Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Bezkontaktní mytí jako výlevka: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Bezkontaktní mytí jako výlevka

Poslední aktualizace před 6 let
D
DDTČlen
Přidáno před 6 let
Chtěl jsem se zeptat zkušených borců na názor ohledně vylévání odpadní vody.

Většinou se postavím nad kanál na málo frekventovaném místě, kde nikoho nedráždím...

Jednou jsem vykonal potřebu přímo v místě bezkontaktního mytí vozidel při mytí vozidla. Později jsem se bavil s obsluhou, kam voda jde a bylo mi řečeno, že si vodu sami čistí (ukázal mi i strojovnu) a potom vrací zpět do oběhu.

Nevím, na jakém principu funguje jejich čistička, ale mám za to, že jejich splašková voda je složením dosti podobná splaškové vodě z RV a že by příležitostné vypuštění nemuselo vadit. Co myslíte, borci? Víte někdo přesně, jak to je? Díky.
Knaus Van i650MEG, 2017
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 6 let
Vodu můžeme vylít na běžný kanál. Odejde do čističky a není žádný problém. V myčce ale ne, protože tam se voda používá znovu na mytí aut. Jak sám uvádíš.
Fun
Smile
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 6 let
Ta voda se opravdu recykluje a nějaké čištění tam je, ale samozřejmě nevezme všechno. Každá čistička je ale nastavená podle toho, co má čistit, takže čistička třeba ve fabrice čistí úplně jiné látky než čistírna pro obec a když do některé z nich vyleješ to, co je určené pro tu druhou, tak to moc nevyčistí.. Hlavně nikdo nepočítá při mytí aut například se zbytkama jídla, které máš v nádrži po mytí nádobí a ty zbytky se tam potom můžou rozkládat.
Takže do myčky určitě špinavou vodu z obytky ne, ta místní čistička je připravená na šampon z myčky, mastnotu z auta, prach, sůl a podobně. Mají tam i určité množství vody a ty jim tam přileješ minimálně pár desítek litrů vody, což jim tam může způsobit problém (bude jim to někde přetékat), protože při normálním provozu jim ta voda jenom ubývá a oni jí musí dopouštět, ale najednou jí tam budou mít po umytí víc..

Jen ještě malá poznámka k tomu příležitostnému vypouštění: jak zajistíš, že to tam vypustíš jenom ty, ale nikdo jiný? Pokud to udělá víc lidí, tak už to nebude příležitostné ;)
D
DDTČlen
Přidáno před 6 let
Tušil jsem to. Opravdu je to tak dramatické?

Chtěl jsem to využívat v zimě při cestě z hor. To jsou kanály těžko přístupné. Letos jsem to podcenil a vypustil vodu až doma, ale nevypustila se celá, takže mi zamrznul bojler. Oprava 40k. Prý se má vypouštět po cestě, aby se voda opravdu vyšplíchala. No a po cestě je jedna taková hezká myčka...
Knaus Van i650MEG, 2017
simchasimchaČlen
Přidáno před 6 let

Citovat

fun napsal:

Vodu můžeme vylít na běžný kanál. Odejde do čističky a není žádný problém. V myčce ale ne, protože tam se voda používá znovu na mytí aut. Jak sám uvádíš.

Jen malá poznámka. Běžný kanál by určitě neměl jít do čističky. "Běžný" kanál je součástí dešťové kanalizace a je odveden v lepším případě přes retenční zásobník, do blízkého potoka, řeky nebo příkopu.
Takže kdybys zastavil někde vedle pěkného potoka a vypustil tam svůj odpadní systém, tak je to v podstatě totéž. Nevím jestli je to zrovna to pravé.
Pokud se mýlím, tak prosím někoho fundovaného o bližší vysvětlení. Prosím bez emocí a zařazování mezi moralisty.
GardaGardaČlen
Přidáno před 6 let
Predstav si ze kdyz tohle udela u jedne cisticky vic aut tak se tam bude myt mocuvkou.
Je na zdravem rozumu kam co vylit. Pokud nechceme aby pri zastaveni obytky po nas domorodci nehazeli kameni a nevolali hned policii, tak se musime chovat slusne. Jsou mista kde se oficialne da stat s obytnym autem ale ne s obytnym privesem. Je to proto ze se predpoklada u obytnych aut nadrz a u privesu ne.
Jestli se budem chovat bezohledne tak za cas nebudeme smet nikde ani zastavit.
Miloš
DoskocilDoskocilČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj. Pěkně prosím, co je to "splašková voda z RV"? Je mi 75 a tuto zkratku neznám, nevím, co znamená. Děkuji. Čáo, Pepa
B
BeryČlen
Přidáno před 6 let

Citovat

maria napsal:

zjednodušeně: kulatý víko = splaškový kanál, hranatý s mřížkou = dešťový. Ve městech která nemají oddělenou soustavu to jde dohromady. Nevýhodou je, že dešťová voda při dešti nárazově zatěžuje čističku, takže musí být nadimenzovaná na větší průtok.




Což v reálu těžko tolik dimenzovaná bude, takže (nechci se hádat, jen jsem to nekde četl), třeba v Praze, kde je kanalizace (nevím, jestli všude) jenom splašková, teče v Bubenči při dešti do Vltavy všechno a ještě se přitom propláchnou trubky v celým městě ...
A proti tomu ta ekologická katastrofa, když někomu "čůrá bydlík a kýbl přetejká", jak maximální hlasitostí na celý okolí křičel v kempu náš prcek, když si toho všimnul během mojí sprchy :-)
Predom Prespol N126a (1976) a Beyerland Vitesse 4.00 CT (1987) za utahanou Octavkou 1,6 LPG ... samozřejmě ne současně :-)
Ondra, Kačula, Franísek, Mařenka a chlupatej hlídač Bobinka
DoskocilDoskocilČlen
Přidáno před 6 let

Citovat

Pilotek napsal:

Citovat

Doskocil napsal:

Ahoj. Pěkně prosím, co je to "splašková voda z RV"? Je mi 75 a tuto zkratku neznám, nevím, co znamená. Děkuji. Čáo, Pepa

Dobrý deň Pepo, RV je skratka z US/anglickej terminológie "Recreational Vehicle" (rekreačné vozidlo) - čiže obytný automobil (resp. v širšom ponímaní aj obytný príves alebo náves).

Ahoj. Neměl by být všechen text zde v angličtině, aby sem nestrkali nos nevzdělanci (jako jsem já) a neměli blbé dotazy? Čáo, Pepa
SapukiSapukiČlen
Přidáno před 6 let
Nedivím se, že přibývají závory ve výšce 2m.
R
RudyČlen
Přidáno před 6 let
Rád bych svůj předchozí příspěvek uvedl na pravou míru, neb jsem získal pocit, že nebyl správně pochopen.
V západní Evropě je dostatečná síť servisních míst a nevidím jediný důvod, proč tam vylévat vodu kamkoli jinam.
Na východě Evropy se však výlevky na šedou vodu téměř nevyskytují, a to bohužel ani v řadě kempů. A v těch kde jsou, často neumožní provedení servisu tranzitujícím obytkám ani za úplatu. Takže logicky někam tu vodu vypouštět musíme. První volbou je vpust splaškové kanalizace, ani ty však nejsou často dostupné (kryté víkem). Takže zůstává dešťovka nebo příroda. Osobně jsem přesvědčen, že 100l šedé vody z karavanu neuškodí ani systému dešťové kanalizace ani přírodě. Za prasárnu však považuji otevření kohoutu odpadu nebo rovnou vylití nashromážděné vody na místě stání. Přece není žádný problém popojet pár km a vodu vypustit buď do kanálu nebo do nějaké strouhy u cesty. Vrcholem všeho je pak vypouštění odpadu v zimě na parkovišti pod sjezdovkou. Parkoviště se tak mění v kluziště a provozovateli odpovědnému za bezpečnost dojde trpělivost velmi brzy, zvláště když navíc na jaře zjistí, že tráva na krajnici je poněkud modrá. Výsledkem jsou tyče ve dvou metrech nebo zákazy stání v noci.
Lítí zapáchající vody pod sebe v kempu, kde je dostupná výlevka, je pak vizitka kulturních a hygienických návyků daného jedince. Jistě nic, co by nenávratně poškodilo přírodu se nestane. Voda vsákne a zbytky potravin sežerou hlodavci. Jen potom nechápu, proč v těch kempech vyžadujeme WC, odpadkové koše, umývárky.... Vždyť na čundru jsme se myli v řece, potřebu konali pod kapradinou, odpadky jsme v lepším případě zahrabali do dolíku.
Problém je, že na tom čundru jsme byli více-méně sami, kdežto v kempech a bohužel dnes i na tolerovaných místech k stání je nás stále víc a víc.
Upravil Rudy dne 08.08.2018 09:03, před 6 let
Lubos a DasaLubos a DasaČlen
Přidáno před 6 let
Vypouštět vodu pod sebe v kempu, kam po nás přijede někdo další, považuji za prasárnu. Není problém upustit při plné nádrži do kbelíku a vynést to na WC. Pokud je někde výlevka, samozřejmě vypouštím na ni, proč bych převážel zbytečná kila. Venku to je ale jiná, servisní místa nejsou, tak kam s tím? Nevidím problém vylít odpadní vodu (ne WC) do běžného kanálu, v nejhorším někde na příkop nebo na louku. Však co v té nádrži je? Většinou voda po naší hygieně, která obsahuje zbytky mýdla a zubní pasty, tedy snad nic tak škodlivého. Dál trochu mastnoty z nádobí, což jsou biologicky odbouratelné látky, dál snad lógr z turka, který se jinak používá i jako hnojivo pro některé druhy kytek, no a chemie kolik - snad maximálně půldeci Jaru nebo jiného prostředku na nádobí ve 100 l nádrži. Co se zbytků potravy týká, co to může být? Vždyť přes sifon se tam mohou dostat tak maximálně nějaké drobečky, které se ještě během jízdy v té vodě rozemelou a koneckonců se venku rovněž normálně neškodně rozloží. Když tohle vypustím někde do příkopu, tak to té přírodě nic neudělá. Krom toho tam z té silnice nalítá nesrovnatelně víc a opravdového sajrajtu. No a když to pustím do kanalizace, tak na jejím konci ten můj obsah v tom ostatním má koncentraci homeopatika. Co se obsahu WC týká, ano, když to jinak nejde, skončí taky venku. Vždycky se ale snažím, aby to bylo v místě, kde není nějaká voda a kde to neudělá zjevný bordel. Tedy nejraději u nějaké skládky, nebo aspoň dál od cesty. Navíc sebou mám polní lopatku a vždycky udělám pro obsah díru nebo to do nějaké díry naleju a zahrnu. Možná jsem pro někoho prase, ale když to jinak nejde a podmínky pro vylití jiné nejsou, tak co mám dělat. A nevěřím, že to ve stejné situaci stejně tak neřešil i leckdo ze zdejších kritiků
Zdraví
Luboš a Dáša
BartBartČlen
Přidáno před 6 let
Aby se předešlo těmto nouzovým situacím, tak se nechá koupit náhradní kazeta do toho či onoho záchodu a zvětší se Vám tím kapacita záchodu o 100%. A to by bylo, aby se pak během cesty nenašlo legální a vhodné místo na vyprázdnění obou kazet najednou....
JiPe HighlandersJiPe HighlandersČlen
Přidáno před 6 let
Pokud vím, že budu v kempu stát více jak 3 dny, tak je snad lepší vodu uvnitř ani nepoužívat. Zvlášť ve vedrech velmi
brzy zasmradne a to se potom opravdu nedá.
Párkrát jsme zažili, že někdo ze sousedů začal takovou párdenní močůvku čepovat z auta do kýblů a nosit na wc. Odporný,
okolí obtěžující smrad.
No a kam se špínou na cestě ? Míst kde to lze vyprázdnit tak, že to po mně nebude znát, je nespočet. Jen přemýšlet.
Jitka a Pepa, vestavba MaLiBu 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
R
RudyČlen
Přidáno před 6 let

Citovat

JiPe Highlanders napsal:

Pokud vím, že budu v kempu stát více jak 3 dny, tak je snad lepší vodu uvnitř ani nepoužívat. Zvlášť ve vedrech velmi
brzy zasmradne a to se potom opravdu nedá.
Párkrát jsme zažili, že někdo ze sousedů začal takovou párdenní močůvku čepovat z auta do kýblů a nosit na wc. Odporný,
okolí obtěžující smrad.

Tip od kamarádů - německých důchodců: Denně jedna tableta na čištění zubních protéz do odpadu. Koupit se dají v Aldi, stojí tam pár šupů, jinak např v DM. Ač protézy zatím nemám, vozím ty tablety taky, denně jednu aplikuji a od té doby se při vypouštění vody nestydím...;)
P.S. Manipulace a skladování tablet je jednodužší než u Sava, které funguje taky, jak píše Fun.
Upravil Rudy dne 08.08.2018 12:09, před 6 let
fidofidoČlen
Přidáno před 6 let
Už dlouho se zabývám myšlenkou zeptat se na čističce odpadních vod, zda by se tam nedala vylít voda a kazeta, byť by za úplatu (i voda by se tam určitě dala nalít). Čističek je všude dost a tam ta voda patří. Nevěděl byste někdo něco bližšího, případně nedělá někdo na čističce?
Fido&Fidorka
B
BeryČlen
Přidáno před 6 let

Citovat

fido napsal:

Už dlouho se zabývám myšlenkou zeptat se na čističce odpadních vod, zda by se tam nedala vylít voda a kazeta, byť by za úplatu (i voda by se tam určitě dala nalít). Čističek je všude dost a tam ta voda patří. Nevěděl byste někdo něco bližšího, případně nedělá někdo na čističce?



Nějak u tohohle nápadu postrádám rozdíl oproti vylití doma do záchoda ... Nebo jsem něco nepochopil ?
Já doma používám kanálek na zahradě, odkud to teče do splaškový kanalizace (Praha).
Predom Prespol N126a (1976) a Beyerland Vitesse 4.00 CT (1987) za utahanou Octavkou 1,6 LPG ... samozřejmě ne současně :-)
Ondra, Kačula, Franísek, Mařenka a chlupatej hlídač Bobinka
fidofidoČlen
Přidáno před 6 let
Neřeším co je doma, ale co je na cestách, kde míjíme spousty čističek.
Fido&Fidorka
D
DDTČlen
Přidáno před 6 let

Citovat

fun napsal:

V myčce ale ne, protože tam se voda používá znovu na mytí aut.


Dneska jsem si na toto téma popovídal s obsluhou myčky. Dle jeho slov by s odpadní vodou neměli mít problém, pokud neobsahuje velké kusy nečistot a čističce neznámé chemikálie. JAR by neměl být problém.

Větší množství cirkulující vody také ne, myčka je na to uzpůsobená, má čidla na nedostatek vody i na přebytek a samozřejmě algoritmus tomu odpovídající.

Tím chci říct, že až budu v zimě řešit kam s odpadní vodou (nebavíme se zde o chemickém záchodě), myslím, že toto je alternativa. Vyhřívaná podlaha myčky zajistí, že odpad odteče kam má, aniž by způsobila kluziště.
Knaus Van i650MEG, 2017
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: DDT, Fun, PetrDubi, simcha, Garda, Doskocil, Bery, Sapuki, Rudy, Lubos a Dasa, Bart, JiPe Highlanders, fido

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,027,398 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.22398 sekund | Průměrně za: 0.22398 (0) sekund | Dotazy: 135 | Použitá paměť: 2.26MB/2MB