Mysak230e napsal:
@Mysak230e - U dodávek, podvozků pro stavbu nebo jejich nástaveb, pokud není z výroby uvedeno jinak je to právě 3500kg.
Laicky: Zadní náprava ( může být zesílená nebo zesílené pérování) s jednomontaží, celková do 3500 kg.
Zadní náprava s dvojmontaží, celková nad 3500kg.
Dolu to jde stáhnout, nahoru nikoliv, pokud tomu neodpovídá výrobní provedení podvozku.
V prvním kroku bych vzal VIN a u výrobce šasi bych zjistil, co je to za podvozek.
Ahoj, kdyby to bylo tak, jak píšeš, byl bych moc rád. Třeba mi ty, nebo někdo jiný pomůže radou, jak zajistit to, co píšeš.
Mám dvojmontáž, podvozek Tranzit 190. Díval jsem se na inzeráty valníků Tranzit 190 s dvojmontáží a čtu zde, že mají maximální povolenou hmotnost hodně nad 3500 kg. Já mám v TP jen 3300 kg. Několik let se snažím zvýšit v TP na 3500 kg.
Při posledním pokusu na odboru dopravy jsem dostal informaci, že není rozhodující podvozek, ale kombinace podvozku a nástavby. Tedy můj podvozek a na něm ocelový valník je něco jiného než můj podvozek a na něm obytná část Rimor. Ta je z hlediska pevnosti jinde než ocel na valníku.
Tedy cesta nevede přes podvozek, ale přes výrobce obytky, který zkompletoval podvozek s nástavbou. Výrobce sice věděl, jaká je nosnost podvozku, ale omezil ji s ohledem na nástavbu.
Obrátil jsem se na CZ zastoupení Rimoru i do Itálie a bez řešení.
Tyto informace mohou být užitečné pro Krizika, proto to píši do jeho vlákna.
Pokud je to nesmysl, co tvrdí odbor dopravy, budu rád, když mi někdo poradí, jak zvednout maximální hmotnost na 3500 kg.
Nyní otázka mimo téma. Když vjedu v Rakousku na vážení, vidí policie už při vjezdu na váhu (scan RZ) , že mám v TP 3300 kg, ve skutečnosti zjistí 3400 kg a hned platím za překročení 100 kg? Nebo si hlídají jen překročení přes 3500 kg?