Ahoj, přemýšlím o koupi poláka a měl bych několik dotazů.
1)Sleduji, že jsou v inzerátech s různými celkovými hmotnostmi. V čem je rozdíl? Někde tu zaznělo že v nájezdových brzdách, ale dle inzerátů to tak asi úplně nebude.
2) Jsme 5 členná rodina. (3 dětí, 1, 4 a 7 let) Vejdeme se? Jaké jsou rozměry rozloženého spaní?
Ahoj,
Upřímně si myslím, že se všichni nevejdete. Ale je to otázka, .... jenlepší asi máš se zajet k někomu podívat ať vidíš vnitřní prostor.
My jsme 4 a vejdeme se. Karavan má nyní po celkové rekonstrukci uvnitř rozložitelné poschoďové lůžko.
Honza
Ahoj Drbíku, jestli jste 5-ti členná rodina, tak si kupte normální karavan. Do poláka se nevejdete ani náhodou. Otec má ten menší a když se člověk hodně uskromní, tak maximálně dva dospělí a jedno malé dítě, ale absolutně nulový komfort, absence WC a jízdní vlastnosti taky nic moc... Na tvém místě bych myslel do budoucna a koukal po něčem s palandami, ať mají aspoň dvě děti svojí postel. Hodně štěstí při výběru.
Citovat
Dudlajsaci napsal:
Ahoj Drbíku, jestli jste 5-ti členná rodina, tak si kupte normální karavan. Do poláka se nevejdete ani náhodou. Otec má ten menší a když se člověk hodně uskromní, tak maximálně dva dospělí a jedno malé dítě, ale absolutně nulový komfort, absence WC a jízdní vlastnosti taky nic moc... Na tvém místě bych myslel do budoucna a koukal po něčem s palandami, ať mají aspoň dvě děti svojí postel. Hodně štěstí při výběru.
Ahoj,
naprostý souhlas a navíc děti pořád rostou, tak Tě stejně větší karavan nemine.
Míra a Zuzka
MB W251 Adria Adora 482 LU
Citovat
Dudlajsaci napsal:
Zdravím a hlásím nevejdete se! Já mám většího poláka s vybavením WC,koupelny se sprchou a teplou vodou,plynovým topením, nájezdovou brzdou.... a je to tak akorát pro dvě dospělé osoby, maximálně příležitostně pro jedno menší dítě. Natrvalo bychom to s ním ale taky nedali. posílám i odkaz na fotky pro představu velikosti a vnitřního uspořádání
https://1mr.rajce...z/Karavan/S pozdravem a přáním pěkných dnů Miroslav Rýznar
JiPe HighlandersČlenPřidáno
před 7 letV sedmdesatych letech jsem cestoval s rodici s Polackem N126b. Tata ho tenkrat koupil novy a po stanovem privesu z NDR to byl neuveritelny luxus pro tri. Moc jsme si ho vazili. Dnes by to spartansky pro 2+dite stacilo, ale to je maximum.
Jitka a Pepa, vestavba MaLiBu 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
My máme N126a (1976, papírově 340kg), pořídil jsem ho před narozením prvního potomka a oproti stanu to pro 2 byl luxus :-) Nadšení vydrželo první dovolenou, pak se prcek vylíhnul a rázem nám bylo těsno. Nešlo jenom o prostor, zvedací vikýř přes půl střechy je super, ale když se prevít začal plazit a objevovat okolí, měl tam všechno na dosah, takže jsem si rychle zvyknul na třeba na pravidelnej budíček hrncem ( ideálně se zbytkem večeře) po hlavě...
Loni, před čtvrtým létem s polákem, jsem ho, s ohledem na dalšího prťouse na cestě, odložil na chalupu na časy "až děti vyrostou a přestanou s náma jezdit", pořídil 4m Beyerland a kdybych za ty 2 sezony nestrávil jeho údržbou a hlavně vylepšováním několikanásobně víc času, než jsme v něm zatím strávili, hned bych ho měnil za něco o metr delšího ...
Predom Prespol N126a (1976) a Beyerland Vitesse 4.00 CT (1987) za utahanou Octavkou 1,6 LPG ... samozřejmě ne současně :-)
Ondra, Kačula, Franísek, Mařenka a chlupatej hlídač Bobinka
Kolega prodává poláka spadla na něj větev. Je dost poškozený tak asi na díly. Techničák má ,pojištění platí.
Foto bude, přívěs stojí už chvíli v plechové garáži.Spadl na něho strom slovy majitele je na kaši skořepina, neopravitelná. Jak moc už sám neví předpokládá že třeba okna a nějaké vybavení ,světla ,podvozek s doklady bude mít pro někoho cenu. Je možné že na něm jsou nebo byly nové gumy. Pravděpodobně by šel i nějak přestavit možná nebyl ještě ani nafocený na technické.
Cena dle zájmu těžko říci nějak se vyjádřete jestli je třeba 15 000 moc.
Kontakt zájemcům přepošlu.