Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Zimní pneu na Fiat Camp Luano

Poslední aktualizace před 5 let
S
satkoNováček
Přidáno před 5 let
Zdravím,

v dubnu letošního roku jsme si koupili nový obytný vůz Fiat Luano Camp 35 a potřebujeme poradit.

Snažíme se sehnat zimní pneu a disky a stále narážíme na to, že nejsme schopni zjistit informaci o maximálním přípustném tlaku pneu, které je pro camper dle našich informací a informací na voze 5,5 resp. 4,5 bar.

Letní máme Continental VanCo Camper 215/70/R15 CP, na autě ještě mohou být 225/70/R15 (112/110R)

Celoroční používat nechceme.

Poradí, či doporučí někdo konkrétní pneu či přímo prodejce?

Díky
J
Jarda885Člen
Přidáno před 5 let
Maximální přípustný tlak je na bočnici každé pneumatiky. Malým písmem, anglicky. Myslím že "Max load presure" Blbě se to hledá.

Na běžném autě se hustí méně podle doporučení výrobce auta uvedeného na štítku na některém sloupku dveří.

Na obytném přívěse hustím na maximální tlak uvedený na bočnici pneu. Dnes tam mám dodávkové pneu, tak už hustím méně než maximální tlak, i když více než na obyčejných pneu. Podle pohody jízdy. Na naplno nahuštěných pneu přívěs skáče, jančí.

V uváděných rozměrech pohlídej, aby bylo písměno C. To jsou zesílené pneu pro dodávky. 112/110 je nosnost 1120 a 1060 kg. To písmeno C jsi asi přehlédnul.
S
satkoNováček
Přidáno před 5 let
Ahoj,
díky za odpověď, pneumatiky s Céčkem na dodávky jsem sledoval, ale na e-shopech nemají údaje o tlaku a když jim napíšu, tak mě odkážou na stránky výrobce a tam je také prdlajs :-)

Ve velkém TP je tam to C napsané, to jsem zapomněl do příspěvku opsat, takže by to tedy opravdu mělo být dostatečné? Prodejce nás upozorňoval, že to musí být za každou cenu CP... Ale to jsem u zimních nikde nedohledal...
rodinny_typrodinny_typČlen
Přidáno před 5 let
Ahoj, podle mého názoru je zásadní dodržet rozměr, typ C a zátěžné a rychlostní indexy pneu z techničáku. Pokud nějaký model pneumatiky bude mít C a dostatečné indexy, ale menší max. přípustný tlak než je určený výrobcem vozu, lze jej použít a provozovat s tím nižším huštěním.
Znamená to, že pneumatika je zkonstruovaná tak, že požadovanou zátěž unese a stačí jí k tomu nižší tlak. Dodávkové (céčkové) pneumatiky mívají zvýšené huštění, aby víc vydržely a měly o něco menší valivý odpor, ale z principu je to na úkor komfortu. Pro zimní provoz obytky tuhle optimalizaci asi nutně nepotřebujete.
A to CP - camper je spíš obchodní tah, že jako zázračně odolávají dlouhému stání a jsou zátěžové a zároveň jsou optimalizované na lepší komfort a tak, ale technicky to nutná podmínka není.
S
satkoNováček
Přidáno před 5 let
Ahoj,
díky za odpověď. Z toho co jsem dohledal mám obdobný názor.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: satko, Jarda885, rodinny_typ
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 58
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025