montegoČlenPřidáno
před 6 letChci se zeptat, pokud máte někdo zkušenosti se zimním zakrytím obytného auta - potřeboval bych poradit. Auto mám na zimu postavené v zahradě u RD na betonovém stání, přístřešek nechci stavět a tak zvažuji pořízení zimní krycí plachty Hindermann, foto v příloze (podle výrobce je plně prodyšná, chrání před negativními vlivy, je vyrobena z 3-vrstvého materiálu SFS-3 160 g/ m² ).
Názory na zakrytí auta se různí a tak nevím, zda je vhodnější nechat vozidlo stát volně nebo raději zakrýt uvedenou prodyšnou plachtou (výrobce uvádí plnou prodyšnost bez zadržování vlhkosti na povrchu vozu).
Máte s tímto někdo zkušenosti - je lepší chránit auto přes zimu před deštěm a sněhem nebo nechat povrch volný? Přes zimu s obytným autem nejezdím, tak nevím jak jej nejlépe chránit před počasím. Díky za jakoukoliv radu nebo zkušenost. K.
Upravil montego dne 29.09.2020 09:28,
před 6 let
montego Připojili následující obrazek:
RomanPatrolČlenPřidáno
před 6 letTaké bych se přiklonil k zakrytí. Lepší něco než nic. A jak píše Fun - použít plachtu k tomu určenou.
[color=#3333ff]Optimismus je způsoben nedostatkem informací...[/color]
Fiat Ducato 2019 ETRUSCO I7400SB Capron
Taky jsme měli plachtu a na střeše nacpaný polystyren. Největší průšvih je auto které stojí na rovině a za alkovnou mezi bočníma lištama stojí kaluž vody. Vždy parkujte třeba předníma kolama na klínech. Někdo to tady psal tak se mi to taky nelíbilo.
Denke daran: Amateure bauten die Arche, Profis die Titanic!!
montegoČlenPřidáno
před 6 letDíky všem za názory a doporučení, pořídil jsem na základě recenzí plachtu Hindermann Wintertime - je opravdu dobrá, padla jak ulitá, na střechu jsem dal zkosený profil ze speciální tuhé pěny. Po deštích kontrola - auto skvěle suché a voda ze střechy odtéká beze zbytku, takže ok. Tuto plachtu mohu všem doporučit, provedení je bytelné a precizní, vybraný rozměr podle auta sedí dokonale a přesně (foto níže). Zaplachtování trvalo cca 20 minut, od zadní strany auta jsem ze štaflí plachtu odroloval do předu naprosto bez problémů sám, manipulace je lepší, než jsem čekal - u mě dobrý :-).
Tak teď už se jen těšit na jaro, snad se za pár měsíců ta covidhysterie trochu uklidní,už nám to všem leze na budku. Letos jsme poprvé po 25 letech vynechali pravidelnou expedici do Řecka a tak doufáme, že se zadaří příští léto :-). Všem přeji hezký den K.
montego Připojili následující obrazek:
Tak ta pláchta fakt vypadá skvěle, tak ať slouží hodně let.
A ještě jeden dotaz. Co zimní plachta a fotovoltaický panel na střeše?
Je vhodné v zimě zachovat osvit panelu a dobíjení trakční baterie nebo je lepší na zimu baterii odpojit, nastěhovat domů a dát na udržovací nabíječku?
A vůbec, vydržel by obytňáček venku bez zakrytí? A když, tak co bych musel udělat pro co nejlepší výsledek?