Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Dometic SMP 192-02

Poslední aktualizace před 4 roky
PedrosPedrosNováček
Přidáno před 6 let
Zdravím všechny cestovatele. Prosím o radu. Po zakoupení novějšího karavanu řeším zapojení baterie do systému karavanu. Jedna možnost je na svorkovnici od 13 pinové zásuvky od auta, ale chtěl bych 12V připojit k elektrobloku Dometic SMP 192-02. Vím, že to jde, ale potřebuji poradit, kam zapojit plus, abych nepřepoloval konektory. Na obrázku vypadá plus vpravo, ale zase na jiných obrázkách je plus zapojen vlevo, tak babo raď. Díky za možné tipy. S pozdravem Pedros
Pedros Připojili následující obrazek:
dometic.jpg
C
Capo56Člen
Přidáno před 6 let
A ty do něj v tuto chvíli nemáš zapojené vodiče ze kterých by bylo poznat co je + a - (třeba dle barvy - červená černá)? Já mám u Dometicu (kde ovšem poznám + a -) na BATT svorky i přívod ze zásuvky tažného a i tam poznám co je co....
PedrosPedrosNováček
Přidáno před 6 let
Na kontaktech batt připojeno nic není a naměřit tam taky nic nejde
Petr a SorenaPetr a SorenaČlen
Přidáno před 4 roky
Ahoj,

Řeším také zapojení baterie na zdroj Dometic. Mám tedy SMP 184, ale princip je asi stejný. Chci do karavanu koupit AGM baterii a zapojit ji na tento zdroj. Ale na pól pro připojení baterky (BATT + a BATT -) je připojené napájení ze zásuvky z auta. Mohu tam tedy napojit i baterii, nebude se to nějak “tlouct”? Nebo mohu mít napojenou pouze baterii a nebo pouze napájení z auta? A pokud toto napájení z auta vyřadím, půjde mi lednice za jízdy?

Jedná se o karavan Fendt Topas 2009

Děkuji, Petr.
Petr a Sorena Připojili následující obrazek:
84d15340-1499-43d9-9a4a-6519a4d48936.jpeg
G
gutČlen
Přidáno před 4 roky
Ze zásuvky 13 pin vedou dva plusy, jeden živí karavan světla voda topení a.t.d. Druhý plus živí lednici jen při nastartovaném motoru. My u staršího karavanu máme dodělaný přepínač a plus na světla vodu a.t.d. přepínáme buď z auta nebo z baterie v karavanu. Dobíjení baterie v karavanu z auta je vzhledem k délce kabelů a jejich průřezu nereálné, tak dobíjíme chytrou nabíječkou.
Petr a SorenaPetr a SorenaČlen
Přidáno před 4 roky
Potom mi to taky trklo, že vlastně v 13pol zásuvce jsou 2 napětí, spínané a stálé… 🙂 Děkuji za popostrčení 🙂. Dám tam přepínač a budu přepínat palubní baterii a na horší časy napětí z auta :-).

Neřešili jste náhodou také jak dostat napětí z měniče 12v na 230v do zásuvek v karavanu? Jestli existuje nějaká “chytrá krabička” která by po odpojení 230v z karavanu přepla brala si napájení z měniče a v případě opětovného zapojení 230v do karavanu by zase měnič odpojila a brala si 230 ze sítě?

Děkuji.
G
gutČlen
Přidáno před 4 roky
Jezdíme na napětí z auta ,protože auto se jizdou dobíjí. Nechám pátek sobota noc z auta ,sobota neděle noc z baterky karavanu obě 100 Ah. Ideál pokud odjíždiš a zůstane doma dodávka tak z ní půjčit baterku do přívěsu. Potom případně centrála na dvě tři hodiny. Jezdíme jen na divoko případně jen elektrika na parkovišti u vleku. Otázku měnič jsem nepochopil a ani nemáme.V létě stojíme i 14 dní a stačí nám 100 Ah z auta .
K
kamilioČlen
Přidáno před 4 roky
Naposledy sa prepinanie menic/siet riesilo tusim tu:
https://caravan24...rowstart=0
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Pedros, Capo56, Petr a Sorena, gut, kamilio
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 17
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025