RobertČlenPřidáno
před 7 letRobert a Hanka, Fokus + karavan Home-Car
Upravil Fun dne 27.03.2019 10:26,
před 7 letPodle mne je to vse v plenkach. Osobne jsem mel i objednanou Teslu,ale objednavku jsem zrusil. Davam tomu 5 let a bude to ok a podle mych predstav i vcetne autonomniho rizeni. Dojezd bude k 1000km a nabijeni se zkrati. Ted si stavim dum a do garaze uz nachystam zasuvku na nabijeni a na strechu nachystam pruchodky na pokryti strechy panely na vyrobu el. Jeste to bude ale chvili trvat aby to vse davalo smysl. Pozar je smula, predpokladam ze se jim tam neco hoooodne prehralo pri nabijeni :) Je to skoda zavody by byly zajimavy.
Další optimista ---:D díval jsem se na autosalon v Ženevě a nic moc tam nebylo překonáno v elektro vozech jen to dobíjení a i kdyby se někomu povedl ten zázrak s dojezdem 1000.km tak ta infra struktura dobíjecích stanic bude váznout hlavně v cz . To že si tady někdo postaví několik elektro motorek pro pobavení veřejnosti je něco jiného ale i tak vidíte že to má své chyby , přetížená sít a je požár ,kde je ta bezpečnost ?Kolega tu TESLU prodal obratem co přijel s ní do cz - že se na to může vykašlat aby sháněl nějaký připojení po cestě. Klasické moto závody se zápachem benzínu a hlukem mne vždy braly u srdce ale toto asi ne - jen zápach pneumatik je málo - můj názor . Je to jako cucat nerozbalený bonbonek .
Lubos a DasaČlenPřidáno
před 7 letPřed časem jsem kdesi četl, že Číňané vyvíjejí cosi jako hybrid. Jeho hlavní součástí má být výkonnou turbínkou poháněný nějaký nový typ vysoce výkonného agregátu, který má být schopen průběžně dodávat do aku 30-50 kW. Při plně nabitých aku by tak měl mít na jednu nádrž paliva (kolik litrů?) dojezd až 1500 km. To už by mohlo být zajímavé, ale nevím, jestli to nebyla jen kachna.
JiPe HighlandersČlenPřidáno
před 7 letCitovat
Pepa z Plzne napsal:
Citovat
Herman napsal:
Další optimista ---:D díval jsem se na autosalon v Ženevě a nic moc tam nebylo překonáno v elektro vozech jen to dobíjení a i kdyby se někomu povedl ten zázrak s dojezdem 1000.km tak ta infra struktura dobíjecích stanic bude váznout hlavně v cz . To že si tady někdo postaví několik elektro motorek pro pobavení veřejnosti je něco jiného ale i tak vidíte že to má své chyby , přetížená sít a je požár ,kde je ta bezpečnost ?Kolega tu TESLU prodal obratem co přijel s ní do cz - že se na to může vykašlat aby sháněl nějaký připojení po cestě. Klasické moto závody se zápachem benzínu a hlukem mne vždy braly u srdce ale toto asi ne - jen zápach pneumatik je málo - můj názor . Je to jako cucat nerozbalený bonbonek .
Také si myslím, že čas na elektromobily ještě neuzrál. Ale rychlejší může být pokrok v hybridech. Mercedes v tomto roce má vyjít s agregátem 2l diesel + 130 ps elekromotor. Dojezd na aku údajně 100 km. V takovém GLE by to mohlo být zajímavé.
Pepa
Novy GLE je naprosto uzasny. A samozrejme se skvelym motorem 3.0 V6 cdi (y)
Jitka a Pepa, vestavba MaLiBu 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
V souvislosti s elektropohonem doporučuji podívat se na rozhovor s Daliborem Dědkem na Seznamu-Výzva. Je tam sice jen okrajová zmínka, ale naprosto jednoznačná. A že za tímto pánem jsou výsledky a né řeči, o tom snad netřeba polemizovat. J.
mbČlenPřidáno
před 7 letMiloš a Zuzka
hlavně v teple...Autorizovaný servis WEBASTO +EBERSPACHER+ BRANO/ATESO
simchaČlenPřidáno
před 7 letSprávně, tudy vede cesta.
Zdenek a AlenaČlenPřidáno
před 7 let"A mně se chce něco říct. A já to řeknu. "
Prostě není to pravda. !
To je jako bych já řekl, že mně lidé nadšení pro buoucnost ellektroaut připomínají nadšené svazáky z tohoto klipu:
https://www.youtu...yfv0ZMBW34Zdeněk 69 Alena 61, vnuk Péťa 19 občas i Matěj 12
Upravil Zdenek a Alena dne 01.04.2019 19:49,
před 7 let
FunHlavní administrátorPřidáno
před 7 letPohled do zrcadla někdy bolí.
Fun

😊
Upravil Fun dne 02.04.2019 10:33,
před 7 let
PabloGSČlenPřidáno
před 7 letOn to ale není pohled do zrcadla. Nástup automobilismu přinášel úplně novou éru, oblast, kterou lidstvo dosud neznalo, zvýšení efektivity přepravy zboží a lidí a taky nový způsob pojetí svobody. A hlavně to šlo přirozenou cestou, samofinancováním a přirozeným zájmem zákazníků.
Elektromobilita, tak jak se prosazuje dnes, nepřináší nového nic, jen způsob krmení pohonu. Je to direktivně tlačené "blaho", pro které vůbec není vybudovaná infrastruktura, je to krok zpátky co se týká komfortu cestování, žije to jenom díky dotacím na jedné straně a restrikcím na konkurenční technologie, na straně druhé. O tom, jak se drancuje životní prostředí v zemích kde se těží suroviny na baterie, se raději nezmiňovat.
Je to jenom jedno velký pokrytectví. Zase se něco hrne rozhodnutím byrokratů, bez ohledu na následky, ale politickým rozhodnutím se žádný pokrok ještě nikdy nepodařil docílit.
Pokud by se jim to nedejbože podařilo protlačit, tak jenom představa blackoutů a všeho co k nim patří, je jako z hororu. Nebo když si představím následující modelovou situaci: D1, kolony, teplota -15'C, sněžení. Části elektromobilům začne docházet šťáva. V tu chvíli zablokováno, tisíce lidí v ohrožení života, průser jako prase... Nebo když začne hořet baterka, viděl jsi vůbec, jaký mají problém to hasiči uhasit na volném prostranství? Umíš si představit tu melu třeba v podzemních garážích?
Jako alternativní způsob pohonu budiž, jako masovka doufám ještě dlouho ne.
PetrDubiČlenPřidáno
před 7 letTak ono to hašení elektromobilů je celkově nic moc. Co jsem slyšel názory hasičů ,tak je lepší to nechat pěkně shořet (stejně to je jenom chvilka, než shoří ty hlavní věci a potom už si to jenom tak doutná a dohořívá) a jenom ochlazovat okolí, aby neshořelo nic jiného. Většinou totiž přijedou s vodou a tou nemůžou hasit auto, které má v sobě rozvody elektřiny, kde je napětí několik set voltů. Na hašení elektroauta je potřeba pěna, která se používá například na hašení elektrických rozvoden. Když do toho auta naperou vodu, tak můžou zasahující hasiči a všichni okolo skončit v nemocnici nebo na krchově po zásahu elektrickým proudem. Takže ho vytáhnou na volné prostranství a potom už jenom hlídají okolí. V Belgii to zrovna teď nedávno vyřešili tak, že sebou přivezli kontejner s vodou a hydraulickou ruku a to auto zvednuli nad kontejner a hodili ho dovnitř. To je taky efektivní způsob, ale i když to auto neshoří, tak se může po vytáhnutí z vody vyhodit úplně stejně, jako když shoří.
Takže jestliže Vám začne hořet elektroauto, tak jediné co Vám pomůže je dobrá pojistka, ze které si koupíte nové auto - bohužel.
Těch praktických problémů se časem objeví určitě víc a věřím tomu, že se většinu z nich podaří časem překonat, ale tlačit to nařízeníma v současné podobě je zhovadilost.
Mimochodem některé automobilky například akumulátor v elektroautě pronajímají a musíte platit měsíční paušál. A nikdo neví, jak to bude do budoucna a jestli se toho postupně nechytnou všechny automobilky a nezavedou to jako garantovaný zdroj příjmů. Například Renault někdy do roku 2014 akumulátory ke svým elektromobilůům pouze pronajímal a koupit si auto i s akumulátory je možné až od té doby (a cena auta se tím prakticky zdvojnásobila), do té doby bylo možné mít akumulátor jen v pronájmu, kdy nejnižší cena byla 65€ měsíčně (samozřejmě s omezením najetých kilometrů). Když někdo nezaplatil, tak mu na dálku vypnuli možnost nabíjení. Pokud by to zavedly do budoucna automobilky jako standard, tak se všichni pěkně prohneme. Dále jsou tu snahy energetických společností, začít používat po rozšíření elektromobility akumulátor aut připojených na nabíječku jako vyrovnávací zdroj pro stabilizaci sítě. V souočasné době už aktualizují SW u nabíječek a auta, která to umí už se taky vyrábějí. Jedna věc je, že se může stát, že dáte auto na nabíječku a když k němu přijdete, tak bude nabité třeba na 75% a Vám to nebude stačit na plánovanou jízdu a druhý problém je, že se Vám opotřebovává akumulátor a tím se snižuje jeho životnost (a Váš dojezd). Zatím je to na bázi dobrovolnosti, kdy za to, že jim to umožníte budete dostávat nějaké peníze, ale nemusí být daleko doba, kdy to někdo uzákoní jako povinnost (přeci to je pro dobro všech, kteří využívají elektřinu) a potom sice člověk bude dostávat nějaké peníze, ale až bude mít za pár let zaplatit za výměnu akumulátoru batoh peněz, tak moc nadšenej nebude. Nejvíc to dopadne na ty, kteří budou jezdit málo, ale auto budou mít připojené na nabíječku. A pokud by došlo k tomu, že se akumulátor bude pronajímat, tak tenhle způsob využití může být ve smluvních podmínkách. Potom bude peníze inkasovat majitel akumulátoru a majitel auta bude mít akorát snížený dojezd a když bude mít smůlu, tak třeba i ne úplně nabitý akumulátor (a s tím související nutnost po cestě dobíjet, když to bude na hraně). Zároveň by se tím i krásně vyřešily příjmy státu ze spotřební daně, protože by samozřejmě existovaly záznamy, kolik energie člověk projezdil a stát už jenom člověka stáhne o peníze. Pokud si někdo myslí, že to není možné, tak bych upozornil, že to samé se říkalo o Orwelovo světě z románu 1984. A dneska? Většina těch věcí, které popisuje je realitou a většina lidí to bere standard, takže kdo ví, co bude za dalších třeba 15-20 let..
FunHlavní administrátorPřidáno
před 7 letPíše se rok 2007. Apple zahajuje prodej iPhonu, Nokia je světovou jedničkou a dál vyrábí své tlačítkové skvělé telefony. Steve Ballmer(ředitel Microsoftu) se posmívá Applu a prorokuje, že si iPhone nikdo nekoupí.
Dnes máme podobnou situaci v automobilovém průmyslu s tím rozdílem, že si mnohem více lidí uvědomuje tu podobnost s iPhonem a snaží se tomu předejít a nenechat si zničit rodinné "zlato" totiž své automobilky.
Ropná lobby se zatím snaží rozšiřováním nejrůznějších fám i zveličování průvodních nedostatků vývoj brzdit. (nedostatek surovin, nedostatek elektřiny, chybějící infrastruktura, dotace, mnohem větší dotace do fosilních paliv nevadí, zlechčování zdravotní nebezpečnosti exhalací, strašení zdražováním elektřiny, strašením požáry, dokonce strašení tichostí elektroaut)
Elektromobilita přinese nejen čistší ovzduší ve městech, ale také mnohem větší mobilitu. Budeme jezdit na elektřinu, kterou si sami doma vyrobíme. Budeme jezdit mnohem víc než dnes.
Fun

😊