Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Výměna rozvodů v integrálu na Fiatu r.v. 2014

Poslední aktualizace před 5 let
P
Petr MacekČlen
Přidáno před 5 let
Zdravím všechny Karavanisty,

máme integrovaného Hymera na Fiatu s motorem o objemu 2 287 cm3, 109 kw, r.v. 2014.
Auto má ujeto 41 tis. km a stále má rozvody z výroby. Fiat doporučuje výměnu i pokud nejsou najeté km po 5ti letech.

Mám dotaz pro znalé praktiky jestli tedy mám nechat raději vyměnit?

Pokud ano, jsme z Teplic v severních Čechách. Budete mít pro mne doporučení na servis v rozumné dojezdové vzdálenosti kde jsou schopni toto správně a spolehlivě vyměnit?

Tipy nebo i nabídky klidně do SZ, nebo na telefon 776 887 994, pošlu VIN.

Předem díky,
Zdravím, Petr
Vlasta1Vlasta1Člen
Přidáno před 5 let
Byl bych úplně v klidu.
Ondra T2Ondra T2Člen
Přidáno před 5 let
Ja taky.
G
galasek781Člen
Přidáno před 5 let
Řeším to samé, Auto 2016, najeto opravdu 24000 ve Fiatu mi říkali, že je potřeba za 5let měnit
VasuVasuČlen
Přidáno před 5 let
Jednoznačně vyměnit !!! Ti v klidu asi ještě neviděli v nejpříznivější situaci utržený rozvodový řemen.
J
JaKČlen
Přidáno před 5 let
Jenomže on má řetěz takže vzhledem k nájezdu bych se nebál. Určitě tu jsou fundovaní mechanici s dlouholetými zkušenostmi Wink a ozvou se se svými zkušenostmi.
G
galasek781Člen
Přidáno před 5 let
Vasu,tvoji odpověď docela nechápu
P
Petr MacekČlen
Přidáno před 5 let
Právě, že motor 2,3 má řemen s intervalem výměny.
P
Petr MacekČlen
Přidáno před 5 let
Právě, že slýchám názory, že samozřejmě vyměnit ale také obráceně při stávajícím nájezdu.
J
JaKČlen
Přidáno před 5 let
Máš pravdu - beru zpět, potom bych se klonil k tomu ho vyměnit, zvláště pokud plánuješ delší výjezd.
P
Petr MacekČlen
Přidáno před 5 let
Doporučíte mi tedy případně servis, nebo osvědčeného mechanika, na který bych se mohl s důvěrou obrátit a věc s ním probrat a případně nechat vyměnit?

Předem díky, Petr
P
Petr MacekČlen
Přidáno před 5 let
Tak jsem dnes navštívil Fiat servis v Ústí n/L ohledně zakázky nových rozvodů a řekli mi životnost 8 let / 190 000 km Cool.
Auto je z roku 2014 tak mám ještě do příštího roku čas Smile.

Zatím díky za názory.
G
galasek781Člen
Přidáno před 5 let
A já jsem byl ve Fiatu Zlín a bylo mi řečeno,měnit po 5letech.Takze tak nějak,asi chtějí moc peněz
D
danstr74Člen
Přidáno před 5 let
Stejnou informaci jsem se dozvěděl nezávisle od dvou kolegů(pracuji v autorizovaném servisu),jeden ve volném čase servisuje karavany a druhý je u nás mistr dílny a motorář a sám má Ducato a oba svorně říkají osm let,nebo 190000km.Mám 2016 a najeto 53000,takže taky ješte počkám.
mbmbČlen
Přidáno před 5 let
Ať si říká kdo chce co chce, ať si matka slzy utírá, k správnému mladému muži patří...Grin, až to praskne, nikdo nepomůže...Shock. Klasika 5 let a hlavně kontrola pohledem při servisu. Pokud jsou prasklinky na řemenu nebo něco na kladce okamžitě vyměnit! Ale kdo chce kam...Like
D
danstr74Člen
Přidáno před 5 let
Nikomu jeho názor neberu,ale asi budu věřit víc lidem,které už několik let vidím v akci dělat kompletní rozložení a následně složení motoru od prvočinitele.Souhlasím s vizuální kontrolou řemene a dalších součástí.Samozřejmě prevence je super a dřívější výměnou člověk nic nezkazí.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Petr Macek, Vlasta1, Ondra T2, galasek781, Vasu, JaK, danstr74, mb
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 59
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025