Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Elektrická výbava na klíč na bázi LiFePo4

Poslední aktualizace před 5 let
P
pz2Nováček
Přidáno před 5 let
Pro svůj malý obytňák (který si stavím na důchod na VW T6 dodávce doplněné o zvedací střechu) potřebuji kompletně vyřešit elektriku (na bázi LiFePo4). Po hodinách strávených na fórech musím konstatovat, že nemám na to si to udělat sám.

V autě pro dva bude určitě lednice, nezávislé topení na plyn nebo naftu (truma nebo webasto), LED osvětlení, nabíjení mobilu a notebooku. Časem jsou možné jsou i další spotřebiče (vodní čerpadlo), chci mít tedy raději předimenzovanou kapacitu, dobíjenou přes solár. Jezdit chci hodně (3 měsíce v roce a více). A to i v zimě (do Rakouska na hory) nebo mimo Evropu (Maroko apod.). Pokud to půjde tak bez kempů.

Firmy nabízí hotové sestavy (ala "Solární sestava 330Wp, 150Ah LiFePo4" za 41 450.-) ale naprosto netuším, zdali je taková sestava dobrá, není predražená a těch pár komponent co obsahuje stačí k spolehlivému a dlouhodobému provozu. Když čtu fórum "Trakční baterie LiFePO4" tak mám pocit, že bez speciálního měřáku s tolerancí pár promile vše musí zákonitě shořet, že je potřeba desítky vzájemně vyladěných komponent apod.

Nebo mám spíše shánět někoho šikovného, kdo mi vše pomůže navrhnout a poradí s instalací?
Upravil pz2 dne 13.05.2021 11:46, před 5 let
B
bob7373Člen
Přidáno před 5 let
Řekl bych Karlovi, kdyby byl blíž a kdybych věděl to co vím teď ale už jsem se doplichtil k úpravě EBL a funkčnímu systému, ale času to stálo habakuk.
P
pz2Nováček
Přidáno před 5 let
Jj, tomu jsem psal. Ale zdá se, že totálně nestíhá.
Každý s kým o karavaningu mluvím tak říká, jaký je v oboru masakr. Dodání zvedací střechy Reimo: 12 měsíců. Ceny VW California (jak nových tak na mobile.de) nesmyslné. Je prostě divná doba...
B
bob7373Člen
Přidáno před 5 let
Zkus ještě Neosolar, ale asi to bude podobné
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: pz2, bob7373
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 24
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025