Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Majitelé plemen psů Rottweiler, Brazilská Fila, apod.

Poslední aktualizace před 4 roky
Mysak230eMysak230eČlen
Přidáno před 5 let
Ano, máš pravdu se socializací a s kontaktem s dětmi a celkově s okolním světem, ale pes kterej je na 100% ( a troufám si tvrdit, že to jde na 100%) “udělanej” ti v podstatě plní přání. Takže pokud si přeješ, aby nechodil na hřiště mezi děti, tak tam nepůjde. Pokud si přeješ, aby neštěkal, tak neštěká. Pokud si přeješ aby si nevšímal ostatních psů, všímat si jich nebude a i případě konfliktu se nechá pokousat......do chvíle než vyřkneš jiné přání. Dobře udělanej pes poslouchá nejen na povely, ale i gesta. Takže tě neustále sleduje a nedovolí si dělat nic jiného.....

Stojí to čas a práci, ale máš potom psa, kterej nezná vodítko, protože není potřeba. Máš klid celej jeho život a jseš si jistej, že se nestane nějakej podobnej průser.

Samozřejmě to platí pro větší plemena a ne pro plemena typu pud, který je jsou taky pěkně zákeřný sv..ě. Smile Smile Smile

Vím, že se to většině nebude líbit, ale kdyby můj pes pokousal mě či někoho z rodiny nebo by se stalo víše uvedené a pokousal by dítě, tak ho jako myslivec vezmu do lesa ......... a bohužel se vrátím sám.

Myšák
sipadansipadanČlen
Přidáno před 5 let
Máš můj souhlas, neměl jsem na mysli, že výcvik není důležitý, výcvik poslušnosti je sazmozřejmě základ.
Pouze jsem se snažil zdůraznit, že cvičák psa neuděllá, pouze formuje.

Navíc, podle mého názoru a zkušeností se pes musí umět chovat i když není pán na dohled, tzn. nemá vedení, ale musí používat své instinktivní chování.
V takové situaci se pozná, jak na tom je psychicky, co v něm opravdu je.
Pod dozorem to má pes celkem snadné, jak správně píšeš, pokud má řádný výcvik, sleduje pouze pána a na ostatní mu nezbývá čas (což je v pořádku).

Obecně psa, který potřebuje vodítko nelze z mého pohledu považovat za psa vycvičeného, natož socializovaného a bohužel denně potkávám velmi mnoho páníčků, kteří o socializaci vlastního psa vůbec nestojí, nebo špatně chápají signály svého psa, což je ve finále v podstatě podobné.

Kásným příkadem socializace na karavanovém fóru je Anatolský pastevecký pes, kterého lze potkat v Turecku na každém rohu, má zhruba 75 cm v kohoutku, 60 kg, ale jeho míra socializace s okolím je na takové úrovní, že jej Turci mají volně ležící třeba u benzinek a když kolem kdokoliv projde, tak ani nehne brvou, protože ví, že se to nedělá (sazmořejmě tam leží bez dozoru).
Lubos a DasaLubos a DasaČlen
Přidáno před 5 let
Vážení, máte můj souhlas co se potřeby výchovy a výcviku psa týká. Problém ale je v tom, že vedle psa a jeho pána jsou zde ještě ostatní lidi a mezi nimi i tací, kteří se psů bojí. Letos jsem na dovolené na pláži viděl až panickou reakci dítěte cca 8 let, když se k němu přimotal volně pobíhající zvědavý malý pejsek a jen o trochu menší paniku a strach jeho rodičů, doprovázený odháněcími gesty. To jsou přesně ty situace, kdy může následně dojít k maléru, protože i ten zvědavý a mírumilovný pes se může reakce panikáře nebo naopak naštvaného člověka leknout a považovat to za své ohrožení. Pak pudově zareaguje a nemusí to dopadnout jen zavrčením nebo zaštěkáním. Proto je lepší takovým situacím pokud možno předcházet a přes všechnu důvěru k poslušnosti svého psa brát v úvahu i okolí, které nemusí být vůči psu přívětivé. Prostě stejně jako já nechci, aby někdo nadměrně omezoval mě a mého psa, nemohu já nikoho nutit, aby on proti své vůli snášel mého psa ve svém "intimním okruhu".
Upravil Lubos a Dasa dne 27.10.2021 16:52, před 5 let
sipadansipadanČlen
Přidáno před 5 let
Ano, je to tak, souhlas.
Poslední, co k tomu napíši je, že Tebou popisovaná situace je velmi standardní, každý pejskař ji zná a lze na ni psa poměrně lehce připravit, aby ji zvládal správně vyhodnotit.

Občas se ale i tak stane, že pes je z něčeho překvapen, takže je vždy nutné brát v úvahu, že pes je pouhopouhé zvíře a stoprocentní jistota neexistuje.

Nicméně jsem přesvědčen, že právě střetům dětí a psů, případně dospělých lze poměrně snadno socializací předcházet, ale je to samozřejmě časově velmi náročné a ne každý si může dovolit brát svého psíka na podobné socializační "atrakce" na několik hodin denně, což je hlavně v prvních měsících psího života mnohem důležitější, než zda umí jiné povely.
R
ramtlah1Člen
Přidáno před 4 roky
Za mne jen nazor - pes je urcité omezeni , pejskari to znaji neb jsou mista a neni jich malo, kde pes neni vitan.Hodne treba na Slovensku , ale o tom se rozepisovat nechci. Jsem pejskar telem i dusi, je mne 53 a cely zivot mne psi provazeli. Co chci ale napsat je, ze vzdy pri vyberu plemene psa jsem vychazel ne jen z toho co se mne za rasu libi a co bych chtel , ale polozil jsem si otazku a to jednu a zasadni ,, budu cestovat,budu se pohybovat hodne mezi lidmi, detmi, duchodci, budu se psem bydlet v kempech, hotelich, bude mne doprovazet na hory k vode ,chci ho stale mit na voditku, nebo davat ho na voditko, kdyz mijim jine psy, lidi, deti, kola, nebo mu davat cely zivot kosik ,, ? Od tohoto se odvijelo vzdy me plemeno psa, ktere jsem si porizoval. Pri dotazu co mam za rasu kamkoliv jsem jel kdyz jsem rekl, ze Retryvra, nebo BorderKolii nemel jsem a nemam zadny problem. Omlouvam se vsem majitelum Pitbulu, Vlcaku, Dobrmanu, Rotvaileru a pod, jako pejskar vim , ze i na techto plemenech se daji trisky stipat, ze na nich muze poskakovat nemluvne a spat v jeho objeti , ale pokud toto plemeno vidim jit naproti mne, sveho psa si dam k noze a na voditko s velkou obezretnosti a totez zadam o protejsku a tak se nedivim, ze k tomu pristupuji obezretne i jini a jinde, neb ano je to o lidech a vychove to jako pejskari vime , ale snadneji se mne nakopne vzteklej jezevcik od nejakeho kretena co to se psem neumi, nez Rotvailer od zakomplexovanyho chudaka co ma problem sam se sebou natoz se psem Smile Omlouvam se jinak vsem co psy nemusi neb ano, muj pes je pokud to jen trochu jde vzdy bez voditka , kosiku a maximalne na volno, jelikoz si myslim, ze si to i tento druh zvirete zaslouzi a ze je jen obeti toho, ze jsme si jej dokazali jako clovek ochocit a toho, ze nam slouzi, pomaha, chrani narozdil od divokejch prasat, holubu,kocek ktere jsou nam k nicemu a mohou si tim padem delat co chteji a zit po svemSmile
G
go-goNováček
Přidáno před 4 roky
Aho všem.Nejsem pejskař. Ale nedá mi to abych se k tomu nevyjádřil,po mých(bohužel negativních) zkušenostech v kempu.V pravidlech kempu jsou uvedeny(většinou) podmínky co se týká psů. I v tom kam jezdím je uvedeno že pří pohybu psů v kempu musí být pes na vodítku.Je pravdou že z 20 lidí měl na vodítku psa jedinný.Teď mi nejde ani tak o kousnutí atd.Ale nedovete si představit jak to vypadalo na zemi.Cesta k sociálnímu zařízení kempu byle jakobych jel slalom na lyžích s očima zapíchnutýma k zemi , abych do něčeho nešlápl.Přitom všude byly sáčky na exkrementy.A nedej bůh,pokud jsem si dovolil někoho upozornit.Odezvou byla v 90% tvrdá agresivita.Za vinu to přikládám koronáču,díky kterému se značně zvýšila agresivita lidí. Tolik můj negativní názor.Bohužel lepší zkušenosti nemám.
R
ramtlah1Člen
Přidáno před 4 roky
Jj agresivita lidi se zvetsila s tim souhlasim, lidi nemaj radi lidi se psama, lidi se psama nemaj radi lidi bez psu, ridici aut nemaj radi cyklisty a motorkare , motorkari nemaj radi ridice aut, ridici aut nemaj radi kamionaky , kamionaci nemaj radi ostatni ridice, v lesich lidi namaj radi cyklisty a koňáky , konaci nemaj radi v lese ostatni, myslivce serou v lese vsichni, obce i mesta nemaj radi karavanisty a sousedi nemaj rady druhe sousedy , ve mestech nam vadi kolobezky i segveje, nemame radi rusaky, nekteri americany a ockovany nemaj radi neockovany a naopak , vadil nam Babis a ted nam vadi koalice nebo je to pul napul a nekdo nema rad vubec nikoho Smile snad za to muze ten covid cert vi faktem je, ze tolerance a lasky ubylo. Ale zpet i tematu, jezdim treba na Losinj do kempu kde pejci muzou a je tam pro ne i vybudovano hodne zazemi , sprcha a pod. Voditka nechci resit , ale omlouvam se pres to, ze pejsku tam jezdi fakt hodne a jak rikam dnes ma psa uz kazdej kdo ma diru do pr..ele nepodarilo se mne tam najit lejno na ceste. Mimo kemp ano , ale tam jinak fakt vsude cisto a ze tam opravdu v kempu psu v sezone je hodne.Za dalsi, poplatek za psa v kempech i hotelech neni zanedbatelny, nekde i pomerne vysoky a je tedy i na provozovateli, aby na poradek a uklid pripadne dohlidnul neb budete se mnou souhlasit, ze kdyby se po lidech neuklizely toalety v kempech uhodneme asi jak by to vypadalo ? Bohuzel hur jak po psech Sad Osobne od lidi je nasrano na tolika mistech a tech ubrousku po vytreni ..... u turistickych cest az mne je z toho do place Smile moc se omlouvam ze si myslim, ze jako lidstvo jsme opravdu zvirata v nevychovanosti a spine mnohonasobne predbehli a psi lejno je to posledni co je za problem na teto planete i kdyz ano souhlasim je to spatne po pejskovi to na ceste neuklidit.
R
ramtlah1Člen
Přidáno před 4 roky
A proto ze si myslim, ze o psech vim hodne a dobre rozumim i jim a dnes jsem o tom vsem se svojim psem hrozne moc premyslel napsal bych vam pro ty co obcas uklouznou na psim hovinku jeho psi nazor : ,, a panecku proc kdyz mne pustis v parku se probehnout se psim kamaradem , kdyz probehneme nejakym kroviskem mame packy od lidskych hovinek , kterych je tam panecku tolik, ze by to nedalo ani sto pejsku? To stejne je panecku i cestou na Snezku a kamkoliv jdeme po turisticke ceste, jak jsou nekde nejake keriky kde neni videt a ja se tama chci probehnout, mam packy od lidskych exkrementu, nastesti to tam uz obcas vidim z dalky, jelikoz je tam plno tech vlhcenejch ubrousku co se nerozlozi ani za 20 let ? A panecku kdyz spim v kempu venku v noci , proc lide nedokazi dojit na zachod ktery je kousek a vsichni nebo je jich fakt hodne curaji za stany, karavany i obytkama a nejsou to jen deti, ktere bych jako pejsek chapal, ale dospeli lide a je na to skaredy pihled nejen ze je to citit? A panecku kdyz jdeme po meste a ja se potrebuji vycurat ty mne cuknes s voditkem kdyz chci zvednout tlapku na roh baraku ze to nesmim pritom pruchody domu i zakouti kde je dokonce i videt jsou a to jsem jako pejsek v soku nejen pocurane od lidi, ale je tam i nakakano i ty se nekdy panecku chytis za nos jak to čpí, pritom je vsude plno hospod s toaletami.A panecku vis, ze lidske exkrementy citim dokonce i v podchodech a v dlouhych chodbach v metru ? Vis panecku mne hrozne nebavi v tom chodit tlapkama , ja nemam boty jak ty. Proc to tak je a na nas se tak nadava pritom na zachod si sami zajit nedokazeme ? Proc je v televizi jednou za dlouho ze nekoho pokouseme pritom vy nas pozabijite a zmrzacite jen pro zabavu tisice a to vam stovky let pomahame a slouzime vam ? ,, ja mu jen ocima odpovim ,, vis Dastiku mi stojime na nejvyzsim stupni vyvojoveho zebricku, lidi si mysli, ze muzou v 21 stoleti uplne vsechno .Tak prosim lidi kdyz uklouznete na psim hovinku popremyslejme i kdyz jsme na vyvojovem zebricku prvni po te co co z nas vylitne do pr...ele
S
sarikČlen
Přidáno před 4 roky
ramtlah 1 velice výstěžně napsané lepší to ani nejde napsat. Jen bych podotkl že pes je velký přítel člověka což kolikrát o některých lidech se nedá říct
R
ramtlah1Člen
Přidáno před 4 roky
Jsem prave na Dominikane a zde je ukazkove videt, jak krasne zde dokazi zit volne vedle sebe psi a lide .Ti co jim vadi zvire jako je pes , tak sem radej nejezdete , opravdu varuji Smile !!! Ti co chteji videt vsechny psy jak jsou tu na volno i bez obojku, velci, mali v souladu s prirodou a clovekem si sem zalette. Nikdo nikomu tu vzajemne nevadi , psy nevidim ani po lidech stekat, ani se mezi sebou prat a ejhle ani jsem zatim neslapnul do psiho hovinka. Ale budu tu az do Vanoc, tak kdyz se mne to povede napisi Smile
K
kutil1Člen
Přidáno před 4 roky
Ať se o tom píše se znalostmi a odborně, nic to nezmění na skutečnosti, že pes někdy nepříjemně překvapí majitele. Viz předevčírem.

https://www.googl...Di%C4%8Dku
Upravil Fun dne 06.12.2021 09:03, před 4 roky
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 17
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025