Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

nožičky

Poslední aktualizace před 5 let
L
ludvaČlen
Přidáno před 5 let
Asi je to blbý dotaz, ale : čím mažete šroubovici zvedacích noh? Napadl mě spray WD, ale říkám si, že při jízdě se závity zapráší a bude to spíše horší než lepší. Nebo se na to vykašlat? Zatím problémy nejsou, ale karavan bohužel více stojí na zahradě než jezdí. Díky Ludva
Zdenek a AlenaZdenek a AlenaČlen
Přidáno před 5 let
Postříkal jsem to sprejem na řetězy jízdních kol - zatím OK
B
BeryČlen
Přidáno před 5 let
Loni před dovolenou jsem to pečlivě vyčistil a odmastil a napatlal Resistinem ML. Je to vlastně vosk, takže by to mělo fungovat podobně, jako ten sprej na řetězy, akorát hustší. Řetěz na kole s ním po vyprání v benzínu namáčením mažu včetně zubů "koleček" a tak 200km je úplně tichoučkej a pořád čistej.
Když jsem teď po zimě nožičky zase dvakrát zvedal (kvůli cestě na stk a kvůli čistění ulice :-)), tak mi přišlo, že jsem se s tím sra* úplně zbytečně. Ještě jsem nezkoumal, jestli prostě jen rezistin ztuhnul, nebo na sebe nachytal bordel, než stačil ztuhnout, nebo se prostě pár použitím nožiček tím tlakem ze závitu okrouhal a na rozdín od vazelíny sám nezacelil. A nebo mi prostě jenom odchází baterka ve vrtačce :-)

A když už je tu tohle téma, tak co údržba manipulačního kolečka na oji ?
Mám nad ním držák kol, takže přístup ke kličce jak k penězům a ještě se s ní pod tou váhou prát - včera jsem si udělal radost, kolečko rozdělal, závit vyčistil a hlavně bordelem zalepený silonový kluzný "ložisko", co se otáčí stlačeno celou vahou, nahradil opravdickým ložiskem původem z uložení předního tlumiče z felicie.

Ale takhle oklikou zpět k nožičkám - šroubovici kolečka jsem taky zkusil pocintat rezistinem, ještě teda hned začerstva a bez zatížení, ale přišlo mi, že to moc nemaže, prostě jako trochu drhne. Takže jsem to navíc napatlal vazenínou (v kolečku je šroubovice v podstatě schovaná) a chodí to úplně samo, přívěs by se dal pomalu zvednou do vzduchu otáčením kličkou jedním prstem :-)
Predom Prespol N126a (1976) a Beyerland Vitesse 4.00 CT (1987) za utahanou Octavkou 1,6 LPG ... samozřejmě ne současně :-)
Ondra, Kačula, Franísek, Mařenka a chlupatej hlídač Bobinka
E
EsperoČlen
Přidáno před 5 let
Já bych to mazal nějakou hustší vazelínou, ne tou tekutou, co se dává třeba do čepů řízení u starších typů aut. V zásadě není ani důležité jakou. na rozdíl od Rezistinu se to bude snadněji odmývat třeba obyčejným ředidlem při údržbě a dalším mazání.
G
gutČlen
Přidáno před 5 let
Pokud hledáte geniální mazivo, použijte sprej na mazání řetězů enduro motorek. Jsou dva druhy oleje ,na silniční motorky ten je lepivý a ten na krosové motorky ten je odstřikovací nelepivý. Používali jsme ho v prašném provozu v práci žetěz byl čistý.
P
predsedaNováček
Přidáno před 5 let
Za mě je WD taky dobrej. Je suchej, tudíž se na něj tolik nelepí prach a odpadá náročný čištění. Používám i na řetěz kola. Lepší, než řetězový spreje, co nabalí všechny nečistoty.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: ludva, Zdenek a Alena, Bery, Espero, gut, predseda
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 60
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025