Zdravím všechny Karavanisty,
máme integrovaného Hymera na Fiatu s motorem o objemu 2 287 cm3, 109 kw, r.v. 2014.
Auto má ujeto 41 tis. km a stále má rozvody z výroby. Fiat doporučuje výměnu i pokud nejsou najeté km po 5ti letech.
Mám dotaz pro znalé praktiky jestli tedy mám nechat raději vyměnit?
Pokud ano, jsme z Teplic v severních Čechách. Budete mít pro mne doporučení na servis v rozumné dojezdové vzdálenosti kde jsou schopni toto správně a spolehlivě vyměnit?
Tipy nebo i nabídky klidně do SZ, nebo na telefon 776 887 994, pošlu VIN.
Předem díky,
Zdravím, Petr
Řeším to samé, Auto 2016, najeto opravdu 24000 ve Fiatu mi říkali, že je potřeba za 5let měnit
VasuČlenPřidáno
před 5 letJednoznačně vyměnit !!! Ti v klidu asi ještě neviděli v nejpříznivější situaci utržený rozvodový řemen.
Vasu,tvoji odpověď docela nechápu
Právě, že motor 2,3 má řemen s intervalem výměny.
Právě, že slýchám názory, že samozřejmě vyměnit ale také obráceně při stávajícím nájezdu.
Máš pravdu - beru zpět, potom bych se klonil k tomu ho vyměnit, zvláště pokud plánuješ delší výjezd.
Doporučíte mi tedy případně servis, nebo osvědčeného mechanika, na který bych se mohl s důvěrou obrátit a věc s ním probrat a případně nechat vyměnit?
Předem díky, Petr
A já jsem byl ve Fiatu Zlín a bylo mi řečeno,měnit po 5letech.Takze tak nějak,asi chtějí moc peněz
Stejnou informaci jsem se dozvěděl nezávisle od dvou kolegů(pracuji v autorizovaném servisu),jeden ve volném čase servisuje karavany a druhý je u nás mistr dílny a motorář a sám má Ducato a oba svorně říkají osm let,nebo 190000km.Mám 2016 a najeto 53000,takže taky ješte počkám.
Nikomu jeho názor neberu,ale asi budu věřit víc lidem,které už několik let vidím v akci dělat kompletní rozložení a následně složení motoru od prvočinitele.Souhlasím s vizuální kontrolou řemene a dalších součástí.Samozřejmě prevence je super a dřívější výměnou člověk nic nezkazí.