Přátelé vestavbáři, Určitě jste to někdo řešil a máte s tím zkušenosti. Před pár lety jsem koupil od tuzemského výrobce vestavbu Ducato s couvací kamerou od prodejce "STUALARM", KAMERA CCD s IR světlem, vnější PAL. Pokoušel jsem se marně sem umístit foto, ale nepodařilo se.
Celá ta léta jsem si nezvykl na to, že ve tmě při couvání vidím pouze prudké světlo a nic víc. Přes den to funguje jakš-takš, i když kamera, abych viděl část nárazníku, mi umožňuje vidět pouze cca 4 m za vozem a navíc nemá ani trajektorii.
Prosím o radu, jakou kameru bych tam měl osadit, aby tento nevyhovující stav byl odstraněn. Zkoušel jsem na netu hledat a objevil jsem kameru přímo na Ducato (výrobce FIAT), od prodejce AUTOHIFI JEAN ZA CENU 2840,- Kč, pod kódem 221875, místo třetího brzdového světla. Myslím, že by parametry vyhovovaly, ale nezjistil jsem nikde, zda i s touto nebudu v noci vidět taky h....
Proto vás prosím o vaše zkušenosti v této problematice a pokud někdo tuto kameru má, zda by ji doporučil, nebo případně nějakou jinou. Nerad bych vyhodil 3 tisíce za něco, co opět nebude fungovat.
Moc děkuji. Eda
HAF22ČlenPřidáno
před 5 letMěl jsem ji na půjčeném autě a fungovala výborně ve dne a i v noci se to dalo. Na velkém dispeji bylo vidět neomezeně daleko za auto, do stran už to tak velká hitparáda nebyla, řekl bych , že reálně je ten úhel max. 100°, je možné, že to byla ta ve specifikaci se 120°. Když jsem řešil co dát na své auto, našel jsem ji i na čínských shopech. Nakonec jsem koupil jinou čínskou a ta fungovala taky výborně v noci i lépe ale jen tři roky. Nyní to řeším také jestli jít do té ve tvém odkazu.
Pössl Summit 600 Plus, Standa, Lenka, Filípek
Lubos a DasaČlenPřidáno
před 5 letNa každé kameře, pokud ji umístíš tak, že bude koukat zblízka přes couvací nebo brzdové světlo, uvidíš po jeho rozsvícení spíš jen bílý nebo červený flek.
vzkaz pro Luboše.
Jenže já mám kameru nad třetím brzdovým světlem nahoře. Nebrzdím, od couvacích světel jsem asi dva metry a kamera nezabírá couvací světlo. Přesto je tam téměř bílá tma.
Lubos a DasaČlenPřidáno
před 5 letAhoj. Netvrdím, že to musí být jen tím. Beru to jen podle sebe. Já mám kameru cca 10 cm nad třetím brzdovým světlem, skloněnou šikmo dolů kvůli couvání, aby zabírala od konce auta vzdálenost cca 4 m za auto. Mívám ji trvale zapnutou a v noci při zabrzdění mi ji "zahltí" červená barva od brzdového světla. U couvačky je to trochu lepší, ale ona horním okrajem taky svítí trochu nahoru a její světlo se okrajově potká se zorným polem objektivu a displej pro změnu zbělá.
Ondra T2ČlenPřidáno
před 5 letKameru do 3tiho světla na Ducato jsem nedávno zakoupil. Z ebaye, patrně čínská. Kabel už mám z půlky nataženy. Rádio skoro zapojeny. Až to bude hotové mohu dát info. Sroubuju ještě naftový topení a elektrické ventil na odpadní vodu. Tam bude čumět ještě jedna kamerka...Tak mi bude instalace ještě trochu trvat...
Ondra T2 napsal:
@ondra T2 - Kameru do 3tiho světla na Ducato jsem nedávno zakoupil. Z ebaye, patrně čínská. Kabel už mám z půlky nataženy. Rádio skoro zapojeny. Až to bude hotové mohu dát info. Sroubuju ještě naftový topení a elektrické ventil na odpadní vodu. Tam bude čumět ještě jedna kamerka...Tak mi bude instalace ještě trochu trvat...
Téééda, kamerka na odpadní vodu :-)
A já doteď myslel, že moje 2 čínský kamerky vzadu za oknem přívěsu jsou přehnaný :-)
(za jízdy snímá vodorovně dozadu s užším úhlem a při couvání skloněná dolů s širším záběrem)
Ale na odpadní ventil .. No, možná je to jenom tím, že nemám odpadní nádrž :-)
Ale zpět k tématu - nemám na přívěsu u 7pin elektriky zpátečku, takže, když už táhnu kablíkem do auta ty kamerky, využil jsem ho i k napájení několikawattový ledky s čočkou jakože zpátečka. Taky zevnitř okna, pěkně hned u kamerek. Pěkná blbost, jak mi došlo při prvním couvání potmě ... Jen bílo.
Predom Prespol N126a (1976) a Beyerland Vitesse 4.00 CT (1987) za utahanou Octavkou 1,6 LPG ... samozřejmě ne současně :-)
Ondra, Kačula, Franísek, Mařenka a chlupatej hlídač Bobinka
Vzkaz pro Ondru. Prosím určitě mi dej vědět, až zapojis tu kameru do třetího brzdoveho světla. Já jsem ten můj problem objevil. Moje kamera má IR světlo a to dělá tu téměř bílou tmu. Přelepil jsem izolackou 1/2 diod a podstatně se to zlepšilo. Očividně je to nevhodná kamera do této pozice, nebo je to šmejd. Určitě to nepovažuji za konečné řešení a rád bych počkal na tvé zkušenosti s kamerou doporučovanou na Ducato. Moc dopředu děkuji.
Ducatovy-KajaČlenPřidáno
před 5 letJá dával na.Ducato originál kameru co je pod brzdovým světlem, přísvit nemá žádný a funguje to i v noci obstojně, couvačky osvítí prostor za autem a kamera to v pohodě zobrazí. Vidím v ní zadní nárazník, tažné což je super a kus za auto - na parkování plně dostačující. Do stran to ale hodně zkresluje, v kameře to vypadá že už z boku není místo ale podle zrcátek je to ok.
Prosím upresni. Kolik je to "kus za auto". Děkuji
Ondra T2ČlenPřidáno
před 5 letMám hotovo.
Obraz stejný jako máme v práci u origo Sprintera.
Držák kol je sklopený. Dolní okraj obrazu je cca 50-100cm od auta.
Na couvání mezi sloupky to není. Ale na parkovaní, vyjíždění, otáčení super. Doporučuji.
Kameru jsem koupil na ebay.de. I s doručením na německou adresu. Vyšlo mi to asi do tisicovky...
Ondra T2 Připojili následující obrazek:
Ahoj, já kupoval před půl rokem přes tenhle eshop: spam couvací kameru a musím říct, že jsem fakt spokojenej. Volal jsem přímo k nim do servisu a orpavdu mi moc pomohli s výběrem tý správný, takže doporučuju.
Upravil Fun dne 26.11.2021 15:55,
před 4 rokyAhoj,
porouchal se mi monitor k couvací kameře Carmedien. Byl vyklápěcí a instaloval se ve Fiatu Ducato do prostoru na autoradio. Nemohu sehnat podobný. Poradíte někdo?
Díky
Ponka