Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Zapojenie ladnicky na 12V

Poslední aktualizace před 5 let
K
kamilioČlen
Přidáno před 5 let
Dobry den,
zapojenie ladnicky za jazdy v karavane sa tu riesilo vela krat, ale mam novu otazku.
Ak dam truma monocontrol, mozem bezat za jazdy ladnicku na plyn (a dufat ze ho na benzinke nezabudnem vypnut). Ladnicka je ale stavana aj na 12V. Ak pripojim prives k autu a nastartujem, typujem ze sa plyn vypne a prepne na 12V, kedze to ma vyssiu prioritu ako plyn.
A to moze byt problem. Na taznom mam na pine 9 istenie 20A, na pine 10 iba 15A. Je nejaka moznost ako zistit, z ktoreho z tychto pinov berie prud? Inym sposobom ako vypalit poistku v aute a potom tazko hladat aka to bola?
Na 12V ma totiz odber 204 wattov, cca 18 amperov. 20A istenie cez pin 9 by to mozno dal, ale pin 10 nie.
Je to Theford 142l AES, vstupy podla instalacneho manualu ladnicky ma +/- pre LC (low current, napajanie elektroniky), +/- pre HC (high current, spirala) a D+ signal aby preplo na 12V len pri beziacom motore. A neviem kam to HC je pripnute na novom Knaus Sport privese, ci na pin 9 alebo 10. Islo by to teoreticky na oboje, kedze ma vstup D+ signal (asi z pinu 10) a teda rele pre HC.
Vdaka.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: kamilio
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 63
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025