Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

výběr soláru na karavan min. 320Wp

Poslední aktualizace před 5 let
P
Pavel jurčíkNováček
Přidáno před 5 let
Zdravim všechny. Mám zde na Vás prosbu a hlavně na Guru Karla Prokopa.
Opravdu musím před ním smeknout , to že opravdu tomu rozumí to je fakt ale hlavně že se zde zapojuje do debat a má snahu každému pomoci.
Řeším po koupi staršího karavanu vyměnu soláru a regulátoru. Dělá to hlavně k vůli dobijení elekrokol. Zakoupil jsem dvě stejné 115 Ah baterie s přepínačem abych mohl každou baterii pak pořádně dobít. Opět jsem dal na vaši radu. Koupil jsem MPPT EPsolar XTRA3210N-XDS2 solární MPPT regulátor, 12/24V, 30A , ale jakej mám koupit panel , nemyslím mono nebo polo. Ale typ anebo je to jedno ŽE VŠECHNY JSOU NA STEJNO. Tak prosím hodte typ na solár 300Wp - 350 Wp.
Dějuji za každou radu -
Všem pěkný den
KlikosKlikosČlen
Přidáno před 5 let
Jen solár Ti nebude stačit, mám sestavu 285W MPPT victron 100/20 s BT a dnes bylo v Jizerkách pod mrakem a dal jen 520W - což je cca 43A. Nabíjíme 3 elektrokola a bez pořádného DC-DC nabíječe (booster) by to nešlo. Solár hodně pomůže, ale už tak jsme na hraně - máme zatím 2 AGM 95Ah a pokud nedáme přejezd alespoň 70 km, tak je problém... Pro nabití třeba 75% baterie elektrokola v kapacitě 500w je potřeba cca 36 Ah plus něco si vezme měnič - podle toho od jakoho ho máš výrobce, třeba čínská carpsa si bere fakt dost... Nemyslím, že to bude jen se solárem fungovat... Běžný výnos mám okolo 800W za den, když prší tak nic, když je celý den slunce, tak jsem měl i 1,49 kW, ale v autě bylo 38°C, což člověk taky nechce...
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Pavel jurčík, Klikos
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 29
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025