Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Má někdo zkušenosti s ELM 327

Poslední aktualizace před 5 let
M
MarianMČlen
Přidáno před 5 let
Zdravím, má někdo prosím zkušenosti s ELM 327,menim si sám olej, ale bohužel smazat servisku musím do značkového servisu, měl jsem to zadarmo, ale vloni jiný technik a stalo mě to 600kc,coz se mi zdá dost, tak sháním něco čím bych si to dělal sám, jen pořád nevím jestli to tímhle vůbec půjde, máte někdo zkušenosti. Díky za info. MARIÁN
P
pavel2Člen
Přidáno před 5 let
Vůbec to nepřipojuj, Použil jsem to na starších Fordech 2006 +- OK , pak jsem to připojil do Miniho 2010 a odkecal jsem si modul světel. s opravou za 2,5t.. (V každé desce je dnes kus nějakého SW a ten jsem tím nakopl) Tak to šlo do popelnice- CN bazmek, Nevím co máš za typ auta?
Zdenek a AlenaZdenek a AlenaČlen
Přidáno před 5 let
Mám Bluetooth krabičku a žádný problém, ale je to tak na načtení závad a jejich vynulování
interval na olej jsem tam nenašel u Fiata 2010 i Sorenta 2004

je to tohle: https://www.sunny...darma.html
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 5 let
ELM 327 jsou krabičky, které umožňují s běžným programem (například Torque) pouze zobrazit provozní údaje (otáčky, spotřebu, teplotu, rychlost, napětí baterie a podobně) nebo načíst a smazat chyby v řídící jednotce motoru. Nic víc..

Pokud někdo chce věci jako reset servisního intervalu nebo kontrolu dalších řídících jednotek (třeba abs, airbagy a další), tak musí mít placený program pro konkrétní značku a ne všechny programy fungují s levnou čínskou krabičkou a některé musí mít speciální (drahou) krabičku. Nebo musí mít klasický adaptér připojený k počítači a nainstalovaný program pro konkrétní automobilku nebo nějaký univerzální (třeba Delphi), ale ta už má hodně omezené možnosti.

Pokud někomu ELM 327 poškodil konfiguraci nějaké jiné řídící jednotky, tak za to může ovládací software který používá a ne ta krabička.

ELM 327 mám v osobáku v kaslíku, abych se mohl (když na mě někde vyskočí nějaká chyba) připojit telefonem a zjistit co je to za chybu a když tak vymazat. Ale na nějakou diagnostiku nebo resetování servisních intervalů mám kabel a diagnostiku na konkrétní značku. Ta mi zjistila například i přerušený drát k jednomu repráku u rádia (byl přerušený svazek do zadních dveří) - to je prostě u univerzální diagnostiky nemožný.

Ps: většina starších aut má nějaký postup, jak resetovat servisní interval bez počítače - například nějaký pedál + nějaké tlačítko u palubního počítače a podobně.
M
MarianMČlen
Přidáno před 5 let
Petrdubi, díky za info, já jsem četl na Dforu, jak s tím mažou interval servisu, tak mne to zaujalo, píšou tam přesvědčivě jak si vymazal servisní interval, vypnutí zadního stěrače, který se jim automaticky zapíná atd. Nechci to tu rozmazavat, já hledám způsob vymazání servisky, už se minrchce platit 600 za smazání, když tu podstatnou část udělám za ně. Jen mne štve, že tam na fóru tvrdí že si to dělá sám, já jsem si taky k tomu přečetl návod, ale nikde jsem nevicetl, že byto mělo jít. Vím, že vloni jsem byl v dílně a zkoušel dva přístroje a ani jedním mu to nešlo, u aut od roku 2017 se s tím nechytal. Předtím léta dělal v Renaltu.
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 5 let
MarianM:
Jasně, otázkou je, co měli za krabičku a hlavně jaký program. Když si koupíš takovou krabičku v číně, tak k tomu dostaneš na CD cracknutou verzi Torque pro Android (nebo si můžeš koupit oficiální verzi) a ta umí právě jenom aktuální údaje a chyby. Vím že existujou i další programy na konkrétní auta, ale musíš si je koupit a nebývá to zrovna levné (rozhodně nečekej třeba stovku). Tyhle speciální programy na konkrétní značky mívají i další funkce jako třeba reset airbagu, reset servisního intervalu, kontrola dalších jednotek v autě a podobně. Ale já na tyhle věci používám raději program v počítači pro moje auto, kde si můžu zobrazit i nastavit prakticky cokoliv.

Kdyby jsi napsal, co to je za konkrétní auto (typ a rok výroby), tak by se třeba nechalo někde vygooglit, jestli se ten servis nedá resetovat i bez počítače.
L
LakyČlen
Přidáno před 5 let
Petře skus najít r.v 2015 fiat ducato 2.3.cm ,myslím že už to někdo řešil . Dík.
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 5 let
Tak jsem zadal do Google fiat ducato 2015 oil change reset a vyjelo na mě hafo návodů a i videa - akorát teda v angličtině.
Jeden je třeba tady:
https://seventrumpet.com/reset-oil-se...at-ducato/

How To Reset Fiat Ducato Change Engine Oil Minder Service Light

Time needed: 7 minutes.

When engine oil needs to replace, a Change Engine Oil warning light will appear on the display. The oil change interval must be reset after performed the maintenance service or change the engine oil on your vehicle. Follow the instructions below to reset the Change Engine Oil Light on your Fiat Ducato:

Turn the ignition key to the “ON” position

Don’t start the engine!
Press the Gas pedal

Make sure to fully depress the accelerator pedal
Then depress the brake pedal 7 times within 10 seconds

With your foot on the accelerator, depress the brake pedal 7 times
Keep hold the Gas pedal all the way down for 60 seconds

fully depress the accelerator pedal and wait for 60 seconds
After that, release the Gas pedal and turn the ignition off

Turn the ignition off and wait for at least 60 seconds before starting the engine
Start the engine to verify the indicator has been reset

Change engine oil light will disappear after a few seconds

Automatický překlad:
Otočte klíčkem zapalování do polohy „ON“

Nespouštějte motor!
Sešlápněte plynový pedál

Nezapomeňte úplně sešlápnout plynový pedál
Poté během 10 sekund sešlápněte brzdový pedál 7krát

Se sešlápnutým pedálem plynu sešlápněte brzdový pedál sedmkrát
Držte plynový pedál úplně po dobu 60 sekund

zcela sešlápněte plynový pedál a počkejte 60 sekund
Poté uvolněte plynový pedál a vypněte zapalování

Vypněte zapalování a před nastartováním motoru počkejte alespoň 60 sekund
Nastartujte motor a ověřte, zda byl indikátor resetován

Kontrolka výměny motorového oleje po několika sekundách zmizí

Takže by to mělo být zapnout klíček, sešlápnout plyn na plno, k tomu 7x sešlápnout brzdu do 10 vteřin, plyn držet 60 vteřin, potom ho uvolnit a vypnout zapalovaní. Počkat minimálně 60 vteřin, zapnout zapalování a zkontrolovat, že je hlášení resetovaný.
B
BeryČlen
Přidáno před 5 let
Tééda, hotový zaklínadlo :-)
V tom postupu už chybí snad jenom "x-krát oběhnout", nebo že se to má dělat za úplňku :-)
Ale za 6 stovek bych se ten rituál klidně snad naučil nazpaměť ...
Zlatej vag koncern, kde stačí kolíčky na přístrojovce. I když pro sklerotika jako já, co si po roce nevzpomene na odlišnosti postupu mezi jedničkovou a dvojkovou oktávkou a fabií je VCDS kabel pořád nejjednodušší řešení.
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 5 let
No, jo holt ital to chtěl udělat co nejsložitější, aby lidi nahnal do servisu, kde za to zhasnutí zaplatí plno peněz. Mě doma u Opla stačí na reset klíček ve startování a tlačítko resetu denního počítadla kilometrů, které se jenom drží. Holt ve způsobu myšlení je mezi severem a jihem evropy je asi nějaký rozdíl Grin
Pro mě je to u mě jednodušší manuálně, než vyndavat kvůli takové blbosti počítač, ale jinak mám pořádnou diagnostiku, kde můžu dělat všechno - včetně resetu nebo nastavení délky servisního intervalu.
M
MarianMČlen
Přidáno před 5 let
Bohužel, čím novější tak v tomto složitější, já si olej vyměním sám, vím, co si tam dávám, počkám do druhyho dne, aby vše vykapalo, problém je jen vymazání servisky.
L
LakyČlen
Přidáno před 5 let
Nevím proč čekat do druhého dne - snad v zimě , nejlépe po jízgě a hlvně stejnou hodnotu oleje od výrobce u mne
5W30 SELENIA
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: MarianM, pavel2, Zdenek a Alena, PetrDubi, Laky, Bery
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 73
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025