Potřebuji koupit nové pneu na karavan s indexem nosnosti 84 a výš (od 500kg), poraďte s jakými máte dobré zkušenosti. Je jich na trhu nepřeberné množství, ale recenze na tuhle váhovou kategorii žádné:o.díky
Jirka CanonČlenPřidáno
před 13 letA celková hmotnost karavanu ? Jde o to, zda potřebuješ "C-čka" či nikoli.
tuaregČlenPřidáno
před 13 letCéčka bych dal každopádně, tím rozhodně nic nepokazíš!y
!yZdeněk 53,!o Milada 52,:i Buddy 3,5, Oskar 1, Hyundai ix35, 2,0 CRDi, 4x4, 135 kw, automat - Superb I, 2.5 Tdi V6,120 kw - Superb II, 2.0 TDi, 125 kw, DSG - Swift Corniche 15/2
CattaniČlenPřidáno
před 13 let[color=#000099]Míra, Dana, Shelia II a Hobby Van Exclusive[/color] :_
bob_bobekČlenPřidáno
před 13 letTak pokud potřebuje index 84, tak asi nepotřebuje kupovat drahý "C", navíc to bude asi malý rozměr,který se v "C" nemusí vůbec dělat .....
Navíc si neuvedl jaký rozměr potřebuješ,takže ti asi nikdo neporadí.
[color=#0099ff]Bürstner Flipper 550TK+Hyunday Santa Fe[/color]
potřebuji rozměr 165 R13 a karavan má celkovou nosnost 1000kg, ale šlo mi spíše o zkušenosti jaké máte s různými značkami
DVČlenPřidáno
před 13 letKup takové, které máš zapsané v TP, jinak můžeš mít problém ne STK
libriČlenPřidáno
před 13 letMám druhým rokem Semperity 13 palcové a spokojen.
Spajky007ČlenPřidáno
před 13 letjá Hankook 165 R13C a taky spokojenost
Škoda Superb II combi 4x4 + Fendt 410
Slávek-Petra-Zdenda
tuaregČlenPřidáno
před 13 letJá mám taky třináctky, karavan max 1250 kilo a v techničáku mám psaný céčka!y
!yZdeněk 53,!o Milada 52,:i Buddy 3,5, Oskar 1, Hyundai ix35, 2,0 CRDi, 4x4, 135 kw, automat - Superb I, 2.5 Tdi V6,120 kw - Superb II, 2.0 TDi, 125 kw, DSG - Swift Corniche 15/2
Honza PalasekČlenPřidáno
před 13 letJeště např. tady
http://caravan24....ost_118888 bylo něco zajímavého ke karavanovým pneumatikám. Hlavně mě tam potěšilo, že mohu za určitých okolností plnit požadavky STK, aniž by pneumatiky seděly rychlostním indexem s velkým TP.
[color=#0099ff]anglický karavan Abi Globetrotter Jubilee + Citroen C5X7 2,0 HDI[/color]
Šel bych do C a do vyšší nosnosti. 84 - nosnost 500 kg, kaaravan celková hmotnost 1000. Asi bude občas přetížený. A také není problém, občas vzít kolem obrubník, nebo něco podobného.
Ahoj, chci se zeptat, jestli zde někdo má obytný karavan Adria 5004 PH. Kola se mi při propérovaní dřou o podběhy. Nevím, jestli mám unavenou nápravu (vymačkané pryžové bloky) nebo příliš velký rozměr pneumatik, alespoň se mi to zdá - 185 R14. Když se dívám na fotky stejných karavanů, přijde mi, že mají pneu s menším profilem. Karavan jsem koupil ze zahraničí přes překupníka, vím, jak to někdy chodí, do TP se dá v takových případech napsat téměř cokoli....