Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Lednice Dometic RM7655L

Poslední aktualizace před 5 let
P
Psyclone222Nováček
Přidáno před 5 let
Dobrý den,

Lednice Dometic RM7655L , 11 roku stará

1. lednice jede na 12V a 220V mrazí a chladí na 100%

2. v loni jsem 8pin konektor který vede do zapalovací jednotky vyměnil za samostatné piny ve smršťovací bužírce z důvodu chyby v konektoru...

3. po roce provozu začala teď lednice mít problém se zapálením hořáku, evidentně až se utvořilo vice plynu v okolí tak to jakoby to bouchlo a zapálilo,nicméně teď již to má i s tímhle problém takto zapálit

4. Hořák jsem dal nový včetně trysky KZ19

5. Na ventil GV100 chodí napětí 1V ze zapalovací jednotky, plyn normálně jde do hořáku, měl jsem ho rozdělaný, obě strany se zdá chodí normálně po přivedeni napětí, odpor cívek změřen a odpovídá tech parametrům pro GV100

6. zkusil jsem i hadicí obejit ventil ale stejný výsledek, plyn tam jde do hořáku piezo ale nezapálí

7. přiložením zapalovače z boku hořák vzplane

8. po sfouknuti plamene hubou, řídicí jednotka zafunguje , piezo nastartuje a protože je horák již horký tak vzplane ...

9. Truma Kombi 6kW a sporák jede normálně, takže Dual Control bude asi v pořádku

10. Po delším čas úseku , cca 1 hodina , to po zapnutí jakž takž chytí , opak ruční spuštění po cca 30s od vypnutí už nedojde k zapálení ikdyž piezo střílí

11. zkusím ještě napojit externi 30mbar regulator s externí lahvi buď přímo na hořák nebo přes ventil GV100

12. zkusim lehce přiblížit piezo blíž k hořáku

13. Kabeláž od zapalovací jednotky k ventilu plynu a hořáku vše nově udělané, kromě vedení 3 dráty k horní jednotce na lednici.

Nějaká myšlenka proč to piezo nezvládne ? jiskra střílí do středu cca hořáku.

Chyba v šedé zapalovací jednotce ? malé napětí generované pro jiskru ?

Někdo podobný problém?

Díky za případnou myšlenku či radu kam ještě sáhnout
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Psyclone222
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 43
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025