ZdenekZsPČlenPřidáno
před 6 letZdravím a prosím o případnou radu. Koupil jsem z druhé ruky mover Reich. Vypadá opravdu dobře a byl opravdu hodně levný a proto jsem ho koupil i když podle prodejce nefunguje dálkový ovladač. Motory fungují po přímém připojení na 12v, řídící jednotka se taky tváří, že funguje – kontrolky svítí, po resetu, červená bliká a i dálkový ovladač se dá zapnout a vypnout. Jen to nefunguje dohromady. Ani ovladač ani řídící jednotka nějak nejdou spárovat – zkusil jsem všechny možné i nemožné způsoby.
Prodejce ho pro nefunkčnost sundal z dovezeného karavanu a domnívá se, že chyba je v ovladači. Popravdě taky si to myslím, protože ovladač jde pouze zapnou a vypnout a nepovedlo se mi ho dostat do nějakého „párovacího“ režimu. Zkusil jsem to propojit i kabelem, ale se stejným výsledkem.
Jen nevím co teď. Jestli koupit nový ovladač, který je ale dražší než kolik stál ten mover, nebo ho někam dát do servisu - nevím, kde se tyhle věci dají opravit. A nebo vynechat řídící jednotku i dálku a vyrobit nějaký ovládání po kabelu?
Prosím, poradíte?
Díky
Ahoj,
tvoje závada by mohla být že máš ovladač s jinou frekvencí než řídící jednotka, pokud budeš mít zájem mám kontakt na borce který mi podobnou závadu opravil za 2 000 Kč. Zdeněk
ZdenekZsPČlenPřidáno
před 6 letZdravím a díky, za kontakt na opraváře budu určitě moc rád.
Z.
Ahoj pošli mi na tel. 730 895 998 sms, číslo na pána pošlu zpět, je z České Lípy. Zdeněk
HappyCamperČlenPřidáno
před 5 letZdravím...můžu se zeptat jak dopadla oprava moveru...a čím to bylo? Jsme právě na dovolené a náš mover reich přestal fungovat....úplně stejně jak popisuješ v příspěvku.... Diky za info..
ZdenekZsPČlenPřidáno
před 5 letNakonec jsem koupil novou řídící jednotku i s novým ovladačem. Takže to asi moc nepomůže :-(
Můžu se zeptat kde se dá koupit řídící jednotka s ovladečem ev.kdo to opravoval.Mám asi stejný typ o dlouhodobě mi to většinou nereaguje na tlačítka"dozadu" a dopředu to jede vždy. Děkuji
ZdenekZsPČlenPřidáno
před 5 letJá to všechno řešil se Zeňkem Steinem z PS Karavany z Ústí nad Labem - pskaravan@seznam.cz
HappyCamperČlenPřidáno
před 5 letDiky za info...no moje zkušenost je že to fungovalo úplně normálně...a najednou to je úplně mrtvý...novy bateriev ovladači..pojistka ok..el. do toho teče...ale ani nové zpárovaní ovladače dle manuálu bez úspěchu....
Ideálně začít vylučovací metodou...nebyl by někdo ochotný půjčit ovladač na chvilku abych mohl zkusit nové zpárovaní..zda to je jednotkou nebo ovladačem?
Díky,dal jsem tam dnes novou baterii,která byla dle měření 30%.Nevěřil jsem tomu,že je to tím a ono to fuguje .Střídavě to nefungovalo dozadu několik let a v poslední době vůbec asi podle toho jak byla nabitá.
Zdravim. Mne to take zlobi. Funguji vsechny smery, ale po par vterinach se to vzdy s cuknutim zastavi, a musim znovu zmacknout tlacitko, aby to tech 5 vterin jelo. Nevite nekdo co muze byt spatne?
Mě tohle dělala baterie,která potom po přeměření měla 30 procent.
Baterka byla plne nabita.....
Asi jsem to špatně napsal ta moje byla taky nabita,ale 30 % měla po přeměřění od automechanika takže ta kapacita byla malá.Ten důvod múže být samozřejmě i jiný,ale povídal mi to i člověk co karavany prodává.
Ta moje je letos nova a po zmereni mela 13,5 V. Kouknu jeste na draty, jestli nejsou nekde uvolnene v konektoru, a pokud ne, tak vezmu baterku na zatezovy test a uvidime. Proste musim zjistit, proc do moveru netece tolik proudu, kolik potrebuje. Kazdopadne dik za tip.