Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Vhodné auto na tahaní karavanu

Poslední aktualizace před 4 roky
K
KukynČlen
Přidáno před 5 let
Zdravím všechny. Jsem nový jak tu na foru, tak i s bydlíkováním. Pro začátek musím upřesnit, že jsme auto kupovali mnohem dřív než karavan. Ten jsme kupovali s ohledem na auto. Takže kombinace Hyundai i 30 kombi 1,6i 99 kW
+ přívěs 850 kg provozní.
M
Mirek1970Člen
Přidáno před 5 let
Ode mě k tématu spíš pro odlehčení, starší fotka ještě s půjčeným karavanem.

Mercedes r. 1976, 2.0 l benzín, výkon 69 kW Cool. Jízda bez přívěsu za nějakých 10 l/100km, s přívěsem pak za 15-16 Smile.
Výhradně pro klidnou jízdu, všecko tak nějak pomaleji, ale o dovolené se nespěchá.
Obytný ansámbl tahám mazlíkem fakt příležitostně, ale i tak se to dá.
Samozřejmě hnaný zadek, což je na mokré trávě při odjezdu určitě výhodou.
Jsem fanda nejen karavanů, ale i starých mercedesů, takže (skutečně pro odlehčení tématu) - nejlepší nový auto je starej mercedes...
Hobby 460 UFE (r. 2003) + nějaká provozka (aktuálně Mazda6) a svátečně taky mazlík MB W123 (r. 1976Wink)
Upravil Mirek1970 dne 19.11.2020 15:02, před 5 let
Mirek1970 Připojili následující obrazek:
hobby_mb.jpg
O
oltcitakČlen
Přidáno před 5 let
Ale veď to je aj krásny Mercedes,a to medaky nejak nemusim(hlavne kamiony). Spomínam na jedného v Montenegru v kempe Ivan Do v Durmitore,boli tam štyria mladi na dovolenke(požičané auto od rodičov) dve dvojice, neštartovalo to,tak som im to opravil,už ani nepamätám,čo tomu bolo.... a vtedy to zanechalo vo mne dobrý pocit,ako jeden kamos(čo preferuje stare ameriky) hovori, že dobré auto poznáš podľa zvuku zatvarajucich sa dveri...Cool
MikinMikinČlen
Přidáno před 5 let
Zdravím,
Taky se přidám, nejvhodnější na tahání karavanů Ram 1500 Hemi 5,7 spotřeba 21 litrů LPG po dálnici. Karavan hmotnost 1800 kg. Mirek
Upravil Mikin dne 19.11.2020 18:48, před 5 let
Mikin Připojili následující obrazek:
1ba61636-2864-4764-b950-3f73c7100a09.png 18a1ab9d-5735-4a0f-b3de-d2408f88ae96.png
R
radekstopkaNováček
Přidáno před 5 let
Zdarec všici,
my taháme Dethleffs Camper 560 1600kg Mitsubishi Pajerem III 118kw a je to paráda. Dřív jsme měli Hondu CR-V 2.0 benzín, ale ta to chudina nedávala...
AdasAdasČlen
Přidáno před 5 let
Ahoj,
Za mě je ideální auto na taháí Range Roverer Tdv8 3,6 biturbo 200kw tahám s ním Tabberta 2300kg a jsem s tím maximalne spokojenej drive jsem mel Pajero 3,2 did 120kw ale tomu se moc nechtělo, jak přišel delsi kopec tak ztracel vykon. S Landrovetem jezdim okolo 13l nafty, s karavanem 15-16L na 100 km a kopec nepoznáte.
Díky čau.

[img][/img]
Upravil Adas dne 05.01.2021 02:34, před 5 let
Adas Připojili následující obrazek:
20201028_163955.jpg 20200730_211825.jpg 20200611_212325.jpg
ipyipyČlen
Přidáno před 5 let
Ahoj.
Záleží od hmotnosti prívesu, a hmotnosti, konštrukcie výkonu motora ťažného vozidla stabilita súpravy je najlepšia s dodávkou, dokonca lepšia ako s SUV.Karavan 1300 kg som ťahal Renault Scenic II 1,9 dci úplne v pohode vobec sa netrápil po diaľnici max 110km spotreba 10l stabilita dobrá,Kia Sorento 2,5crdi 110kw absolutne bes problémov spotreba 11l najazdil som na nej 480 000km bez vážnej poruchy 90% s prívesmi do 3000kg.Teraz mám Jeep Grandcherokee 3,0 188kw objem a výkon samozrejme nenahradíš spotreba 11 - 12l
Ivan.
R
radekstopkaNováček
Přidáno před 5 let
Granda jsme měli taky, WG 2.7 CRD. Superpohodlná kára, ale ta "ne"spolehlivost to byla hrůza. Každou jízdu absolvovat se strachem jestli dojedeme, nebo ne... Brrrr Sad
K
kamilioČlen
Přidáno před 5 let
Dobry clanok ako vybrat vhodny automobil.
https://www.pract...-a-tow-car

a vyber kombinacie auta/karavanu si je dobre skontrolovat na
https://towcar.info/
Upravil kamilio dne 12.01.2021 11:39, před 5 let
K
KukynČlen
Přidáno před 4 roky
Zdravím všechny.
Máte tu někdo zkušenosti s tím jak táhne nový Hyundai Tucson nx4 v benzinu ?
Kotýnci na cestách ...
Upravil Kukyn dne 07.11.2021 18:00, před 4 roky
P
PatriotČlen
Přidáno před 4 roky
AHOJ měl jsem ho pujčeny od kamoše...jak jsem psal na začatku tohoto vlakna.měl jsem Hyundai i40 ,
auto to zvladalo ale trapil se při trochu většim kopečku,nebyl to automat.

Tak jsem si pujčil Tucsona a bylo to lepši ale opět trapení...nakonec jsem koupil
Mitsubishi Outlander II 4-4 automat-2012 a bylo to pecka,vyzkoušeno na stopání na Liberec
vubec to neví že něco taha.Pokud jde o automat,opět nemohu říct nic proti tomu.
jde o to že to chce 1) vyměnit olej v automatu
2) nechat to nastavit a řict že to bude hlavně tahat
3) servis vam to nastavi podle požadavku tahani

Tak jsem koupil opět Mitsubishi Outlander III - 2016-automat-4.4,obsah 2300
opět vše vymněnil (olej) a vše šlape jak ma...takže za mně bych do toho nešel
(Hyundai Tucson nx4 v benzinu ) a v benzínu uz vubec ne.oVše je jen o názoru,každy tady má jiny pohled a zkušenost.Jinak přeji hodně zdaru

a ještě jedna rada,pujč si ho někde a uvidiš,taky jsem zkoušel několik aut..
K
KukynČlen
Přidáno před 4 roky

Patriot napsal:

@Patriot - AHOJ měl jsem ho pujčeny od kamoše...jak jsem psal na začatku tohoto vlakna.měl jsem Hyundai i40 ,
auto to zvladalo ale trapil se při trochu většim kopečku,nebyl to automat.

Tak jsem si pujčil Tucsona a bylo to lepši ale opět trapení...nakonec jsem koupil
Mitsubishi Outlander II 4-4 automat-2012 a bylo to pecka,vyzkoušeno na stopání na Liberec
vubec to neví že něco taha.Pokud jde o automat,opět nemohu říct nic proti tomu.
jde o to že to chce 1) vyměnit olej v automatu
2) nechat to nastavit a řict že to bude hlavně tahat
3) servis vam to nastavi podle požadavku tahani

Tak jsem koupil opět Mitsubishi Outlander III - 2016-automat-4.4,obsah 2300
opět vše vymněnil (olej) a vše šlape jak ma...takže za mně bych do toho nešel
(Hyundai Tucson nx4 v benzinu ) a v benzínu uz vubec ne.oVše je jen o názoru,každy tady má jiny pohled a zkušenost.Jinak přeji hodně zdaru

a ještě jedna rada,pujč si ho někde a uvidiš,taky jsem zkoušel několik aut..

Mno, už ho máme doma Grin
Věc se má tak: měli jsme i30 II generace kombik, 99kW ale 160Nm. Takže taky roviny v poho, ale kopce moc nic. Ale hlavní problém byl v odpružení. Při naložení a s karavanem jsem nestrčil ruku do zadního podběhu jak byla prd.l sedlá. Takže cesta mimo silnici byla utrpení.
To byl důvod k výměně. Ojetý auto jsem ze strachu kupovat radši nechtěl. Takže jsme šli opět do novýho. Jenže když člověk nemá melouna v kapse a chce suv 4x4 s "normálním" motorem bez elektronesmyslů, tak na výběr neni. Dvou litry atmosféry dělá Mitsubishi, jenže s toč. momentem asi 190Nm, takže taky nic moc. Ten Tucson má 250Nm, tak čekám zlepšení. Oproti atmosféře v i30 táhne nesrovnatelně líp.Jenže ho teprve zajíždím, tak jsem zvědavý, jak zvládne tažení.
Taky mě napadlo to vyzkoušet, jenže předváděcí auta nepujčují s tažným... Škoda
Kotýnci na cestách ...
R
radekstopkaNováček
Přidáno před 4 roky
Tak pak dej vedet taky spotrebu, pac mam neprijemne tuseni, ze to bude papat i travicku kolem cesticky. My kdyz jsme tahali 1600kg karavan benzinovym CR-Vckem (2litr ), tak nebyl problem jezdit za 15litru...
K
KukynČlen
Přidáno před 4 roky

radekstopka napsal:

@radekstopka - Tak pak dej vedet taky spotrebu, pac mam neprijemne tuseni, ze to bude papat i travicku kolem cesticky. My kdyz jsme tahali 1600kg karavan benzinovym CR-Vckem (2litr ), tak nebyl problem jezdit za 15litru...

Mno nevím, ale z tvého tušení mám vítr taky. S i30 jsem jezdil za 11l na sto, tak doufám, že s tutim to bude jen o málo víc ...
Ale náš plně naložený karavan má "jen" 1100kg.
Kotýnci na cestách ...
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 15
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025