Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Boční okno vyklápěcí

Poslední aktualizace před 4 roky
R
rewopNováček
Přidáno před 6 let
Ahoj všem. Mám prosbu. Předělávám dodávku na obytnou. Dávám boční vyklápěcí okno. Je to bezrámové, jen mi nejde do hlavy, jak je k autu přichycena ta horní lišta, přes kterou se okno otáčí. To musí být vystouplý pruh plechu, ke kterému se přidělá a na ní se pověsí to okno? Kdyžtak hodim foto, ale hlava mi to nebere. Díky za každou radu.
librilibriČlen
Přidáno před 6 let
Podle toho co vím, a viděl jsem , je to profil přišroubovaný ke karavanu. Ale nejsem si jist, zda jde koupit samostatně. Bezrámové chápu okno, ale to zapadá do rámu, kde je těsnění, a dorazy zamykání. Pokud se mýlim, rád se přiučím.
GardaGardaČlen
Přidáno před 6 let
Takhle, je to po montáži rámového okna kdy jsem nechtěl rešit ty díry.
Garda Připojili následující obrazek:
20200604_141408.jpg
GardaGardaČlen
Přidáno před 6 let
Nechápu, proč se u dodávky trápíš s bezrámovým oknem. Rámové je jednodužší na montáž, máš to se síťkou a roletou.
Miloš
HAF22HAF22Člen
Přidáno před 6 let

Garda napsal:

@Garda - Takhle, je to po montáži rámového okna kdy jsem nechtěl rešit ty díry.

Prosim tě, to rámové okno ( asi Seitz) se na kastli lepí, nebo je pod ním jen nějaké tesnění?
allfaallfaČlen
Přidáno před 6 let
Nelepí, jen těsní tmelem. Je přišroubované přes vnitřní rám.
GardaGardaČlen
Přidáno před 6 let
Rámové okno je ze dvou částí. Ve venkovni je okno a ve vnitřní síťka a roleta. U plechové stěny na otvor přilepíš dřevěný rámeček. Venkovní a vnitřní část stáhneš vruty, jsou přibalené. Venkovní část má sice pryžové těsnění ale jistota je použít trvale pružný tmel.
Miloš
HAF22HAF22Člen
Přidáno před 6 let

Garda napsal:

@Garda - Rámové okno je ze dvou částí. Ve venkovni je okno a ve vnitřní síťka a roleta. U plechové stěny na otvor přilepíš dřevěný rámeček. Venkovní a vnitřní část stáhneš vruty, jsou přibalené. Venkovní část má sice pryžové těsnění ale jistota je použít trvale pružný tmel.

Diky za info. Jaký konkretní tmel se tam dává. Značek jsou spousty, ale netuším na který se da spolehnout.
Upravil HAF22 dne 05.06.2020 10:32, před 6 let
GardaGardaČlen
Přidáno před 6 let
No po zkušenostech s Terasonem já používám už jen "medvědí hovno" jak řikáme my starší Grin
Je tu na to několik vláken. Doufám, že to nerozpoutá diskuzi na několik stránek.
Miloš
HAF22HAF22Člen
Přidáno před 6 let
No klidně ať se rozpoutá. Nejaké vlákna jsem prošel, ale moudrý z toho nejsem. Někdo doporučuje terosan, někdo sikaflex, někdo medvědinu. Ale jak jsem koukal i medvědích výkalů je několik značek a druhů. Hlavně mám obavu aby to vydrželo letní vedro. Dokážu si představit, že se na sluníčku ten plech rozpálí i na 70 stupňů.
Upravil HAF22 dne 05.06.2020 17:06, před 6 let
GardaGardaČlen
Přidáno před 6 let
Ty okna jsou primárně těsněné gumovým těsněním na tom okně. Ostatní je jen něco navíc.
Jak jsem jinde psal, tak ty věhlasné hmoty mi propustily vodu po několika letech do postele. Ono medvědí zatím ne. Na panelákách to funguje 70 roků a to i mě bude stačit Wink
Miloš
R
rewopNováček
Přidáno před 6 let
Jo, tak už jsem to našel na netu. Ten profil je přidělaný k autu a na něj se přinýtuje ta lišta, po který se otáčí to okno. To nechám vyrobit. Like
DunnDunnČlen
Přidáno před 6 let
Já mám okno na boku opla vivaro a je vyklápěcí. Je to střešní okno z osobáku, funguje super už dllouho.
Dunn Připojili následující obrazek:
img_20190619_151609.jpg
F
fillipČlen
Přidáno před 4 roky
Ahoj chlapi,
Řešim jaká okna na vestavbu mého ducata l3h3. Dometic seiz 90x45 nebo carbest 90x45. Ma nekdo zkusenosti nebo nejaky info o tom carbestu? Vypada to dost podobne a stoji to o pulku mene, ale rad bych aby to neco vydrzelo. Taky jsem premyslel nad klasikou sklem na ducato, cena je super ale nevetra a mlzi se. Taky odolnost bude lepsi...

https://www.dopln...e-carbest/

Diky za postrehy Filip
J
jirkajČlen
Přidáno před 4 roky
Ahoj,kupoval jsem v Německu okna WAMOVO,aktualně stojí 2ks 709euro s dopravou a lepidlem.Jestli chceš pošlu ti fotky na whatsaap.
Jirka

Když porovnám obrázky, tak ty moje okna vypadají stejně jako Carbest
Upravil jirkaj dne 25.11.2021 20:01, před 4 roky
F
framesČlen
Přidáno před 4 roky
Montoval jsem do vestavby vyklápěcí Carbest RW Van, protože má radius pro skříň dodávky. Vnitřní rámeček s roletkami se objednává zvlášť a ten má - pro mě zbytečně - ten rádius taky. Ale neshledal jsem u toho okna žádnou zvláštní chybu. Vel. 600x450.
Upravil frames dne 25.11.2021 19:27, před 4 roky
F
fillipČlen
Přidáno před 4 roky
Diky za reakce. Spis jsem resil ze kdyz uz vyriznu diru do auta tak abych tam dal neco kvalitniho co vydrzi, za dva roky nepopraska, ale aby nestalo to majland. Asi dam za ridice k sezeni vyklapeci okno carbest a do soupacek klasiku sklenene origo okno.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: rewop, libri, Garda, HAF22, allfa, Dunn, fillip, jirkaj, frames
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 16
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025