Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Vhodné auto na tahaní karavanu

Poslední aktualizace před 4 roky
P
PatriotČlen
Přidáno před 7 let
Dobrý den nebo ahoj všem.
Omlouvám se pokud tady takove tema je ale ja jej nenašel.
Koupily jsme karavan Adriu váha 1300kg,máme Hyundai i40 sedan,1.7.95 kW až po tud vše ok.:):)
První vyjížďka super..:) vse jsem poznával ta druha taky jen mam pocit že auto po rovině ok ale trochu menší kopec a mám problem...prostě dle mého a informaci s několika servisech je auto sice rychle ale sílu nemá.

Tak jsem se rozhodl auto prodat (i když je vse v pořadku ale netaha) a nahradit sílou.
Koukal jsem na superba rok 2010,2000ccm,125kw (170 koní) automat,nafta, ale zase jsem narazil na nazor že když zapřahnu karavan superb bude dřít zadkem o zem....a ještě že automat je na tahaní taky špatny..
tak už nevím co koupit...
poradíte někdo ? automato ano nebo ne....superb ano nebo ne....?

poooomc poraďte....;)
prokydaprokydaČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj,
když správně karavan vyvážíš tak, abys měl na kouli předepsané svislé zatížení (50-100 kg dle typu auta), pak rozhodně dřít zadkem o zem nebudeš.
Co se týče automatu, tak já tahám 1500 kg karavan passatem s DSG a není to úplně ono. Resp. běžná jízda dopředu v pohodě, problém je jemná manipulace a pomalé couvání, kdy se ty spojky v DSGčku pěkně pálej... Řešení tohoto problému se jmenuje mover.
Druhá věc, na kterou se u DSG musí pamatovat, je rozjíždění se pod plynem - pokud jen pustíš brzdu a necháš auto samo se rozjet, opět spojky v DSG trpí, o to víc se zapřaženým karavanem.

Osobně bych pro tahání karavanu z automatů preferoval klasické hydrodynamické měniče, které vyšší zatížení zvládají lépe.
Dále bych doporučil auto s 4x4. Z vlastní zkušenosti vím, že s obyčejnou předokolkou po mírném deštíku či ranní rose s karavanem zaparkovaným na trávě neodjedeš, pokud to není z kopce...
Hobby Exclusive 495
krakenkrakenČlen
Přidáno před 7 let
Superb 2 je nízký sám o sobě a má dost velký převis za zadní nápravou, ale jinak je to pecka auto. Velký zavazadlový prostor, celkově hromada místa. Mám ho a z tahání bych strach neměl.
DSG bych se nebál, pokud se jedná o převodovku s "mokrými spojkami".
Tahám s DSG a žádné pálení jak uvádí kolega jsem nezaznamenal i když karavan má 1800-2000kg.
4x4 je určitě výhodou a mover taktéž doporučuji.
Ušetří jak auto tak někdy i nervy.
Upravil kraken dne 05.06.2019 15:32, před 7 let
P
PatriotČlen
Přidáno před 7 let
sam se přiklaáním na manualní řazení...pač nevím kdo stím jezdil a jak jezdil....jak pišete je nutné jemné couvání ale nevím jak kdo stím jezdil....takže superb ok a koukat po 4krat 4..no zatim děkuji ...máte ještě někdo nazor...
moooc vám děkuji
prokydaprokydaČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

kraken napsal:

Superb 2 je nízký sám o sobě a má dost velký převis za zadní nápravou, ale jinak je to pecka auto. Velký zavazadlový prostor, celkově hromada místa. Mám ho a z tahání bych strach neměl.
DSG bych se nebál, pokud se jedná o převodovku s "mokrými spojkami".
Tahám s DSG a žádné pálení jak uvádí kolega jsem nezaznamenal.
4x4 je určitě výhodou a mover taktéž doporučuji.
Ušetří jak auto tak někdy i nervy.

Krakene, já mám právě že (bohužel) už tu suchou skříň a občas při manévrování v kempu pěkně zasmrdí.
Hobby Exclusive 495
krakenkrakenČlen
Přidáno před 7 let
Ono to není že "už suchou skříň", oni se dělají oba typy do různých aut, asi podle velikosti a výkonu. Třeba Yeti a Octavia (ne všechny) měli suchou a ta celkově trpí.
Já jsem naopak musel občas potrápit spojku když jsem měl manuál a ta párkrát zasmrděla.
Co mám DSG se mi nic podobného nestalo. Celkově mi to přijde takové šetrnější. A to se musím přiznat že jsem to původně nechtěl.
Naposledy jsem táhl s klasickým automatem a žádný extra rozdíl jsem nepozoroval. Možná bude mít delší životnost.

Automatické sloučení 05.06.2019 15:36:

Citovat

Patriot napsal:

sam se přiklaáním na manualní řazení...pač nevím kdo stím jezdil a jak jezdil....jak pišete je nutné jemné couvání ale nevím jak kdo stím jezdil....takže superb ok a koukat po 4krat 4..no zatim děkuji ...máte ještě někdo nazor...
moooc vám děkuji

Tady si moc nepomůžete. Pokud s manuálem bude jezdit kdo neumí řadit, neslyší motor tak tomu ublíží více než s automatem.
U DSG je hlavně důležité dodržování intervalů výměn oleje v převodovce. To si pohlídejte.
Jinak je to trochu loterie.
Upravil kraken dne 05.06.2019 15:36, před 7 let
P
PatriotČlen
Přidáno před 7 let
No jak říkam mě jde hlavně vyměnit rychlost za sílu,nebo-li
Hyundai i40 motor přečipován rychlost za SILU tou by měl byt superb např.
https://www.sauto...oFrom=list
https://www.sauto...oFrom=list

ano vím ,,AAA,, ale ja koupil někloik aut a vždy ok....
krakenkrakenČlen
Přidáno před 7 let
Jinak k té vhodnosti superba, těch článků se najde spousta.
https://www.auto....vanu-76933
P
PatriotČlen
Přidáno před 7 let
Děkuji dobrej članek....přesně to jsem potřeboval...jinak děkuji všem...začal jsem jezdit a vždy když jsem se zeptal kolegu karavanistu ...vždy někdo poradil pomohl....
teďka budu poprve stavět předstan...znáte to...po cem..kam čumíš..podej mi tu tyč atd...:):):D
Zatím jezdíme hlavně Česky raj..Příhrazy atd. Pro zajíce jako jsem já super...(y)
Jinak pojezd planuji pořídit taky...nač trápit auto když nemusím...

Citovat

kraken napsal:

Jinak k té vhodnosti superba, těch článků se najde spousta.
https://www.auto....vanu-76933
ropropČlen
Přidáno před 7 let
Podívej se na Peugeota 5008 v 2litru (motor vyvinuli spolu s BMW), kup ukončený leasing - dovoz, já tak koupil na ryby a hory. Příjemné překvapení , koupeno na doporučení mého servismana, který uznává jen koncernová auta, auto jako by v zimě nejezdilo, přívěs nepoznáš že táhneš, dlouhodobá spotřeba 5,6l. Recenzí na netu najdeš spoustu. A to jsem francouze nikdy nechtěl. Už nechci Korejce, mám stejně starého Sportage a vypadá ze spod jak 20 let staré auto.
-
https://www.zonerama.com/rop1

Já už nic nemusím
M
mira burstner aversoČlen
Přidáno před 7 let
Mohu také přispět zkušeností s jízdou superb III, combi, 110kW , 4x4, 6 manuál + karavan 1200Kg. Jízda bez problémů, určitě zadek netaháme po zemi, souprava je velmi stabilní. Výkon dostačující, na 4 to má i s karavanem akceleraci, 6 je dlouhá, takže na ní jezdím po rovině a min 100km/h jinak je to trápení motoru a převodovky. Spotřeba 8,2 až 10,5l. Dle rychlosti a terénu, nejvíc to žere na dálnici. V kopcích dávám pozor na teplotu vody (mají problémy s novým druhem vodní pumpy) i oleje, ale zvládli jsme i 1400m převýšení na 10km a samá vracečka. Spojku jsem už také cítil hlavně při výjezdu na zahradu do malého kopečka na couvačku, ale natrénoval jsem to. Chce to jet rychleji, aby spojka moc neprokluzovala.
Teď jsem zvědav budu ho vracet a dostanu 7 DSG, tak uvidím rozdíl a poreferuji. Dle mojich současných zkušeností je superb dobrý tahoun a když odpřáhneš, tak já jezdím v průměru za 5,7l.(y)
Míra
DusansDusansNováček
Přidáno před 7 let
Z mé zkušenosti já měl p 307 16hdi a karavan hobby 440 1300kg .Po rovné cestě vše OK ale cesta do kopce špatný auto jsem litoval tak jsem ho poslal do světa a koupil jsem S-maxe 2litra 103 kW a paráda ani nevím že za sebou něco mám.
lubodanolubodanoČlen
Přidáno před 7 let
ja osobne si myslím že pri kúpe ťažného auta treba myslieť aj na to aby malo o niečo viac koní ako vôbec potrebujeme.Mám AT 200 koní a hobby 1300 kg a keď som potreboval v kopci niečo predbehnúť alebo rýchlejšie vyštartovať s kryžovatky nemal som sebe menší problém a nehovoriac o proti vetru.
No a na koniec pri tom netrápime zbytočne motor ani spojku a prevodovku.
S pozdravom Lubo
ScooterMartyScooterMartyČlen
Přidáno před 7 let
Já bych se na tomhle vláknu s dovolením přiživil. Zatím tahám Fordem Galaxy 96kW. Jsem s ním moc spokojený, ale jelikož karavan má reálně 1700-1800kg, je cítit, že Galaxy je na hranici svých schopností. Hlavně na okreskách trpí. Takže hledám lepšího tahouna. Srdcem bych nejradši nějakou dodávku, ale kombinace dodávka + silný motor + ideálně automat buď není, nebo je mimo mé možnosti, nebo je to vrak. Takže jsem začal koukat po SUV a zajímavý mi připadá Hyundai ix55. Třílitr, V6, 176kW, automat. Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Obecně jsou recenze jak uživatelů tak odborníků až překvapivé pozitivní...
Martin (1971) a Lucie (1974) a vždycky nějaký ten pes..., 608 463 502, Abbey GTS 517 a Ford Galaxy II 1.9 TDi 96kw. Dříve Renault Master Pössl.

Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.
Benjamin Franklin
haskyhaskyČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

ScooterMarty napsal:

Já bych se na tomhle vláknu s dovolením přiživil. Zatím tahám Fordem Galaxy 96kW. Jsem s ním moc spokojený, ale jelikož karavan má reálně 1700-1800kg, je cítit, že Galaxy je na hranici svých schopností. Hlavně na okreskách trpí. Takže hledám lepšího tahouna. Srdcem bych nejradši nějakou dodávku, ale kombinace dodávka + silný motor + ideálně automat buď není, nebo je mimo mé možnosti, nebo je to vrak. Takže jsem začal koukat po SUV a zajímavý mi připadá Hyundai ix55. Třílitr, V6, 176kW, automat. Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Obecně jsou recenze jak uživatelů tak odborníků až překvapivé pozitivní...

Ahoj.Tahám Traficem generation 2,5 dci a v pohodě.A finančně tyto dodávky už nyní jdou.
Hasky
JiPe HighlandersJiPe HighlandersČlen
Přidáno před 7 let
Sehnat Trafica s vynikajícím moterem 2,5 dci a rozumnými kilometry bude těžké.
Já bych na tahání volil 3.0 V6 naftu, ideálně SUV 4x4 od MB, BMW či Audi.
Jitka a Pepa, vestavba MaLiBu 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
Zdenek a AlenaZdenek a AlenaČlen
Přidáno před 7 let
Tahal jsem s Hyundai Tuscon 2,00 nafta s automatem, bylo to celkem ok (karavan 1350 kg).

Ten samý karavan teď tahám KIA Sorentem 2,5l s automatem a nemá to chybu ani nevím, že něco vezu.

S karavanem spotřeba 10,5 -11,5 l/100, bez karavanu 9,5 - 10l .
Zdeněk 69 Alena 61, vnuk Péťa 19 občas i Matěj 12
ropropČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

ScooterMarty napsal:

J Takže jsem začal koukat po SUV a zajímavý mi připadá Hyundai ix55. Třílitr, V6, 176kW, automat. Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Obecně jsou recenze jak uživatelů tak odborníků až překvapivé pozitivní...

Ahoj,

měl jsem ho 5 let, bez problémů. Po 220tkm prodáno, potřeboval vyměnit brzdové kotouče, nějaké čepy a tlumiče. Trpí na korozi 5tých dveří. Jedna velká nevýhoda - spotřeba +/- 10l. S přívěsem si asi bude brát víc. Auta byla montována v Korei, je to kopie am. verze Santa Cruiz. Provedení lepší než rychlomontáž v našem pohraničí.
Obecně mám já problém s Huyndayem se servisem, všechny v mém okolí zrušili a ostatní mají dlouhé čekací doby. Počítej s tím, že budeš muset starší auto více servisovat, tak si zjisti ochotu v Huyndai nebo u soukromníků. Taky náhradní díly nebyly vždy skladem, čekalo se na dovoz, nemluvě o ceně. Není to tuctové auto, na šrotištich je toho málo.
https://www.zonerama.com/rop1

Já už nic nemusím
JiPe HighlandersJiPe HighlandersČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

Zdenek a Alena napsal:

Tahal jsem s Hyundai Tuscon 2,00 nafta s automatem, bylo to celkem ok (karavan 1350 kg).

Ten samý karavan teď tahám KIA Sorentem 2,5l s automatem a nemá to chybu ani nevím, že něco vezu.

S karavanem spotřeba 10,5 -11,5 l/100, bez karavanu 9,5 - 10l .

S MB GLC 350 V6 3.0 cdi 258 PS a 620 Nm, jsem ještě netahal, ale bez vleku a bez nějaké eko jízdy 7,5 l/100 ;)
Jitka a Pepa, vestavba MaLiBu 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
ScooterMartyScooterMartyČlen
Přidáno před 7 let
No jo JiPe, ale to je mimo moje možnosti...
Martin (1971) a Lucie (1974) a vždycky nějaký ten pes..., 608 463 502, Abbey GTS 517 a Ford Galaxy II 1.9 TDi 96kw. Dříve Renault Master Pössl.

Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.
Benjamin Franklin
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 30
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025