Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Dát na zimu auto pod plachtu - ano nebo ne?

Poslední aktualizace před 5 let
montegomontegoČlen
Přidáno před 6 let
Chci se zeptat, pokud máte někdo zkušenosti se zimním zakrytím obytného auta - potřeboval bych poradit. Auto mám na zimu postavené v zahradě u RD na betonovém stání, přístřešek nechci stavět a tak zvažuji pořízení zimní krycí plachty Hindermann, foto v příloze (podle výrobce je plně prodyšná, chrání před negativními vlivy, je vyrobena z 3-vrstvého materiálu SFS-3 160 g/ m² ).
Názory na zakrytí auta se různí a tak nevím, zda je vhodnější nechat vozidlo stát volně nebo raději zakrýt uvedenou prodyšnou plachtou (výrobce uvádí plnou prodyšnost bez zadržování vlhkosti na povrchu vozu).
Máte s tímto někdo zkušenosti - je lepší chránit auto přes zimu před deštěm a sněhem nebo nechat povrch volný? Přes zimu s obytným autem nejezdím, tak nevím jak jej nejlépe chránit před počasím. Díky za jakoukoliv radu nebo zkušenost. K.
Upravil montego dne 29.09.2020 09:28, před 6 let
montego Připojili následující obrazek:
plachta_hindermann.jpeg
OllinOllinČlen
Přidáno před 6 let
Já jsem auto minulí rok pod plachtou měl celou zimu. Také mám prodyšnou. Mám tuto:
https://www.svetk...bytna-auta
Zkušenost je taková, že nějaká vlhkost stejné pod plachtou vždy zůstane. Já to řešil tak, že pokud mělo být pár dní pěkně tak jsem plachtu sundal v autě jsem i zatopil, aby vše co nejlépe vyschlo a po té zase zaplachtoval. Nevím zda je to 100% správně ale za mě lepší nějaké zakrytí než úplně bez.
Upravil Fun dne 29.09.2020 12:33, před 6 let
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 6 let
Jednoznačně ano. Použít plachtu k tomu určenou. Wink
Fun
Smile 😊
RomanPatrolRomanPatrolČlen
Přidáno před 6 let
Také bych se přiklonil k zakrytí. Lepší něco než nic. A jak píše Fun - použít plachtu k tomu určenou.
[color=#3333ff]Optimismus je způsoben nedostatkem informací...[/color]
Fiat Ducato 2019 ETRUSCO I7400SB Capron
J
jirhavČlen
Přidáno před 6 let
Plachtu určenou pro obytky nebo karavan a na střechu strčit většinou střešním oknem kousek polystyrenu,to kvůli spádu.Já tam strkal míč a pohoda.Zajistit popruhy proti větru,aby nedošlo k prodření.Uvnitř je dobrý dát pohlcovač vlhkosti.Auto postavené na betonu je super,není problém z vlhkostí od spodu jako na trávě.A ta radost na jaře jak je autíčko čisťounké. Smile
G
gutČlen
Přidáno před 6 let
Taky jsme měli plachtu a na střeše nacpaný polystyren. Největší průšvih je auto které stojí na rovině a za alkovnou mezi bočníma lištama stojí kaluž vody. Vždy parkujte třeba předníma kolama na klínech. Někdo to tady psal tak se mi to taky nelíbilo.
Denke daran: Amateure bauten die Arche, Profis die Titanic!!
montegomontegoČlen
Přidáno před 6 let
Díky všem za názory a doporučení, pořídil jsem na základě recenzí plachtu Hindermann Wintertime - je opravdu dobrá, padla jak ulitá, na střechu jsem dal zkosený profil ze speciální tuhé pěny. Po deštích kontrola - auto skvěle suché a voda ze střechy odtéká beze zbytku, takže ok. Tuto plachtu mohu všem doporučit, provedení je bytelné a precizní, vybraný rozměr podle auta sedí dokonale a přesně (foto níže). Zaplachtování trvalo cca 20 minut, od zadní strany auta jsem ze štaflí plachtu odroloval do předu naprosto bez problémů sám, manipulace je lepší, než jsem čekal - u mě dobrý :-).

Tak teď už se jen těšit na jaro, snad se za pár měsíců ta covidhysterie trochu uklidní,už nám to všem leze na budku. Letos jsme poprvé po 25 letech vynechali pravidelnou expedici do Řecka a tak doufáme, že se zadaří příští léto :-). Všem přeji hezký den K.
montego Připojili následující obrazek:
img_2314.jpg
M
MarianMČlen
Přidáno před 6 let
Tak ta pláchta fakt vypadá skvěle, tak ať slouží hodně let.
P
pbxpbxČlen
Přidáno před 5 let
Posunu toto téma nahoru a zeptám se, jestli by podle vašeho názoru stačila na zimu krycí plachta na střechu, jako např. tato https://www.svetkaravanu.cz/kryci-str...ta-maypole. Nebo by člověk měl uvažovat o něčem jako je toto https://www.svetkaravanu.cz/htd-plach...bytna-auta?

Mám Eura Mobil 515 MS (délka cca 5,70 m), což je krátký karavan v zimním provedení, kde dvojitá podlaha má za následek to, že alkovna je se zbytkem střechy v rovině, tj. mám úplně rovnou střechu v celé délce a alkovna nedělá bublinu.

Vyplatí se zakrýt i boky auta a bydlíku nebo postačí zakrýt nejexponovanější místo, tj. střechu?
P
pbxpbxČlen
Přidáno před 5 let
A ještě jeden dotaz. Co zimní plachta a fotovoltaický panel na střeše?

Je vhodné v zimě zachovat osvit panelu a dobíjení trakční baterie nebo je lepší na zimu baterii odpojit, nastěhovat domů a dát na udržovací nabíječku?
A vůbec, vydržel by obytňáček venku bez zakrytí? A když, tak co bych musel udělat pro co nejlepší výsledek?
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: montego, Ollin, Fun, RomanPatrol, jirhav, gut, MarianM, pbxpbx
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 23
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025