Zkus vytáhnout ven odpadní kazetu. Jestli potom dioda zhasne, máš v kazetě zaseknutý plovák s magnetem na měření výšky hladiny. Nevím ale, jestli mají při plné kazetě blokované čerpadlo. Když bude červená svítit i
s vyndanou kazetou, máš problém v tom ovládacím panelu. Na stránkách Thetford jsou rozkresleny jednotlivé
náhradní díly. Vlasta
VlasW: Díky za radu. Dioda svítí pořád, i když vytáhnu kazetu. Ještě jsem našel dva tišťáky, pravděpodobně nějaké magnetické kontakty. Jeden je vlevo na stěně (foto v příloze) i s pojistkou a druhý vpravo nahoře, vedle nádrže na splachování. Schéma jsem našel, ale díly nejsou u nás dostupné nebo je dlouhá objednací doba.
V odpadní nádrži je plovák (viditelný dírou na exkrementy). Na tom plováku je magnet. Když je nádrž plná, plovák je v horní poloze i s magnetem. Nad odpadní nádrží v místě magnetu je domeček s kontakty. Obvykle je to jazýčkové relé. Kontakty se sepnou právě
tím magnetem a rozsvítí se ta červená kontrolka - plné WC. Protože ti to pořád svítí, chtěl jsem nejdříve prověřit tento okruh. Ale dnes se všechno dělá složitě. Takže ty kontakty vedou nejspíš na plošný spoj s elektronikou. Proto jsem minule psal, že by byl
dobrý znalec na proměření plošňáku. Pokud nejsou slepené ty kontakty (musí se rozepnout, když se vytáhne kazeta), tak je určitě závada v tom plošném spoji.
Vlasta