Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

HGS - dálniční poplatky v Turecku

Poslední aktualizace před 4 roky
MikeyMikeyČlen
Přidáno před 9 let
Ahojte. Při loňské návštěvě Turecka, jsme hojně využívali i zpoplatněné úseky. "Dálniční známku" jsme si ovšem dobili na zbytečně vysokou částku, a tak nám tam docela dost zbylo. Vzhledem k tomu, že se v nejbližších letech do Turecka znovu nechystáme, a když, tak už asi ne naším obytným veteránem, říkal jsem si, jestli lze nevyužitý kredit vrátit. Třeba s norskými silničními poplatky to tak je, přeplatek se po vyúčtování vrátí. Máte někdo s tímto zkušenost?
Upravil Mikey dne 28.11.2016 17:45, před 9 let
JirkacJirkacČlen
Přidáno před 9 let
jezdim do TR téměř každý rok.
Pokoušel jsem se nevyčerpanou částku vybrat a bohužel to nešlo.Před loni jsem vyměnil auto a chtěl jsem nevyčerpanou částku převést na jiné auto a taky se to nepodařilo. Registrace je vedena na SPZ.
Požadovali po mě nějaký doklad,který jsem u sebe neměl.Tak mám už dvě registrace u HGS.
J.
POSÁDKA Adria Matrix
MikeyMikeyČlen
Přidáno před 9 let
Díky, myslel jsem si to. Nevíš, jak dlouho je nálepka a regstrace platná? Resp. propadne to po nějaké době?
JirkacJirkacČlen
Přidáno před 9 let
Já mám jednu víc jak 3 roky a je stále platná.
Většinou to v TR platí do uvedení nového systému.Stav účtu se dá zjistit přes jejich stránky,kde provedeš registraci dle čísla registrace HGS nálepky.Dá se tam i sledovat .kdy jsi jel po jakém úseku a kolik to stálo.
J
POSÁDKA Adria Matrix
zemanekpetrzemanekpetrČlen
Přidáno před 9 let
Já při cestě Tureckem jsem jel po pobřeźì bez placených dálnic ale okolo Izmíru jsem projel asi 50km po placeném úseku "nahoře bez" bez známky.Při zpáteční cestě asi za měsíc stejný úsek zase bez protože se mě nikde nepodařilo koupit známku a obsluha na benzìnce,jeď,jeď a někde pak doplať.Při výjezdu z dálnice asi zase po 50km bylo místo kde se dalo platit.Dal jsem spz a doplatil asi 40kč jen za zpáteční cestu ale musel jsem koupit známku i když jsem dálnici uź nechtěl využít a koupit známku s minimálním kreditem 300kč kterou mám nalepenou a dle obsluhy která mě ji prodávala platì i na budoucì roky.Zdá se že ty poplatky za dálnice turci neberou zas tak vážně,nevím.Snad se mě ten kredit ještě podařì vybrat ,turci byli moc fajn .
Upravil zemanekpetr dne 30.11.2016 19:24, před 9 let
MikeyMikeyČlen
Přidáno před 9 let
Děkuju za odpovědi :)
R
RoboSNováček
Přidáno před 4 roky
Ahojte,

chcel by som sa spýtať keď ste kupovali HGS známku akú triedu ste dali 1/2?
Lubos a DasaLubos a DasaČlen
Přidáno před 4 roky
Záleží na tom, jaký máš rozvor náprav, tedy vzdálenost mezi středy kol přední a zadní nápravy. Kategorie č. 1 jsou vozidla s rozvorem do 3,20 m, kategorie č. 2 jsou vozidla se dvěma nápravami s rozvorem více než 3,20 metru. Jak to tam na dálnici měří ale nevím.
R
RoboSNováček
Přidáno před 4 roky
Ďakujem. Už som to vyriešil. Hneď za hranicami som to chcel kúpiť, všetko vypísané. Keď som chcel platiť kartou nedalo sa. Že môžem eurami, ale za kurz 10TL za 1€(real okolo 15). Odmietol som. V Edirne na pošte som všetko vypísal dal 1 kategóriu. Pani mi dala nálepku triedu 1 následné, že keď je to karavan mi nálepku zobrala roztrhala a dala 2 triedu. Nechápal som prečo. Keď sa mi podarilo pripojiť na internet našiel som si to podľa toho rázvoru a išiel to reklamovať. Asi po ďalšej hodine hadania sa, telefonovania uznali že mám byť trieda 1 a tak znovu roztrhali HGS kartu a dali mi novú triedu 1. Vybavovanie trvalo asi 2 hodiny tak dúfam že už bude kľud. Chcel by som sa spýtať kde viem zistiť, koľko je ešte na nálepke kreditu?
Lubos a DasaLubos a DasaČlen
Přidáno před 4 roky
Při registraci má být možné nechat nastavit platbu inkasem z kreditní karty, což by bylo asi nejjednodušší. Co se zjišťování zůstatku na účtu týká, asi se musíš zaregistrovat na těchto stránkách, to žluté tlačítko vpravo nahoře a pak by jsi měl mít přístup, možná i tu možnost nastavit platbu z karty: https://hgsmuster....jsf#login
Pokud Ti dojde limit na kartě, tak mýtnou branou projedeš, pouze Tě signál upozorní, že jsi neplatil. Dlužnou částku musíš uhradit do 15 dnů, jinak mohou uložit paušální příplatek ve výši pětinásobku dlužné částky.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Mikey, Jirkac, zemanekpetr, RoboS, Lubos a Dasa
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 19
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025