Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

lednice v obytném autě

Poslední aktualizace před 5 let
F
faulhammerNováček
Přidáno před 5 let
Dobrý den,
potřebuji zkonzultovat zapojení lednice na 12 V v obytném autě. Mám teprve druhý měsíc ojeté obytné auto Fiat Ducato z roku 1997, takže se s ním ještě seznamuji. Auto má baterii motorovou a druhou baterii pro obytnou část. Před odjezdem z domu, kdy byl vypnut motor auta a já jsem zapnul vypínač na lednici 12 V (lednice - klasická trojkombinace 12 V, 220 V a plyn), ve vypínači nesvítila kontrolka. Při jízdě při zapnutém motoru již kontrolka na vypínači 12 V svítila. Tak mě tedy zajímá z jaké baterie je lednice na 12 V napájena. Může to být rozděleno, že při vypnutém motoru je napájena z baterie pro obytnou část a při zapnutém motoru je napájena z baterie od motoru. Předem díky za vysvětlení.
montegomontegoČlen
Přidáno před 5 let
Zdravím,
lednice bývá napájená z 12V sítě pouze v případě spuštěného motoru, kdy je baterie dobíjena alternátorem - je to ve vozidle automaticky spínané z důvodu ochrany nástavbové baterie před vybitím, proto svítí kontrolka pouze za jízdy.

Ať se dílo daří K.
F
faulhammerNováček
Přidáno před 5 let
Dobrý den,
ještě doplním, že na střeše mám solár, který dobíjí tu baterii pro obytnou část.
Podle vysvětlení to tedy znamená, že když budu někde stát bez napojení elektriky na 220 V, tak lednice, aby byla v chodu musí jet pouze na plyn a nikoliv na 12 V. Zdravím Faulhammer
I
Ivan a HankaČlen
Přidáno před 5 let
Ano, je to tak.
NajkyNajkyČlen
Přidáno před 5 let
Nechci mlžit ale já když stojím s vypnutým motorem tak lednice jde na vnitřní baterie dobíjené solarem.Pokud máte solar tak proč plýtvat plynem
Ondra T2Ondra T2Člen
Přidáno před 5 let
Zajimalo by mne, jak Vam funguje Vase absorpce. Kor kdyz jsou vedra, na auto sajni cely den slunce. Dale by mne zajimalo, kolik mate v lednici za jizdy, pokud jede lednice na plyn ?
Ja ted vozim jeste kompresorovej box. Pac mam v absorpci i kolem 10st.
Zvazuji, ze tu trojkombinaci nahradim kompresorkou...
Diks.
sipadansipadanČlen
Přidáno před 5 let

faulhammer napsal:

@faulhammer - Dobrý den,
ještě doplním, že na střeše mám solár, který dobíjí tu baterii pro obytnou část.
Podle vysvětlení to tedy znamená, že když budu někde stát bez napojení elektriky na 220 V, tak lednice, aby byla v chodu musí jet pouze na plyn a nikoliv na 12 V. Zdravím Faulhammer

Ahoj,
musíš mít jak regulátor, tak ledinici AES ready (automatic energy selection), pak poběží na 12 V jak má ...
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: faulhammer, montego, Ivan a Hanka, Najky, Ondra T2, sipadan
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 59
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025