karlic napsal:
@karlic - Děkuji za tipy. Jak tu kolejničku připevnit na strop? Já tam nemám takovou to polici, co je standardně pod stropem, protože mám to okno na hvězdy. Čili domnívám se, že ten stropní papundekl tu kolejnici neudrží a dále mám strach, že bych projel až skrz střechu.
Ta kolejnicka se prisroubovava zapustnyma vrutama, ktery jsou kratky, ale huste rozlozeny, treba po 15 cm. Takze pak zatizeni na jeden vrut je nula nula prd. Ten strop je urcite dost tlustej, to si bud zmer nekde u okna, nebo se rovnou zeptej vyrobce. V mem pripade to je preklizka zespodu, pak polystyren a nahore hlinik. Takze to musi drzet v te preklizce. Tloustka stropu, co jsem kdy videl, nebyla pod 2,5 centimetru. Vetsinou spis tri a pul az ctyri.
Nicmene, nektere modely maji ve strese drevene pricniky. Kde jsou, ti vyrobce nejspis neprozradi, ale jdou odhalit tim elektronickym bazmekem na hledani kabelaze ve zdi. Jsou typy, ktere umi najit drevo. Takze pak bys zvazil, jestli ten nosnik je v miste, kde bys to vyuzil. Ale to bych se nejprve vyrobce zeptal, jestli tam ty nosniky vubec jsou.
Pokud s tou plentou nehodlas nejak extra lomcovat, tak bych se na nosnik vyprdl a nasrouboval to vrutama do toho stropu. To musi drzet. Vrut kratkej, hlavu vybrat tak, aby nezavazela pojezdum, ale aby zavitova cast byla rozumne tlusta, treba 3,5 mm ideal. Pak ten zavit bude i slusne drzet.