Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Elektroschyzofrenia

Poslední aktualizace před 4 roky
LerryLerryČlen
Přidáno před 7 let
...tak to som blázon. Nechápem ako sa môže karavanysta tešiť na totálne obmedzujúce elektroobytky a ešte horší elektroautonómny karavan! Tam to totiž speje. Lebo ja mám najviac potešenia práve z tej cesty keď šoférujem! My si ideme vždy len tak na pohodu bez nejakého detailnejšieho planovania. Chvalabohu, že som už dedek - ako povedal Čepička v Černých barónoch "chce se mi zvracet" ...a teraz hor sa elektroproletári - rozdupajte ma ! :P
JozaJozaČlen
Přidáno před 7 let
nerozčiluj se, třeba se nám podaří umřít dřív než nám ty naše smraďochy zakážou.
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 7 let
Ono to s tou elektromobilitou nebude tak horký. Už i Němci přiznávají, že se nepodaří přechod k obnovitelným zdrojům tak rychle jak předpokládali. A bez přechodu na obnovitelné zdroje je elektromobilita k ničemu. Snad jen že ten smrad přesunu někam mimo město. To ale neřeší podstatu znečišťování ovzduší. Co mě ale dostává víc je to kde berou konstruktéři jistotu, že lidé chtějí nějaké autonomní vozidla. Ještě bych to pochopil jako městské vozítko, ale že bych si něco podobného koupil a normálně s tím jezdil ? Já tedy určitě ne ! Celý život sedím za volantem a ještě stále mě to neomrzelo. :)
JiPe HighlandersJiPe HighlandersČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

Joza napsal:

nerozčiluj se, třeba se nám podaří umřít dřív než nám ty naše smraďochy zakážou.

(y)

.
Jitka a Pepa, vestavba MaLiBu 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
L
LakyČlen
Přidáno před 7 let
Na tento dotaz i Babiš reagoval negativně a o infrastruktuře stanic v CZ nemluvě nejsou finance , je to prostě jen obchodní tah a běh na dlouhá léta .
VIZ -humor

https://www.carav...ost_273781
Žijeme jen jednou.
floridan79floridan79Člen
Přidáno před 7 let

Citovat

Tomik Kralu napsal:

Co mě ale dostává víc je to kde berou konstruktéři jistotu, že lidé chtějí nějaké autonomní vozidla. Ještě bych to pochopil jako městské vozítko, ale že bych si něco podobného koupil a normálně s tím jezdil ? Já tedy určitě ne ! Celý život sedím za volantem a ještě stále mě to neomrzelo. :)

A presne tohle ja bych vyuzil strasne rad.... Na ceste do prace z vesnice do Prahy.... Kazde rano 50km tam ale i kazde odpoledne 50km zpet uplne nasranej vystresovanej, vsechno plne objizdek a staveb na "dalnici" osumdesatka, cela zasrana Praha lemovana radarovyma usekama..... Byly doby kdy jsem si i kazdodenni jezdeni do prace dokazal uzit, ale ta doba je uz nenavratne pryc. Kdyby me kazdy rano auto nalozilo a odvezlo az pred praci tak se vubec nebudu zlobit, zvlast kdyby to cele bylo automaticke jak v taxiku a ja si mohl jeste hodku zrdimnout. Protoze presne tak dlouho se kazdy rano kodrcam do prace kterou nesnasim.....
Fiat Ducato 280 Weinsberg Cosmos 1989 2.5TDI 4x4 (Kosmik)
O
oldjanČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

floridan79 napsal:

Citovat

Tomik Kralu napsal:

Co mě ale dostává víc je to kde berou konstruktéři jistotu, že lidé chtějí nějaké autonomní vozidla. Ještě bych to pochopil jako městské vozítko, ale že bych si něco podobného koupil a normálně s tím jezdil ? Já tedy určitě ne ! Celý život sedím za volantem a ještě stále mě to neomrzelo. :)

A presne tohle ja bych vyuzil strasne rad.... Na ceste do prace z vesnice do Prahy.... Kazde rano 50km tam ale i kazde odpoledne 50km zpet uplne nasranej vystresovanej, vsechno plne objizdek a staveb na "dalnici" osumdesatka, cela zasrana Praha lemovana radarovyma usekama..... Byly doby kdy jsem si i kazdodenni jezdeni do prace dokazal uzit, ale ta doba je uz nenavratne pryc. Kdyby me kazdy rano auto nalozilo a odvezlo az pred praci tak se vubec nebudu zlobit, zvlast kdyby to cele bylo automaticke jak v taxiku a ja si mohl jeste hodku zrdimnout. Protoze presne tak dlouho se kazdy rano kodrcam do prace kterou nesnasim.....

Tenhle problém nevyřeší elektromobilita ani samořízení. Propustnost komunikací je na hraně, jedna uzavírka a kolaps je na světě.
Dokud nezměníme myšlení a nezačneme se chovat jinak, bude hůř.
Napsat na caravan forum , že by jsme měli omezit cestování a individuální dopravu, to je asi velká troufalost, co? Ono nám, ale časem stejně nic jiného nezbyde, bohužel.
RudyHRudyHČlen
Přidáno před 7 let
Jakmile se vezmou v úvahu emise CO2 v extrémně energeticky náročné výrobě baterií i v německém energetickém mixu pro provoz vozu, generuje e-auto o 11 až 28% více emisí CO 2 než srovnatelné dieselové auto.

zdroj: https://cs.wikipe.../Fake_news
Upravil Fun dne 14.05.2019 14:09, před 7 let
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 7 let
Prosím, nedávejte sem odkazy na desinformační weby.
Fun
Smile 😊
dracekvodracekvoČlen
Přidáno před 7 let
RudyH: jenže stejně tak můžu argumentovat, že při výrobě benzínu se na litr spotřebuje cca x.xx kWh el. energie. atd...

Zatím jsem neviděl žádnou věrohodnou studii, kde by byla porovnaná ekologická zátěž auta které ujede 100 tis km.
A bylo tam započítána veškerá enrgie od prvního kopnutí do země pro vytěžení rudy až po energii potžebnou pro najetí těch 100 tis km.
Protože se mi nechce věřit, že výroba auta, kde je jen elektromotor, několik baterek a trošku elektroniky je náročnější na CO2 než spalovací auto, které má tisíc součástek, které se museli přesně obrobit, galvanicky upravit, poté smontovat a auto pak jezdí na surovinu jenž se těží na druhé straně zeměkoule, dopravuje tankerama a poté ještě energeticky náročným způsobem upravuje v chemičkách, poté rozváží do benzínových pump a elektřinou čerpá čerpadlem do nádrže auta, které ten produkt konečně spálí se 40% účinností.

A dále nepočítám nutné výměny ropných mazacích produktů ve spalováku, prach z brzdových destiček.

Tím samozřejmě nechci říkat že jedno nebo ruhé auto je ekologičnější, protože k tomu nemám žádý podklad.
Samotného by mě to velice zajímalo.

Já osobně nemám žádný názor na to co je lepší. Mám jak spalovák tak elektro. Raději jezdím elektrem. Ten jízdí komfort je úplně někde jinde jak u spalováku. Ale bohužel el. auto není vhodné úplně na vše, tak stále delší vzdálenosti nebo pokud jedu s vozíkem jezdím autem na LPG.
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 7 let
Kdyby se politici zaměřili třeba na zefektivnění dopravy ve městech kde jim jde o znečištění především a např. by vyřešili plynulost dopravy, tak by se ovzduší ve městech určitě zlepšilo. To že auta zastavují a následně se rozjíždějí na křižovatkách po pár metrech je pro čistotu ovzduší to nejhorší. A přitom to není tak složité sladit provoz ve městě. To samé platí o vytíženosti vozidel. Když např. vidím, že do naší ulice zajíždějí popelářské vozy (se spotřebou cca 65l/100km) tří společností a všechny odváží směsný odpad tak je mi zle. Proč z jedné ulice neodveze odpad pouze jedno auto, ale musí jet pro stejný objem odpadu rovnou tři. A co takhle pralesy. Pár jedinců si mastí kapsy na dřevu z pralesů a celý svět jenom kecá a běduje, ale aby těžbu zakázali nebo bojkotovali obchod s tímto dřevem to ne. To je prostě jen naší nenažraností a honbou za zisky pár jedinců na úkor celé populace. Ono je totiž výhodné když si nadnárodní společnosti mastí kapsy na těžbě nebo obchodu s dřevem a nehledí na to jaké to bude mít ekologické následky. Je totiž finančně výhodnější když ty pralesy vykácíme vyděláme nějaké kačky, budeme bědovat nad znečištěním ovzduší a následně popíchneme politiky aby zavedli přísnější emisní normy nebo rovnou zavedli e-auta proto aby si další nadnárodní společnosti namastili kapsy na jejich výrobě a prodeji. A všechno to samozřejmě zaplatíme my. Je to prostě prasárna ve které nejde o ekologii, ale o byznys. Jen jsem zvědav jak si těch pár vyvolených užije ty prachy až nebudou mít co dýchat, jíst a pít. To jsem se ale trochu odchýlil od tématu. Ku.va to jsem se zase rozohnil. :)
LerryLerryČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

dracekvo napsal:

RudyH: jenže stejně tak můžu argumentovat, že při výrobě benzínu se na litr spotřebuje cca x.xx kWh el. energie. atd...

Zatím jsem neviděl žádnou věrohodnou studii, kde by byla porovnaná ekologická zátěž auta které ujede 100 tis km.
A bylo tam započítána veškerá enrgie od prvního kopnutí do země pro vytěžení rudy až po energii potžebnou pro najetí těch 100 tis km.
Protože se mi nechce věřit, že výroba auta, kde je jen elektromotor, několik baterek a trošku elektroniky je náročnější na CO2 než spalovací auto, které má tisíc součástek, které se museli přesně obrobit, galvanicky upravit, poté smontovat a auto pak jezdí na surovinu jenž se těží na druhé straně zeměkoule, dopravuje tankerama a poté ještě energeticky náročným způsobem upravuje v chemičkách, poté rozváží do benzínových pump a elektřinou čerpá čerpadlem do nádrže auta, které ten produkt konečně spálí se 40% účinností.

A dále nepočítám nutné výměny ropných mazacích produktů ve spalováku, prach z brzdových destiček.

Tím samozřejmě nechci říkat že jedno nebo ruhé auto je ekologičnější, protože k tomu nemám žádý podklad.
Samotného by mě to velice zajímalo.

Já osobně nemám žádný názor na to co je lepší. Mám jak spalovák tak elektro. Raději jezdím elektrem. Ten jízdí komfort je úplně někde jinde jak u spalováku. Ale bohužel el. auto není vhodné úplně na vše, tak stále delší vzdálenosti nebo pokud jedu s vozíkem jezdím autem na LPG.

...prečítal si si vôbec svoj jednoznačne tendenčný príspevok? Skús to! Elektro má "jen" a spalovací "až" Čerešnička na tvojej torte je: "Já osobne nemám žádný názor..." Ja ťa chápem - tento príspevok napísalo tvoje druhé JA! Presne v intenciách nadpisu tohoto vlákna ! ! ! ...a tak sa zase dostávame k už spomínanému Čepičkovi "...chce se mi zvracet". Holt mlčeti zlato. Ďakujem, ďakujem veľmi som sa pobavil. (y)
dracekvodracekvoČlen
Přidáno před 7 let
Ano, nemám na to žádný názor jak jsem psal.

Ty mnou uvedené body jsou jen protipól jak můžu argumentovat na druhou stranu pokud bych byl skalní zastánce elektromobility.
Stejně tak zastánce spalovacích motorů může najít dalších tisíc argumentů, proč je spalovací auto ekologičtější.
Napsal jsem jen to co si myslím já osobně o ekologické zátěži, ale nikde sklaně netvrdím že to tak je, ani nikde netvrdím, že jedno z těch odvětví motorisku je pro planetu lepší.
Takto se tu můžeme hádat klidně dalších x stran. Jenže jak jsem psal. Nikdo nemá v ruce žádné použitelné podklady, z kterých by se dal vyvodit jednoznačný závěr.

Pokud si najdeš mé starší příspěvky, tak tam se vždy věnuju jen tomu, jaký je život s elektromobilem, jaké jsou výhody a nevýhody. Také se věnuju ekonomické stránce, která je na tom všem asi pro všechny nejzajímavější. Ale nikdy jsem netvrdil že toto nebo tamto je ekologičtější a že jsem si to koupil kvůli tomu, abych zachránil planetu. Koupil jsem si to jen z jediného důvodu a to že měsíčně uspořím minimálně 2000,- Kč.
A taky si najdeš část, kde se věnuju elektrické obytce a uvádím svůj názor, že pro toto použití je elektro zcela nevyhovující (po zkušenostech z reálného provozu elektroauta).

Je mi upřímně jedno jesli se bavíš nebo zvracíš. Já sem jen napsal svůj názor, na což mám myslím právo. Pokud nechceš slyšet protiargumenty, proč vůbec zakládáš diskuzi?
Pokud to nejsi schopný akceptovat, tak jak píšeš, mlčeti zlato.
Většinou na elektroauta mají nejvíc keců lidi, kteří v tom ani v životě neseděli a myslím si, že je to jen čistá závist, že si někdo mohl koupit dražší auto než mají oni. Stjeně tak jako nevraživost oktávkářů k prémijovějším značkám.
Upravil dracekvo dne 15.05.2019 06:55, před 7 let
simchasimchaČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

dracekvo napsal:

Ano, nemám na to žádný názor jak jsem psal.

Ty mnou uvedené body jsou jen protipól jak můžu argumentovat na druhou stranu pokud bych byl skalní zastánce elektromobility.
Stejně tak zastánce spalovacích motorů může najít dalších tisíc argumentů, proč je spalovací auto ekologičtější.
Napsal jsem jen to co si myslím já osobně o ekologické zátěži, ale nikde sklaně netvrdím že to tak je, ani nikde netvrdím, že jedno z těch odvětví motorisku je pro planetu lepší.
Takto se tu můžeme hádat klidně dalších x stran. Jenže jak jsem psal. Nikdo nemá v ruce žádné použitelné podklady, z kterých by se dal vyvodit jednoznačný závěr.

Pokud si najdeš mé starší příspěvky, tak tam se vždy věnuju jen tomu, jaký je život s elektromobilem, jaké jsou výhody a nevýhody. Také se věnuju ekonomické stránce, která je na tom všem asi pro všechny nejzajímavější. Ale nikdy jsem netvrdil že toto nebo tamto je ekologičtější a že jsem si to koupil kvůli tomu, abych zachránil planetu. Koupil jsem si to jen z jediného důvodu a to že měsíčně uspořím minimálně 2000,- Kč.
A taky si najdeš část, kde se věnuju elektrické obytce a uvádím svůj názor, že pro toto použití je elektro zcela nevyhovující (po zkušenostech z reálného provozu elektroauta).

Je mi upřímně jedno jesli se bavíš nebo zvracíš. Já sem jen napsal svůj názor, na což mám myslím právo. Pokud nechceš slyšet protiargumenty, proč vůbec zakládáš diskuzi?
Pokud to nejsi schopný akceptovat, tak jak píšeš, mlčeti zlato.
Většinou na elektroauta mají nejvíc keců lidi, kteří v tom ani v životě neseděli a myslím si, že je to jen čistá závist, že si někdo mohl koupit dražší auto než mají oni. Stjeně tak jako nevraživost oktávkářů k prémijovějším značkám.

Ahoj, plně s Tvými názory souhlasím, ono je vždy dobré se na věc dívat z jedné i druhé strany. Já třeba nemám vůbec nic proti technické stránce elektromobilů, ale silně mě vadí ten fanatický proces, kterým se to různí lobisti snaží zavést a celá ta nepřipravenost systému.
A řekni po pravdě, po kolika najetých km, začneš šetřit ty 2000 Kč měsíčně? Po 100 000 km, nebo ještě víc?
Můj syn má e-auto a vedeme spolu velmi tvrdou polemiku, až nás manželky musí někdy rozhánět. :o
RudyHRudyHČlen
Přidáno před 7 let
Pro dracekvo: On mi FUN smazal odkaz na německý server, kde se dalo dočíst, že jde o studii
Ifo Institutu v Mnichově......

Institut Ifo - Institut pro ekonomický výzkum Leibniz na univerzitě v Mnichově (zkráceně ifo) je mnichovská výzkumná instituce, která se zabývá analýzou hospodářské politiky a měsíčně určuje index Ifo Business Climate Index.
dracekvodracekvoČlen
Přidáno před 7 let
simcha:
šetřím dá se řici hned. Protože po bouračce jsem potřeboval ihned něčím jezdit a elektroauto jsem si chtěl už dávno vyzkoušet.
Auto je bazarové a srovnatelné spalovací auto by bylo o něco levnější, ale né až o tolik se stejnou výbavou. Dá se říci rozdíl v kupní ceně se mi vrátí do 3 let jen v palivu.
A pak tam můžu započítat další náklady které spalovací auto má a elektro ne. Namátkou třeba výměny náplní, filtrů, občasné věci typu výfuk, rozvody, poplatek za emise. Nejnižší povinné ručení. Ono se to pomalinku nasčítá.
Jen cena za výměnu rozvodů pro mě znamená cenu za elektriku zhruba na rok ježdění :)
A pokud synátor kupval auto nové, nebo zánovní, tak se mu to nikdy finančně nevrátí. To je spíš o tom, že to člověk má jako koníčka, nebo chce zkusit něco jiného.
A souhlasím s tím, že zelený mozci tam dělaj akorát zlo. Snažit se uměle protlačit auta na elektriku je blbost. Nejlepší by to bylo nechat na volném trhu, ať se s tím sám vypořádá.

RudyH: pošli mi to zprávou prosím :) Rád si počtu.
Zdenek a AlenaZdenek a AlenaČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

RudyH napsal:

Pro dracekvo: On mi FUN smazal odkaz na německý server, kde se dalo dočíst, že jde o studii

Institut Ifo - Institut pro ekonomický výzkum Leibniz na univerzitě v Mnichově (zkráceně ifo) je mnichovská výzkumná instituce, která se zabývá analýzou hospodářské politiky a měsíčně určuje index Ifo Business Climate Index.

Pro některé spoluobčany je názor se kterým nesouhlasí rovnou fake news, ale kde berou jistotu, že mají pravdu
zrovna oni to nevím :o
Zdeněk 69 Alena 61, vnuk Péťa 19 občas i Matěj 12
PabloGSPabloGSČlen
Přidáno před 7 let
Zatím to je a dlouho bude okrajová záležitost. Protože masivní rozšíření bude znamenat (kromě totálního překopání infrastruktury) spoustu energie která není. Aby mohla být, znamená to stavět nové zdroje. Ale jaké...? Fosilní paliva - fuj, jádro - fuj, obnovitelné zdroje - utopie.
Přikládám odkaz na velmi zajímavý rozhovor o reálnosti tzv. zelené energie, to s elektromobilním náboženstvím přímo souvisí. Doufám, že paní docentku Drábovou, nikdo neobviní z nekompetentnosti nebo šíření fake news ;)
https://www.info.cz/svet/drabova-neme...-internetu
pedapedaČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

RudyH napsal:

Proč se tady mažou odkazy na názory akademické obce vzniklé již v roce 1949, protože mají “jiný” názor??

....že by návrat před 1989, nebo kopání malého dítěte kterému berou hračku
RudyHRudyHČlen
Přidáno před 7 let
K odlehčení dávám odkaz na jedno roztomilé video, zatím tedy jde o prototyp hodící se jen k nabíjení telefonu....ale třeba kdyby se to dodělalo.....:), tak by se ta e-auta mohla takhle dobíjet :)

https://www.youtu...3oXvy0J4PE
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 14
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025