Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

aku bateriu do nadstavby? Novy integral od Mobilvetty

Poslední aktualizace před 5 let
O
OlsenNováček
Přidáno před 5 let
Rad by som Vas poprosil o nazor. Kedze je auto bez nadstavbovej baterie aku by ste mi doporucovali kupit. Rozmyslam neskor aj o solarnych paneloch. Teraz vsak este nie.

Novacik vopred dakuje
F
FerkoČlen
Přidáno před 5 let
Minimálne 200Ah LiFePo4. Aj keď si nenapísal, o aké veľké auto ide.
S
sarikČlen
Přidáno před 5 let
já jsem letos koupil do obytnýho auta novu baterii 100ah značky voltforce (olověnou) a solární panel blue solár 115vp a regulátor PWM bluesolar 10A a můžu říct jsem max. spokojen, málokdy napětí kleslo slabě pod 13V většinou bylo napětí 13,5 a výše
Jinak spotřebiče -podtlakové čerpadlo na vodu (to bere nejvíc proudu), osvětlení ledky, něco málo na elektroniku v bojleru a topení truma
panel stál 2720kč a regulátor 1103 kč
O
OlsenNováček
Přidáno před 5 let
Auto je Mobilvetta Kea I86
Olsen Připojili následující obrazek:
img_20211023_105342.jpg
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 5 let
To se nedá tak snadno říct. Záleží, co budeš v autě všechno používat. Pokud jenom svítit, stačí malé olovo (100Ah). Na zimu už to nestačí, protože truma má dost velkou spotřebu.
Takže trochu upřesni, co v autě chceš všechno napájet, a jestli jezdíš i v zimě.
S
sarikČlen
Přidáno před 5 let
Fune jak píšeš že topení truma má velkou spotřebu to myslíš to že běží ventilátor na rozfuk?
Mimochodem já rozfuk nepoužívám nebot jsem zjistil že více tepla je bez rosfuku protože cestou trubek se teplý vzduch dost ochladí a to jsem při rekonstrukci obytnáku vedení zkrátil a zaizoloval a přesto to není ono
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 5 let
Ano. U obytky nelze bez rozfuku topit, protože nemá žádné topné těleso v interiéru. Veškeré teplo dodává ventilátor vzduchovým potrubím.
Fun Připojili následující obrazek:
truma-combi-combi-4_l.jpeg
S
sarikČlen
Přidáno před 5 let
Fune nějak ti nerozumím, jaké topení máš na mysli když píšeš o topném tělese? to je nějaké jiné než na PB u trumy?
Většinou je vytápění právě touto Trumou na PB
K
kamilioČlen
Přidáno před 5 let
Truma robi na PB klasicke kurenia S3004, S5004, co su velke plynove kachle, teda to topne teleso, s moznostou prevadzky bez rozfuku aj s rozfukom. Tie su vacsinou v privesoch.
Potom kompaktne Truma VarioHeat eco ci comfort, tiez na PB, so zabudovanym ventilatorom, bez ktoreho uz kurenie nejde.
A tiez maju este kombinovane kurenie s ohrevom vody v jednom Truma Combi, ci uz vo verzii na PB alebo naftu, ale tiez pri kureni musi bezat zabudovany ventilator. Toto je asi casta volba do obytnych aut. To je to na poslednej fotke..
Upravil Fun dne 26.10.2021 15:18, před 5 let
kamilio Připojili následující obrazek:
s3004.jpeg
O
OlsenNováček
Přidáno před 5 let
Ano, aj v zime by som rad jazdil. Je tam Truma Combi 6, a tento charger.
Olsen Připojili následující obrazek:
img_20211023_174945.jpg img_20211023_174951.jpg
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Olsen, Ferko, sarik, Fun, kamilio
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 29
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025