Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Spotřeba elektřiny v klidu

Poslední aktualizace před 5 let
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 5 let
Konečně jsem si pořídil sledovač baterie, abych věděl kolik energie mi zbývá.
Zarazila mě však jedna skutečnost při všech vypnutých spotřebičích se mi neustále zobrazuje spotřeba 3W
Fun Připojili následující obrazek:
screenshot_20210630-165415.jpg
K
kutil1Člen
Přidáno před 5 let
Ahoj Fune, nemá sledovač nějakou spotřebu? Nemáš nějaký spotřebič v pohotovostním režimu (TV, rádio..). Zesilovač antény TV?
Přidáno před 5 let
Sledovač ne, protože když vypnu energoblok, je spotřeba nula. TV nemám ani anténu. Rádio funguje jen při otočeném klíčku.
Upravil Fun dne 30.06.2021 17:37, před 5 let
Macek2Macek2Člen
Přidáno před 5 let
S elektroinstalací obytek nemám zkušenosti, ale u moderních osobních vozů trvá 15 až 30 min. než se všechny jednotky uspí a uloží data. Konkrétně u Volva se doporučuje při odpojování baterie počkat minimálně 15 min po vypnutí zapalování. Třeba víčko nádrže se zamyká až 10 min po zamčení vozu.
Lubos a DasaLubos a DasaČlen
Přidáno před 5 let
Ahoj. I když vypneš klíček, tak rádio je připojené, tedy paměť. Odběr je sice minimální, ale je. Nějaký odběr mají asi také různá čidla v nástavbě. Zkus vypnout el. okruh nástavby a pak to změř. Jinak během měření postupně vypínej pojistky a pak snad přijdeš na to, kde ten odběr je.
PetrMPetrMČlen
Přidáno před 5 let
Já má rádio pro jistotu napájené přímo z nastavbové baterie, aby mi rádio necucalo startovačku. U mého měřáku je ještě reset mód, který se použije po vypnutí všech spotřebičů. Pak mám odběr 0. Čím to měříš?
Přidáno před 5 let
H
hymer662Člen
Přidáno před 5 let
Tyto "hračky" a podobné přístroje jsem vyřadil z prostoru svého zájmu nebo přímo demontoval, jelikož kromě finančních nákladů jsem postrádal ekvivalentní užitný přínos.
Domnívám se, že je vhodnější a dostatečné jen vědět kolik mA nebo A odebírá obytka z baterií A,B..když:
- parkuji, je odstavené na delší dobu bez používání
-používám obytko

Ostatní je jen propočet (přítel Ohm) na kapacitu baterií co ty odběry s baterií v čase udělají.
Jinak mimochodem, nevím zda všechny, ale většina obytek má analogový měřák zabudovaná od výroby nebo digitální panel, kde stavy baterií jsou v tzv. online provozu... navíc se zvukovým signálem dosažení kritického napětí.

Co má smysl "dobastlit" , jak bylo psáno výše, zařízení mající odběr, který se mi nelíbí, mít na tlačítku VYP/ZAP.
Ale na druhé straně chápu, že jsou obytkáři, kteří mají raději v detailu vše pod kontrolou a věnují i tomu čas pro sledování, ale zároveň říkám, že to není špatně. Každý to má nastavené jinak.
PetrMPetrMČlen
Přidáno před 5 let
V BT aplikaci v nastavení baterky je calibrace všechno vypni a použij. Mě to taky na začátku kecalo
Přidáno před 5 let
Všechno jsem zkusil. Kalibraci, vyndávání pojistek, ale nic nového jsem nezjistil. Stále jak zapnu energoblok, spotřeba cca 4W. Takže za den (24h) mi takto zmizí asi 8 Ah.
Ale děkuji za rady.
Frown
HrochHrochČlen
Přidáno před 5 let
Tak mi při zapnutém EBL a dotykovém ovládacím panelu (vše ostatní je vypnuto) teče z baterie 0,23 A.
allfaallfaČlen
Přidáno před 5 let
fun: Když si koupíš takovej "šunt", tak se nediv Grin. Já teda nemám žádnej energoblok, mám baterku, solár, nabíječku a vše na 12V. Když všechno vypnu, mám taky nějakou malou spotřebu. Předpokládám že je to lednice a topení. Něco tam ta elektronika musí žrát i když to neběží. Aby lednička věděla kdy se zapnout a topení taky určitě nespíná ten mikrospínač co je pod tlačítkem (mám naftovej Planar), ale elektronika přes relé. Takže tu malou spotřebu neřeším. Jsem teď Onasis Wink, pořídil jsem 280Ah LiFePo4.

hymer662: nejsem blázen abych neustále sledoval kolik mA nebo A mám spotřebu, nebo nedejbože ještě k tomu nabíjení. A podle napětí u LiFePo4 se pozná akorát kulový, to je téměř stejné po celou dobu vybíjení, takže sledovač baterie je jediný řešení, kouknu a vidím kolik Ah mi zbývá.
Přidáno před 5 let

Hroch napsal:

@Hroch - Tak mi při zapnutém EBL a dotykovém ovládacím panelu (vše ostatní je vypnuto) teče z baterie 0,23 A.

Takže to vypadá, že je to normální.
LikeWinkLike
Přidáno před 5 let

allfa napsal:

@allfa - fun: Když všechno vypnu, mám taky nějakou malou spotřebu. Předpokládám že je to lednice a topení. Něco tam ta elektronika musí žrát i když to neběží.

Ledničku jsem také vypnul, ta to nedělá. Je to ten energoblok.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Fun, kutil1, Macek2, Lubos a Dasa, PetrM, hymer662, Hroch, allfa
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 36
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025