Zdravím, nemáte někdo návod na seřízení markýzy?
V loni v listopadu jsem koupil obytnák a těd jsem chtěl vyzkoušet markýzu, vysunout šla pěkně, ale byla moc sklopená dolů a tak jsem ji zkusil (pomocí šroubu na 17 klíč co je na boku) zvednout ale pak jsem ji nemohl celou zasunout chybělo asi 10 cm nakonec jsem zase povolil ten šroub a to jí ještě chybělo asi 5 cm, nepomohlo ani když jsem ji pomáhal na ni zatlačit, při točení klikou to tam začalo uvnitř přeskakovat. Ten šroub (17) na boku má být utažený na pevno a nebo má být volný a výšku markýzy upravit až pomocí těch dvou noh?
Upravil Fun dne 28.03.2021 11:22,
před 5 let
Zdenek a AlenaČlenPřidáno
před 5 letKdyž si ji vysunul šla zvednou pomocí těch stavitelných noh ?
jestli ano tak to bylo v pořádku
a) jak píše Zdeněk
b) na stránkách výrobců a některých prodejců se dají stáhnout návody na montáž a seřízení. Neuvedl jsi výrobce.
c) osobně povytahuji markýzu na. cca 1m, vytahuji nohy a podpiram markyzu... Odlehcim tím mechanizmu a zavěšení markýzy. Přeci jen je to dost velká páka.
GardaČlenPřidáno
před 5 letPokud jsi se snažil těmi šrouby tu markýzu ve vysunutém stavu zvednout, tak jsi to dokonale rozšteloval. Ty šrouby slouží na seřízení těch klepet aby šly do pouzdra markýzy zasunout při skládání té rolety. Pokud ta klepeta dřou o spodek pouzdra, tak utáhnout. Pokud jsou moc nahoře, tak povolit. Jinak při vysunutí se podepírá a tím reguluje výška těma podpěrama. Jak píše Ivan a Hanka, povysunout a odlehčit podpěrama. Představ si jaká to musí být síla na tu stěnu a upevnění pokud to vysuneš celé.
Dík, tak to jsem zvoral zítra si s tím pohraju, takže poštelovat a ty šrouby dotáhnout, je fakt že to musí být síla když se vytáhne, akorát nerozumím tomu jak píšete povytáhnout metr a podepřít nohama ale jak dál kdyby se to dělalo ve třech tak jeden točit klikou a dva posouvat nohy a podpírat tu markýzu, ale když je pouze tak jak to by znamenalo asi kousek pootočit pak jít a posunou nohy, nebo je na to jinej fígl?
Jinak na boku je označení markýzy OMNISTOR 5000
ted se jdu pokusit zdali se mě to podaří ztáhnout ten návod, i když možná bude stačit seřídit to na těch dvou šroubech
Jirka VospalekČlenPřidáno
před 5 letAhoj, dej pak vědět, jak jsi dopadl, asi mě to taky čeká.
Podívej se na YouTube jak se s tou markýzu zachází a bude ti to hned jasné.
Vracím se k té markýze, neměl jsem na ní čas se podívat teprve včera jsem se do ní pustil. Závada byla uvnitř té trubce jak se na ní navíjí markýza , tak na začátku je vsunut takový bakelitový unašeč a uprostřed je čtyrhraný otvor do kterého zapadá ocelový čtyřhran a tím se to otáčí, a ten bakelit byl kus odštíplý a ještě prasklý a v tím pádem to přeskakovalo.
A když už jsem tady u té markýzi, nevíte nekdo jak se dá přichytit (upevnit) na ni boční plachta?
Dík takže tam musím dát tu rozpěrnou tyč- o toto uchycení se mě jedná a jak je tato tyč uchycená na stěnu? vypadá že se tam asi musí provrtat skrz uchycení na nějaký držák nebo je tam jiný fíkl ?
podle popisu soudím že je to na tu lištu co se vysune čili na tu čelní (přední a zadní díl) na tu boční (co je od stěny a k vysunuté markíze ) k té to asi není nebo snad ano? a o tu mě právě jde