Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Oprava podlahy laminace

Poslední aktualizace před 4 roky
T
Tec LubošNováček
Přidáno před 5 let
Dobrý den. Rád bych se představil a poprosil o radu. Jmenuji se Luboš a s manželkou máme starší karavan Tec. Mám prošlaplou podlahu na dvou místech a že spodní strany se voděodolna preklizka již odlupuje. Mám proto dotaz jak ošetřit podlahu zvenčí? Zabrousit a ošetřit (čím?)? Popř nějaká rada? Dále jestli podlahu vylaminovat nebo vyřezat poškození a nahradit novou vyplní? Už jsem zde něco nastudoval a nějak nechápu to kolíkovaní při laminaci🤔. Koukal jsem na laminovací sadu na světkaravanu (existuje nějaká jiná alternativa?) Předem děkuji za odpovědi a doufám, že nebudu zastřelen, že zakládám nové vlákno 🔫. Děkuji Luboš, Renča Ostrava
B
BeryČlen
Přidáno před 5 let
Ahoj, řešil jsem to taky a vzhledem k minimálnímu využívání stáří, ceně a stavu přívěsu (1987) jsem podlahu z nejhoršího zpevnil nízkonákladově. V části namáhané chozením už byla od někoho přede mnou zpevněná zespoda nalepenou a přišroubovanou silnou překližkou, ale hlavní problém byl mezi vrstvami původní slabý překližky s latěmi a polystyrenem.
Navrtal jsem zespoda, nevím, řádově stovku dírek o průměru trubičky injekční stříkačky a do každý dírky napustil tak 1-3 20ml stříkačky lepidla https://www.obi.c.../p/1693407 (před cca půldruhým rokem tam stála 750ml flaška asi 270 korun) a než mě to přestalo bavit a totálně jsem se obalil kapajícím lepidlem a na něm ulpívajícím bordelem, nacpal jsem tam tuším 3 - 4 flašky, něco jsem natlačil pro sichr i okolo míst uchycení podlahy k rámu a nohám. Ještě pro úplnost, každou dírku jsem hned po napuštění ucpal vrutem, jinak by bobtnající lepidlo vyteklo. A moc to nepřehánět s množstvím lepidla do jednoho místa, aby se podlaha nevyboulila.
Predom Prespol N126a (1976) a Beyerland Vitesse 4.00 CT (1987) za utahanou Octavkou 1,6 LPG ... samozřejmě ne současně :-)
Ondra, Kačula, Franísek, Mařenka a chlupatej hlídač Bobinka
T
Tec LubošNováček
Přidáno před 5 let
Děkuji za odpověď. Kouknu v OBI co to je zač.
T
Tec LubošNováček
Přidáno před 5 let
Dobrý večer přátelé. Myslíte si, že můžu na tu podlahu použít tuto pryskyřici? https://www.nytro...zidlo.html
Nebo musí být nějaká speciální. Postup od Beryho nechávám zatím otevřený. Dnes jsem okoukl to lepidlo v OBI. Je to takový hnědý sráč podobný medu. Tobě to Bery normálně tu podlahu zpevnilo?
krizik1krizik1Člen
Přidáno před 5 let
Já tedy nechci dělat chytráka, ale ta hnědá medová sračka je lepidlo, které bezvadně lepí dřevo (osobně vyzkoušeno) a to druhé je klasická dvousložková pryskyřice na laminování za pomocí skelné tkaniny, což si při opravě podlahy karavanu úplně neumím představit. Za mě medová sračka Like
T
Tec LubošNováček
Přidáno před 5 let
Tak včera jsem do asi 200 děr vpravil lepidlo od soudalu D4. Tak uvidím jak to bude za 3 dny a dám zprávu jak to dopadlo 🤔🙋‍♂️
T
Tec LubošNováček
Přidáno před 5 let
Tak dopadlo to skvělé. Podlaha je tvrdá. Na pochoz se neprohýbá jako předtím.Šlo to i krásně obrousit. Mám natažené i nové lino. Děkuji za rady s tím lepidlem. Konzistence je tak akorát. Stříkačkou to jde krásně plnit. Jak se to začne tlačit z děr okamžitě jsem dával vruty. Bohužel nemám fotodokumentaci. Děkuji
G
go-goNováček
Přidáno před 5 let
Ahoj všem.Mám stejný problém co tu popisujete.Což znamená ,že mě čeká v nejbližší možné době oprava podlahy. Také jsem si nastudoval na internetu články a shlédl videa.Bohužel jsou v angličtině a to je pro mě problém. V zásadě jsem to ale pochopil.Na těch videích prováděli všichni opravu podlahy zevnitř shora. Používali jakousi zelenou tekutinu a do děr stolařské kolíky. Bery tu psal.že to dělal zespodu,což pro mě vzhledem k věku je složitější.Díval jsem se zespodu na podlahu a zdála se mi dobrá.Takže to udělám asi zevnitř shora.Jen mám pár dotazů.Vím že podlaha je sendvičová.Proto se ptám Tec Luboše.Dělal jsi to zevnitř a zvrchu ? A do jaké hloubky se vrtají díry? Z videí to vypadalo že provrtali horní desku durch až na iizolační vrstvu.A ještě jeden dotaz na Tec Luboš-píšeš že jsi dal i nové lino.Taktéž tam mám lino a chci se zeptat,jestli je celoplošně nalepené,nebo jak?Budu rád za každou radu.Karavan mám jednu sezonu,takže ještě sbírám zkušenosti.
Ludek LiberecLudek LiberecČlen
Přidáno před 5 let
Určitě nalepit celoplošně lepidlem na bázi syntetiky-poradí v každé prodejně s PVC a natáhnout jemnou zubatou stěrkou a pořádně vyhladit vzd. bubliny ,nechat min 3 dny vyschnout při teplotě min. 18 stupňů C.Podlahář ve výslužběSmile:
L
ludvaČlen
Přidáno před 5 let
Budu asi také řešit problém s houpáním podlahy. Jen nerozumím Vašim příspěvkům. Koukal jsem zespodu na karavan - Caravelair Coral 390 z roku 1996 - a viděl odlepující se dýhy překližky. Rád bych věděl, zda to mohu "opravit" shora - je tam také lino. A tady se mluví o lepidle: Soudal Polyuretanové lepidlo na dřevo 66A 750 g nebo o lepidle POLYURETANOVÉ LEPIDLO PRO 45P. Které jste použili Vy? Zdá se mi jednodušší vrtat shora. Už kvůli svému věku, možnostem a celkem logice. Asi to bude až příští rok, protože vyhřívanou garáž na karavan nevlastním. Opravdu se ta podlaha tak zpevnila? Vhodit pár tisícovek z důchodu si musím hodně rozmyslet - ale jezdit se chce. Jsem z Čelákovic u Prahy asi 20km. Jste někdo kolem abychom to muhli probrat osobně? Díky Ludva
M
man152Nováček
Přidáno před 5 let
Řešil jsem stejný problém. Navrtal jsem díry o prúměru 8mm vzdálené od sebe 180 až 200mm z hora do podlahy přes lino, nebo předcházející majitel tam nalepil pásy lina, mimo jiné kvalitního a lepil poctivě. Když se vám pújde dát lino dolu dejte, Vrtal jsem až po spodní překližku (pozor neprovrtat skrz). Změřil jsem hloubku a nařezal kolíkovací kolíky prúměru 8mm na přesnou délku, v mém případě to bylo 34mm.
Bydlím na Slovensku a neměl jsem možnost sehnat originál zalévací hmotu, jako uvádějí v zahraničí a navíc jsem se domníval, že se jedná o Epoxyd 1200 + kolíky + stříkačka velikosti 150ml v sade, za těžké peníze. Rysknul jsem to a odzkoušel. Povedlo se. Dúležité je, aby Epoxyd byl ohřátý v teplé vodě na 40 stupňú, tím zřídne a dá se nasát do stříkačky a vtlačovat lehce do podlahy. Vtlačit a zakolíkovat, nejlíp, když vychází vedlejším otvorem ven zakolíkovat a pokračovat. Doba spracovatelnosti je od 15 až do 50minut, dle druhu epoxydu a teploty. Jde to celkem rychle, namíchal jsem si najednou jen 1/2kg, pro jistotu, kdybych nestíhal. Když bude lino dolu neřešíte nějaké zašpinění, nakonec vybrousíte co vyteče do roviny. Já dával pozor a co vyteklo jsem utíral, proto i kolíky přesne na miru jsem udělal abych moc nebrousil. Na utírání se dá použít aceton. Přiznal jsem kolíky a vúbec to nevadí, kdo neví nevšimne si. Mně to sežralo 2kg a věřím, že bych vtlačil i tři, ale pozor, múže se stát, že vtlačováním se to múže prohnout i nahoru. Je dobré to potom zatížit.
Ješťe dúležitá věc, když je podlaha prošlapaná je většinou i prohnutá, je dobré zespodu podložit nějakou rovinou a vytlačit, aby to nezústalo prohnuté nebo to ztvrdne jak beton. A taky zalepte spoje překližky ze spodku páskou, nebo rád vytéká když je tam spoj.
Neumím si toto představit dělat to ze spodku, potom epoxyd v nose, uších a nevím kde. Ale i tak to dělají.

Omlouvám se za gramatiku, žiju 40 let na Slovensku a navíc mám slovenskou klávesnici Smile
Upravil man152 dne 01.11.2021 00:31, před 5 let
man152 Připojili následující obrazek:
20211020_114628.jpg 20211020_121608.jpg 20211020_121625.jpg 20211021_105119.jpg xxxxxxxxxxxxxx.jpg
L
ludvaČlen
Přidáno před 4 roky
Zdravím všechny šikovné. Stále přemýšlím jak na opravu podlahy. Nemohu se zbavit pocitu, že když se podlaha houpe, tak jsou shnilé latě. A tady se všude píše, že stačí nacpat do děr 8mm nějaké lepidlo a vše je vyřešené. To dost dobře nechápu. Kam se to lepidlo (použil bych asi ten Soudal) po "nastříkání do děr" dostane? Pokud se to vcucne, tak to asi není dobré (z hlediska toho co se děje), ale pokud to ztvrdne a je to pochozí bez houpání, tak je to asi dobře - tedy zatím. Samozřejmě, že nechci rozebírat celý karavan abych zjistil, že nejlepší je koupit nový (na to ani nemám), ale nemohu se zbavit dojmu, že to nemůže fungovat. Jsem starší generace a dnes je mnoho věcí, které předtím byly nepochopitelné, ale........ Nejsem nešikovný (alespoň to o mně mnozí tvrdí), ale než se do něčeho pustím, chci mít jistotu, že to funguje. Asi nepojedu na Slovensko, podívat se na podlahu karavanu - ale není někdo poblíž Prahy (Čelákovic) , abychom o tomto problému mohli hodit řeč? Dá se tato "oprava" dělat i v zimě venku?
L
ludvaČlen
Přidáno před 4 roky
[quote name=go-go post=296071]@go-go - Ahoj všem.Mám stejný problém co tu popisujete.Což znamená ,že mě čeká v nejbližší možné době oprava podlahy. Také jsem si nastudoval na internetu články a shlédl videa.Bohužel jsou v angličtině a to je pro mě problém. V zásadě jsem to ale pochopil.Na těch videích prováděli všichni opravu podlahy zevnitř shora. Používali jakousi zelenou tekutinu a do děr stolařské kolíky. Bery tu psal.že to dělal zespodu,což pro mě vzhledem k věku je složitější.Díval jsem se zespodu na podlahu a zdála se mi dobrá.Takže to udělám asi zevnitř shora.Jen mám pár dotazů.Vím že podlaha je sendvičová.Proto se ptám Tec Luboše.Dělal jsi to zevnitř a zvrchu ? A do jaké hloubky se vrtají díry? Z videí to vypadalo že provrtali horní desku durch až na iizolační vrstvu.A ještě jeden dotaz na Tec Luboš-píšeš že jsi dal i nové lino.Taktéž tam mám lino a chci se zeptat,jestli je celoplošně nalepené,nebo jak?Budu rád za každou radu.Karavan mám jednu sezonu,takže ještě sbírám zkušenosti.[/quote]

Také nepatřím mezi nejmladší, ale asi máš (máte) větší zkušenosti s internetem. Kde se dá najít nějaké video. Mohl bys mi poslat nějaký odkaz? Třeba na můj mail : l.hron.servis@seznam.cz. Díky - Ludva
G
go-goNováček
Přidáno před 4 roky
Poslal jsem ti odkazy na email.
G
go-goNováček
Přidáno před 4 roky
Něco se pokazilo,email nebyl doručen.
G
go-goNováček
Přidáno před 4 roky
Tady je odkaz /www.caravan24.cz/infusions/articles/articles.php?article_id=524.
L
ludvaČlen
Přidáno před 4 roky
go-go - díky za snahu, ale nějak té technice nerozumím. Možná byla chyba v adrese mailu. Mnozí si myslí, že to první písmeno je I (tedy velké i) , ale je to malé L. Prosím o zaslání, kde bych mohl na videu vidět jak se to dělá. Díky Ludva
M
man152Nováček
Přidáno před 4 roky

ludva napsal:

@ludva - [quote name=go-go post=296071]@go-go - Ahoj všem.Mám stejný problém co tu popisujete.Což znamená ,že mě čeká v nejbližší možné době oprava podlahy. Také jsem si nastudoval na internetu články a shlédl videa.Bohužel jsou v angličtině a to je pro mě problém. V zásadě jsem to ale pochopil.Na těch videích prováděli všichni opravu podlahy zevnitř shora. Používali jakousi zelenou tekutinu a do děr stolařské kolíky. Bery tu psal.že to dělal zespodu,což pro mě vzhledem k věku je složitější.Díval jsem se zespodu na podlahu a zdála se mi dobrá.Takže to udělám asi zevnitř shora.Jen mám pár dotazů.Vím že podlaha je sendvičová.Proto se ptám Tec Luboše.Dělal jsi to zevnitř a zvrchu ? A do jaké hloubky se vrtají díry? Z videí to vypadalo že provrtali horní desku durch až na iizolační vrstvu.A ještě jeden dotaz na Tec Luboš-píšeš že jsi dal i nové lino.Taktéž tam mám lino a chci se zeptat,jestli je celoplošně nalepené,nebo jak?Budu rád za každou radu.Karavan mám jednu sezonu,takže ještě sbírám zkušenosti.

Také nepatřím mezi nejmladší, ale asi máš (máte) větší zkušenosti s internetem. Kde se dá najít nějaké video. Mohl bys mi poslat nějaký odkaz? Třeba na můj mail : l.hron.servis@seznam.cz. Díky - Ludva[/quote]

Ahoj, mně je 67 a zvládnul jsem to lehce. Epoxid vyplní mezery (praskliny) mezi tepelnou výplní, která je prošlapaná a houpá se. Když je podlaha prohnilá po zatečení, asi bych to nedělal. Já jsem použil Epoxyd 1200, ale je možné to udělat i Soudal Polyuretanovým lepidlem na dřevo. Tepelné mosty by se vytvořily, kdyby to lepidlo bylo vtlačené a soustředilo by se na jednom místě, ale ono se vtlačí a rozptýlí do vyšlapaných míst a do prasklin.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: ludva, Tec Luboš, Bery, krizik1, go-go, Ludek Liberec, man152
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 18
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025