Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

nefunguje splachování Thetford C 402

Poslední aktualizace před 5 let
S
SmiraNováček
Přidáno před 5 let
Zdravím všechny a prosím o radu. Mám v karavanu wc Thetford C 402 a začala svítit dioda u ukazatele naplnění nádrže a přestalo fungovat splachování. Proud do jednotky je v pořádku a čerpadlo také jede, ale pořád nejde
proud do čerpadla při stisknutí tlačítka na oplach. Zkoušel jsem pro jistotu připojit nové čerpadlo, ale beze změny. Pojistka je také v pořádku, ale to by nesvítila ani ta dioda.
Není někde nějaké čidlo, které by bránilo jednotce spustit čerpadlo?

Děkuji předem všem za rozumné rady. Smile
Pro ty, kteří by se cítili dotčení mým dotazem, předem upozorňuji, že jsem prošel na netu kde co, ale nic jsem nenašel.
Smira Připojili následující obrazek:
zchod-ovldn_splachovadla.jpg
V
VlasWČlen
Přidáno před 5 let
Zkus vytáhnout ven odpadní kazetu. Jestli potom dioda zhasne, máš v kazetě zaseknutý plovák s magnetem na měření výšky hladiny. Nevím ale, jestli mají při plné kazetě blokované čerpadlo. Když bude červená svítit i
s vyndanou kazetou, máš problém v tom ovládacím panelu. Na stránkách Thetford jsou rozkresleny jednotlivé
náhradní díly. Vlasta
S
SmiraNováček
Přidáno před 5 let
VlasW: Díky za radu. Dioda svítí pořád, i když vytáhnu kazetu. Ještě jsem našel dva tišťáky, pravděpodobně nějaké magnetické kontakty. Jeden je vlevo na stěně (foto v příloze) i s pojistkou a druhý vpravo nahoře, vedle nádrže na splachování. Schéma jsem našel, ale díly nejsou u nás dostupné nebo je dlouhá objednací doba.
V
VlasWČlen
Přidáno před 5 let
Tady je to celé nové.
Ale dřív bych trochu měřil kabely a ten modul s jazýčkovým kontaktem (snímač plné nádrže). Případně někoho na změření toho plošného spoje.

https://www.obytn...rd-C-402-C
S
SmiraNováček
Přidáno před 5 let

Citovat

ten modul s jazýčkovým kontaktem (snímač plné nádrže)
myslíš odpadní nebo splachovací nádrže? Ještě jsem pořádně nepochopil princip fungování toho spínače. Je to magnetický kontakt nebo jak to celé funguje? Když změřím odpor na kontaktech z plošných spojů u nádrží, tak je okruh uzavřen (spojen). Ale nedíval jsem se z druhé strany destičky, jestli tam je nějaký spínač, protože je zalitý silikonem a musel bych to znovu zasilikonovat (viz příloha). Snad jsem se vyjádřil srozumitelně Smile
Smira Připojili následující obrazek:
zchod-tistak.jpg
V
VlasWČlen
Přidáno před 5 let
V odpadní nádrži je plovák (viditelný dírou na exkrementy). Na tom plováku je magnet. Když je nádrž plná, plovák je v horní poloze i s magnetem. Nad odpadní nádrží v místě magnetu je domeček s kontakty. Obvykle je to jazýčkové relé. Kontakty se sepnou právě
tím magnetem a rozsvítí se ta červená kontrolka - plné WC. Protože ti to pořád svítí, chtěl jsem nejdříve prověřit tento okruh. Ale dnes se všechno dělá složitě. Takže ty kontakty vedou nejspíš na plošný spoj s elektronikou. Proto jsem minule psal, že by byl
dobrý znalec na proměření plošňáku. Pokud nejsou slepené ty kontakty (musí se rozepnout, když se vytáhne kazeta), tak je určitě závada v tom plošném spoji.
Vlasta
S
SmiraNováček
Přidáno před 5 let
Super, vysvětlil jsi to pěkně srozumitelně, moc děkuji. Mám objednaný ten plošný spoj, tak vyzkouším a dám vědět WinkLike
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Smira, VlasW
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 10
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025