Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Koupě staršího karavanu: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Koupě staršího karavanu

Poslední aktualizace před 4 roky
SonaRSonaRČlen
Přidáno před 16 let
Zdravím všechny zkušené cestovatele a prosím o radu. Rádi bysme koupili karavan a v bazaru se nám zalíbil Beyerland Vitesse 380 (hmotnost 575/850). Nemáte někdo zkušenost s tímto typem? Je to mrňous a ne zrovna nejnovější ale naše finanční možnosti jsou momentálně dost omezené a taky náš tahoun (Renaul Scenic 1,9) toho moc neuveze. Na co bysme si měli dát při koupi hlavně pozor, víme jen, že má české SPZ a platnou STK ale po technické stránce tápeme. Vím, že je to hodně široká otázka ale budeme vděční za jakoukoliv radu nebo doporučení. Díky moc
Soňa
:w:x
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 16 let
Asi nejdůležitější je, aby nebyl hnutý, bouraný. (vnější důkladná prohlídka)
Jestli do něj nezatéká, (podle zápachu uvnitř)
Jinak toho naštěstí na karavanu moc není. Jen podvozek, nájezdová brzda, pneumatiky a pod.
Nevím, jestli jste už někdy cestovali s karavanem, ale teprve až začnete, zjistíte, co vám bude vyhovovat. My jsme se postupně stali na karavaningu závislí a náš pohled se radikálně změnil. Nejraději jezdíme mimo kempy tzv. " na divoko" a proto je pro nás důležité, být co nejvíce nezávislí. Máme akumulátor, který pohání čerpadlo na vodu, světla a centrálu pro ohřátí vody a dobití baterky.
Přeju hodně krásných zážitků!:_

ps.: Zvažte, účast na Velikonočním výjezdu, kde můžete všechno probrat důkladně se zkušenějšími než jsem já. Ubytování v chatičce je možné!:_
Fun
Smile
Upravil Sarka dne 17.03.2008 09:16, před 16 let
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 16 let
Nejdůležitější na karavanu je aby byl suchý a nezatékalo do něj. První kontrola zda jsou stěny pevné a neprohýbají se pod mírným tlakem dlaně. Tímto způsobem obejít karavan kolem dokola. Dále překontrolovat pevnost okrajových lišt, zda drží pevně a prstem mačkat pod lištama zda je dřevěný profil do něhož je přišroubovaná lišta pevný. Kontrola nejexponovanějších míst tj. rohy karavanu (i u stropu!) a kolem oken i střešních. Potom to chce lehnout pod karavan a překontrolovat podlahu v rozích i zespoda, nezapomenout na prostor podlahy pod dveřmi(vše musí být pevné). Pokud je zateklý, bývá cítit zápach plísně, bohužel pokud je dobře vyvětraný, zapách cítit být nemusí. Pokud nenajdete žádná " měkká " mista určitě překontrolovat ještě funkci lednice (na 12V - plyn i 220V) a funkci topení. Dalo by se toho napsat ještě víc ale toto je asi pro karavan ve zkratce nejtypičtější.
Přeji šťastnou ruku při výběru
Lišák
Upravil Vajglon Hnuson dne 16.03.2008 23:10, před 16 let
_
_mchČlen
Přidáno před 16 let
Ahoj,
Lišák asi popsal to nejdůležitější,jen snad projít nájezdovou brzdu aby nekrkala a zabrzdit ruční brzdou jestli brzdí.Pozor na couvání je ruční brzda mimo provoz.Také je dobré prohlédnout disky kol,zda nemají praskliny.A pozor na bazary,některé jsou dobré,některé rozhodně ne.Nelitujte cesty a navštivte jich více.Osobně bych doporučil ty které se zabívají dovozem z NL atd.Tedy pokud nemáte karavad od někoho,komu zle důvěřovat o jeho stavu.
Přeji šťastnou volbu a plno zážitků.:_
Upravil Fun dne 17.03.2008 07:11, před 16 let
SonaRSonaRČlen
Přidáno před 16 let
Díky moc za rady, hned to celé přepošlu manželovi, aby si připravil montérky na to zalehnutí pod karavan:D Ne vážně, to je to, co jsme potřebovali. Nikdy jsme karavan neměli, takže každá praktická rada je pro nás důležitá. Jenom nevím jak překontrolavat tu funkci lednice a topení. Mám si říct o zapojení karavanu do elektriky? S tím plynem to ale asi bude problém, myslím, že tam nebyly bomby. Leda, že bysme si vzali vlastní. Jinak máme zatím vybrané 3, dva jsou dovoz NL, třetí jsme ještě neviděli, tak doufám, že to klapne a nenaběhnem si. Ale teď aspoň budeme trochu připravený a budem vědět na co se podívat. Už se hrozně těším :)
Ten velikonoční sraz vypadá moc lákavě ale oba prcci (4+1rok) bojují s rýmičkou, tak se budeme nejspíš léčit. Ale až "zakoupíme a zabydlíme" tak se rádi přidružíme.
Ještě jednou díky za rady, jdu si ještě ujasnit ten akumulátor, čerpadlo, centrálu...je toho dost, ale baví mě to :)
Ahoj Soňa
SarkaSarkaAdministrátor
Přidáno před 16 let
Soni, ahoj.
Nevím, zda jste zdaleka, ale na Velikonoční výjezd můžete přijet i třeba na odpoledne nebo na večer viz program. Přeci jen osobní zkušenosti mnohých jsou nejcennější.

A moje osobní rada? Myslím si, že je důležité ujasnit si, co od karavaningu čekám, zda budu jezdit jednou, dvakrát do roka nebo téměř každý víkend. /i to se může změnit podle nadšení;) /. A taky jestli se chystám jezdit v zimě.

Praktické rady z ženského pohledu:
1. Doporučuji teplou vodu v karavanu v kuchyni i sprchu v koupelně /na záchodě/.
Ideální je plynový bojler, protože funguje i mimo kemp, ale my máme elektrický a s pomocí centrály to taky jde. Je výhoda, když se děti /a nejen děti/ mohou umýt v karavanu.
2. Rozložení v karavanu bych dnes volila tak, abychom před spaním nemuseli nic rozkládat. Tj. např. posch. postele, dvojlůžko nebo franc. postele a malé sezení. Není nic příjemnějšího, než nemuset rozkládat a skládat spaní /ale jsou i lidé, kterým to nevadí/ karavany pak totiž mívají větší hmotnost.
3. Výborné je když mají karavany tzv. servisní otvor. To znamená možnost ukládání např. kemp.nábytku z venku. /to se ale dá bez problémů dodělat/.
Opravdu by bylo lepší probrat to ústně, tak to zvažte.

Ahoj Šárka:_
Upravil Sarka dne 17.03.2008 10:08, před 16 let
CharlieCharlieČlen
Přidáno před 16 let
Ja by som doporučil ešte vyskúšať vodu. Pustiť kohutiky a pozrieť sa pod dres. Ja som to pri kupe neurobil a doma som zistil, že cez zimu nebola vypustená voda, tá zamrzla a roztrhala obe vodovodné batérie aj čerpadlo v záchode. Po pustení vody sa objavila voda pod skriňou a tiekla po celom karavane.
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 16 let
Všichni Vám odpověděli - jen krátce:
v karavanech bydlí na pobřeží v Holandsku Gasterbeiteři, karavan je tzv vybydlený. Vy to moc nepoznáte ale je na tom bídně (zpravidla za super prachy). Oni tam v tom žijou lidi z balkánu a opravují v docích lodě. Čili levná ubytovna pro lidi z východu. Pak jsou tam specialisti (jejich ženský) co ten karavan před prodejem vyčistí, vycídí a prodají na východ např. k nám.
Druhá verze je: koupě po normální karavanistický rodině, karavan ve výborném stavu, nepoškozený, ale cena bývá vyšší.
verze 1) je tragická, sůl netěsnosti permanentní používání.
verze 2) je velmi dobrá koupě pro začátek
Výbava: u malého beyerlandu - boiler, topení a kuchyňku se dá dodělat. Lepší když tam je aspoň koupelna a wc i se studenou vodou. Dodělat teplou problém není - dodělat koupelnu problém je. Beyerlanda znám, měl jsem tu čest. Odkud ho máte? Od pana Zelenky z Peček?
Když ho budete kupovat - neleňte a vemte s sebou servisáka nebo zkušeného kempaře. Ušetří Vám mnoho tisíc korun, kilometrů a nervů.
Hodně štěstí při výběru :)
SonaRSonaRČlen
Přidáno před 16 let
Uf, tak tohle využití mě tedy nenapadlo. Je pravda, že některé karavany jsou uvnitř dost příšerný - na trvalé bydlení to prostě není stavěné. Náš horký favorit vypadal zevnitř celkem zachovale, neotlučený, nepolámaný, šuplíky se zavíraly, dvířka doléhaly, madrace neponičené...ale čert ví, to je bohužel asi vždycky riziko koupě starého neznámého. Určitě bych byla radši za karavan od normální slušné rodiny, která si ho hýčkala. Dívala jsem se do anonnce a na fóra a bohužel těhle mrňousků se moc nevidí. Ale díky za upozornění, určitě to taky vezmeme v potaz. Jinak tenhle prcek má koupelničku s umyvadlem se studenou vodou (teplou určitě dořešíme), záchod zakoupíme, kuchyňka je slušná se studenou vodou a malou lednicí. Bohužel neznáme žádného kempaře, aby nám to zkouknul. Ještě se poptáme, byla by to velká výhoda. Jinak jeden máme najitý u Hořínka u Prahy, dva v Nymburku a jeden stojí u Zelenky v Pečkách. Tam se chystáme o víkendu.
Ještě jednou díky
Soňa
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 16 let
Zelenku můžu doporučit, je seriózní. V Nymburce je to 50/50 - vlevo má celkem pěkný věci a vpravo křapky (myšleno při pohledu od vchodu). Toho třetího neznám.
Informace jsem Vám psal proto, abyste aspoň věděli na co se zaměřit.
Jak říká můj kámoš Bill Gates: Nejdražší na světě jsou informace ;)
SonaRSonaRČlen
Přidáno před 16 let
V Nymburku jsem našla dva autobazary - DJ auto a Euro Karavany (to je ve Všechlapech u Nymburka). Vy myslíte asi to DJ auto?

Určitě si i na to dáme pozor, díky moc.

Jo Bill, ten ví o čem mluví:)

S.
SonaRSonaRČlen
Přidáno před 16 let
Ahoj Šárko,
ve využití máme jasno. Je hodně míst po republice, který bysme chtěli vidět, ale jet na otočku třeba do Lednice - to by nás děti sežraly. A taky je vždycky spousta dalších míst, které by chtěl člověk vidět, když už tam je. Pod stan to s nima ještě není a přiznejme si, že co je pro děti žůžo dobrodrůžo je pro mě spíš noc strávená s kamenem v zádech. Ale hlavně chybí pro ně zázemí. Nejsem žádná citlivka, ale koupat mrňouse ve veřejných kempových sprchách se mi nechce. Proto jsem hlavně chtěla karavan s koupelnou (teplou vodu dořešíme) a teplá v kuchyňce by byla už taková třešnička na dortu :)
Taky jsme panelákový bez možnosti vypadnout někam na chatu a když je v létě horko, že bublá i voda v bazénku na balkoně, nedá se skoro vylézt ven a koupaliště jsou narvaný k prasknutí - hrůza. Takhle zapřáhneme a zabydlíme se někde v jižních Čechách u vody a když přijde zima, sinice, nuda nebo neštovice - změníme lokalitu nebo jsme za chvilku doma (nebo v Chorvatsku u moře - i cizinu chceme časem zkusit, až se otrkáme). Ta svoboda pohybu je prostě úžasná. Jenom v zimě asi jezdit nebudem. Takže karavan je prostě ideální. Limitovaný jsme jenom velikostí a bohužel u těhle maličkých karavanů je spaní vždycky rozkládací. Ale to přežijeme.
Časem se vrátím do práce, bude snad i víc fifníků, víc zkušeností, děti budou větší (nároky taky). Tak pak uvidíme co dál.
Zatím musíme dořešit i technické věci (hlavně tu vodu, topení...), probrat to přímo by bylo moc fajn, ale ty Velikonoce asi neklapnou - dětičky nedovolí:| Budeme se zatím probírat fórem, tam je taky dost užitečných rad.
Každopádně děkujeme všem za informace, snad budeme mít štěstí a koupíme dobře.
S.

SarkaSarkaAdministrátor
Přidáno před 16 let
Milá Soňo,
držíme Vám palce, až si vyberete, nezapomeňte se nám pochlubit. Já vím, až potom jsem si pořádně přečetla, jak jste omezeni hmotností.
Přesně ty důvody, které máte vy vedly i nás ke koupi karavanu. Je báječné, že vyjedeme někam teď hned, protožezrovna máme volno, bez nějakých rezervací apod. protože s karavanem jsme svobodní.
Přijď si s námi popovídat do kavárničky=chat.
Měj se hezky a dobře vyberte:q
Šárka
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 16 let
Ještě maličkost - když jsi uvedla (karavanisti si většinou nevykají) teplou vodu v kuchyni - to je otázka "ttisícofky" za baterii. Dejte při výběru pozor na prostor koupelny, aby pokud možno měl vaničku. Vestavba vaničky dodatečně lze, ale není to nic příjemného. Hlavně dodatečný svařenec z plastu má hladké dno - to nebrat. Dodělat teplou vodu je O.K. Záchod snesete v nouzi i přenosný Porta Potti- zvaný nočník. Pokud ho nemáte, kup s větší 20l nádržkou. Do 10l se nic nevejde.
Vyprávět by mohl jeden náš kamarád jak s rodinou si mysleli že do 10l nádržky dostanou 17l výměšků. Tak potom přetékající mísu táhli na provaze jako mrtvé dobytče přes celé letiště až k lesu. S obří hnědou stopou z karavanu až ven, pochopitelně ;M
To už je snad fšechno. :)
Šťasnou ruku při výběru.
SonaRSonaRČlen
Přidáno před 16 let
Odpoledne to jedeme znovu zkouknou - jsme nabušený informacema tak ho pořádně prolezem B) Myslím, že vaničku měl. Záchod ne, ale ten bysme stejně kupovali nový - a bude velký, tohle bych fakt nechtěla zažít :o Dobrá rada nad zlato!
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 16 let
A ještě jedna :n" kacířská " myšlenka, ale nás napadla moc pozdě. A sice prodat Scenika a koupit zachovalý obytňák? Tehdy, když jsme kupovali karavan, mě to bohužel ani nenapadlo.:c:)
Fun
Smile
Upravil Caravan24 dne 13.05.2009 22:36, před 15 let
SonaRSonaRČlen
Přidáno před 16 let
:x ...tak to asi neprojde, obytňákem vozit dítka do školky by bylo trochu náročný. Leda bych ho tam zaparkovala a zůstala tam s nima přes týden a na víkend zpátky domů. No, to by se manželovi možná líbilo. Tak to radši zůstaneme u karavanu;)
Díky S.
midlummidlumČlen
Přidáno před 16 let
Ahoj,se zájmem čtu přípravy na koupi domečku.Také mě to čeká,také to ještě musí počkat a také mám na tahání Renaulta,ale většího Safrane.Ono je nakonec jedno,co si člověk pořídí,kdysi jsem tahal doma dělaný přívěs ještě s Wartburgem,nikdy na to nezapomenu,stačí jedno ranní probuzení na Seči a člověk je nadosmrti lapený.To se nedá vysvětlit a tady ani není třeba,každý rozumí.A ještě k tomu Beyrelandu - myslím,že na něj bude Váš naftový Scenic stačit,jen možná nebude na škodu podívat se i po jiných značkách,ve stejné cenové relaci.Jezdím občas z Prahy a stavuji se u Hořínka / tam máte tuším také jeden vyhlédnutý / řekl bych,že je to slušná firma,vždy se tam rád podívám na nové přívěsy i auta.V Nymburce to znám také dobře,jezdíváme tam na kolech z Poděbrad,prohlédnu si tam vše,ale asi bych si nekoupil nic,nedělá to na mě dobrý dojem,je to hezké jen na pohled.Když budeš mít chvilku,podívej se na mobile.de,tam jsou karavanů tisíce a vyfoceny i interiery,prohlédni si co nejvíc,pozdější úpravy jsou už obtížné.Držím pěsti a vezměte si s sebou někoho zkušeného,ušetří Ti starosti i penízky.
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 16 let

Citovat

fun napsal/a:
A ještě jedna :n" kacířská " myšlenka, ale nás napadla moc pozdě. A sice prodat Scenika a koupit zachovalý obytňák? Tehdy, když jsme kupovali karavan, mě to bohužel ani nenapadlo.:c


Míro, že by Scéniky stouply v ceně :o ? Také jsem měl myšlenku prodám auto a karavan a koupím starší zachovalý obyňák, vždyť je to za jedny peníze. Bohužel není a navíc musím dát Soně za pravdu, že osobní auto je doma potřeba (představa jak veze Olča kluky do školy obytňákem a zůstane tam týden je hrozná - umřel bych hlady :o ) .

Pro Soňu: měli jsme karavan s vaničkou v koupelně ale bez teplé vody. Sprchování jsme řešili ohřatím vody v rychlovarné konvici a horkou vodou jsme rozředili studenou v nádrži (ta měla 15l) a obě děti jsme osprchovali (je užitečná vytahovací sprchovací hlavice v koupelně).
VlciVlciČlen
Přidáno před 16 let
Já jsem řešil koupi karavanu přes internet z Německa, a je velká spokojenost. Perfektní stav a skvělá cena, je ale potřeba trpělivost při hledání.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,026,608 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.19359 sekund | Průměrně za: 0.19359 (0) sekund | Dotazy: 131 | Použitá paměť: 2.23MB/2MB