Pro svůj malý obytňák (který si stavím na důchod na VW T6 dodávce doplněné o zvedací střechu) potřebuji kompletně vyřešit elektriku (na bázi LiFePo4). Po hodinách strávených na fórech musím konstatovat, že nemám na to si to udělat sám.
V autě pro dva bude určitě lednice, nezávislé topení na plyn nebo naftu (truma nebo webasto), LED osvětlení, nabíjení mobilu a notebooku. Časem jsou možné jsou i další spotřebiče (vodní čerpadlo), chci mít tedy raději předimenzovanou kapacitu, dobíjenou přes solár. Jezdit chci hodně (3 měsíce v roce a více). A to i v zimě (do Rakouska na hory) nebo mimo Evropu (Maroko apod.). Pokud to půjde tak bez kempů.
Firmy nabízí hotové sestavy (ala "Solární sestava 330Wp, 150Ah LiFePo4" za 41 450.-) ale naprosto netuším, zdali je taková sestava dobrá, není predražená a těch pár komponent co obsahuje stačí k spolehlivému a dlouhodobému provozu. Když čtu fórum "Trakční baterie LiFePO4" tak mám pocit, že bez speciálního měřáku s tolerancí pár promile vše musí zákonitě shořet, že je potřeba desítky vzájemně vyladěných komponent apod.
Nebo mám spíše shánět někoho šikovného, kdo mi vše pomůže navrhnout a poradí s instalací?
Upravil pz2 dne 13.05.2021 11:46,
před 5 letŘekl bych Karlovi, kdyby byl blíž a kdybych věděl to co vím teď ale už jsem se doplichtil k úpravě EBL a funkčnímu systému, ale času to stálo habakuk.
Jj, tomu jsem psal. Ale zdá se, že totálně nestíhá.
Každý s kým o karavaningu mluvím tak říká, jaký je v oboru masakr. Dodání zvedací střechy Reimo: 12 měsíců. Ceny VW California (jak nových tak na mobile.de) nesmyslné. Je prostě divná doba...
Zkus ještě Neosolar, ale asi to bude podobné