Chtěl jsem založit do novýho vlákna dotaz ale udělal jsem dva pokusy a nepodařilo se tak využiji toto vlákno.
mám nový solární panel Blue solar 115Wp je to polokristal, někde jsem dříve četl že je potřeba nechat nějakou mezeru mezi panelem a střechou kvůli chlazení panelu nyní nikde nemůžu tuto informaci najít, volal jsem prodejci a ten mě řekl že mezera být nemusí, nevíte někdo jak to tedy je a případně jakou mezeru nechat?
Dále mám koupený regulátor PWM Blue Solar v návodu je popsané složité ovládání je potřeba to podle návodu vše provést nebo to stačí napojit a to složité ovládání není potřeba provést?
Zdenek a AlenaČlenPřidáno
před 5 letPWM regulátor se nastavovat prakticky nemusí, máš k tomu i "vzdálený displej" nebo jenom samotný regulátor??
Nastavování se týká prakticky jenom načasovaní výstupu pro spotřebiče, toto málokdo používá.
Já doporučuji zapojit:
1/ připojení k baterce
2/ připojení přívodu od solárního panelu
potom to bude již fungovat automaticky já mám tedy spotřebiče (světla, usb záásuvky, čerpadlo) přes ten regulátor
protože umožňuje vypnutí a monitoruje odebíraný proud a má ocranu proti zkratu (mám ale jiný regulátor.)
mezera mezi střechou a panelem je dobrá v teplejších krajích než zrovna u nás, ale stačí i jen 1cm.