Ahojte,
stal jsem se novým majitelem Ducato alkovny rv 2000, řeším zateklou podlahu vzadu v "kufru". Servisy jsou plné, nikdo nemá čas - byl by prosím někdo ochotný s tímto problémem pomoc, připadně doporučit někoho? dojedu..okolí Ostrava, FM apod.
Děkuji!
Honza
Moje rada je, pokud zatéká do prostoru nebo vidiš že je zatečeno, je potřebné zjistit odkud zatéka a snažit se vyřešit tento problém. (poléváním obytka hadicí ... zjistíš že stálé zatéká nebo co způsobuje zatékaní a je to za 0 Kč. ...) nebo od původního majitele si zjisti, tím, že je zatečeno, zda odstranil místo zatékání.
Později až se seznámíš s obytnáčkem, přijdeš na jiné, levnější řešení, jak to opravit. Pokud nebude jiná možnost než si to vyřešit časem a sám, tak počítej, že opravy na obytňácích bývají často předražené.
To, že odněkud zatéká, znamená, že "putující" voda obvykle napáchá i jiné škody, které nejsou vidět.
Vím odkud zatéká.. byla tam díra v rohu podlahy, kudy vedli kabel o tažného.. tu nejšpíše nijak nezaslepili a odtama se tam dostávala voda. Jinak vše ostatní vypadá OK. Ceny opravy jsem si už vyslechl a jak píšeš, je to celkem masakr.. 800kč na hodinu je opravdu hodně. Proto hledám někoho schopného, který by si s tím poradil - já dokážu pomoc, ale sám si na to netroufnu.
děkuji
Napřed bych si za pár stovek koupil vlhkoměr a zjistil, kde je to zateklé - mapu vlhkosti. Může to být i netěsný odpad, netěsný rozvod vody. Pokud je to někde zateklé (stěna, kolem okna) a drží tam šrouby stačí podle mě seškrábnout v oblasti zatečení tapetu a nechat vyschnout. Nedal jsi fotky jak to zatečení vypadá, takže ani přibližně se k tomu nedá moc říct. Byl jsem v podobné situaci, nabízel jsem za opravu 300k, nakonec jsem se do toho pustil sám Pokud není zatečení velké, opravit se to dá na koleně, ale je nutno používat věci na karavany, má to svůj důvod. Píše se zde, že opravy jsou předražené, nevím co tím kdo myslí, ale vyzkoušel jsem si to sám a i když se oprava změnila v rekonstrukci jen za materiál včetně elektra jsem dal víc jak cca 100k a kdybych neměl k dispozici stání pod střechou, vybavení dílny, možnost výroby přípravků, nevím jak by to dopadlo - 1/3 podlahy pryč, 1/3 stěn jen venkovní plech, zadek ani to ne. Takže jsem si zkusil, že samotná oprava - vyměnit kus podlahy není složitá, ale související práce demontáž, montáž, materiál, nepřipadá mi obecně že to někdo předražuje.....
Dělal jsem podobnou opravu zatečení. Posílám SZ.
Bez vlhkoměru se nedá zjistit nic :-))))