Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Jakou plachtu na tři kola na tažné za obytku?

Poslední aktualizace před 4 roky
S
StiriusČlen
Přidáno před 4 roky
Ahoj, řeším nějakou slušnou plachtu na tři kola. Loni jsme byli 3 měsíce u moře a kola byly jak po atomovce. Jakou plachtu optimálně vzít? Nejradši bych to zakryl komplet, ale zase musím mít díru dole, abych to jen provlékl a byla vidět SPZka. Našel jsem na webu různé druhy, ale někde píší, že to není moc na převoz, že se může roztrhat apod.

Máte prosím nějakou dobrou zkušenost, co vzít, co vydrží vítr, sůl, písek po delší dobu?

Našel jsem třeba tohle https://www.alza....849483.htm

Tady https://www.svetk...-premium-s píše v komentáři, že to rozhodně není na tažné...

Díky!
Upravil Stirius dne 23.03.2022 15:15, před 4 roky
M
mkoviČlen
Přidáno před 4 roky
Ahoj,

mame thule. Je kvalitni a asi vydrzi, ale je hrozne mala. Na nase 3 mestska kola ani nahodou. Ted mam zrovna na taznem skutra a na toho je taky mala. Kdyz je to z venkonvni strany alespon tak nejak prikryty, tak od auta uz temer vubec a jsou kola, nebo skutr spinavy. Byl bych ji vratil, ale vyzkousel jsem ji az nekolik mesicu po te co prisla a tak nam zustala.
mkovi Připojili následující obrazek:
img_20220323_200435.jpg img_20220323_200415.jpg
Vlasta1Vlasta1Člen
Přidáno před 4 roky
Za mě tuto:
https://www.konig...mobilu.htm
Není levná, ale jinou už kupovat nebudeš.
S
StiriusČlen
Přidáno před 4 roky

Vlasta1 napsal:

@Vlasta1 - Za mě tuto:
https://www.konig...mobilu.htm
Není levná, ale jinou už kupovat nebudeš.

To právě nejde, pokud to máš na kouli, tak máš ze zadu i další SPZku. Jakmile bys chtěl přikrýt všechny kola komplet bez díry dole, tak schováš i tu SPZ...
M
mariaČlen
Přidáno před 4 roky
ahoj, asi čtyři sezony nám vydržela plachta na motorku z Lidlu za cca 250Kč. Potom se rozpadla. Vyšla na 3 velká a jedno dětské kolo tak, že je zakryla do poloviny kol. Je to ale řešení spíš pro pocit. Kola nezabalíš dokola kvůli držákům a největší bordel jde zespodu od auta. Takže jedině obalit včetně nosiče (a tím pádem včetně RZ ) a kolem koule zatěsnit. Takže spíš částečná ochrana proti dešti při stání a proti nenechavcům, není na první pohled vidět, do čeho jdou
_luky__luky_Člen
Přidáno před 4 roky
Měl jsem Fiammu. Novou jsem nasadil na nosič, vyrazil na Korsiku a už někde v Alpách jsem tam měl díru. Reklamaci mi uznali. A to jsem to měl pojištěný ještě několika gumama, aby se to tolik netřepotalo.
Nakonec jsem koupil pevnější látku se zátěrem a ušil jsem si vlastní plachtu - se zipem, stahovacíma popruhama, přezkama pro reflexní ceduli, reflexním pruhem, zpevněním v místě řidítek...
L
LadaMČlen
Přidáno před 4 roky
Já mám Thule. 4 kola (2 dospělá + 2 dětská) na nosiči na kouli a potom i na nástěnném OK. Plachta nekryje zezadu (je karavanová, ne "koulová"Wink a zespodu, ale kola nikdy nebyla špinavá. Třepotání není problém (pokud jsou v obvodu gumicuky, jako má Thule), ale stejně tam mám 2 díry - otřep na šroubku na přehazovačce a odřený AL roh na řidítkách. Napnutí přes a drobný pohyb během jízdy. Po nastrojení to samozřejmě nejde poznat. Podlepil jsem to zevniř stříbrnkou a jedu dál. Myslím, že díry budou přibývat. Nevěřím, že existuje podobná tkanina, kterou by to neprodrbalo a na kolech bude vždy něco ostrého. Plachta má kapsu na výstražný terč, ale nezdá se mi, že by tam šel nacpat, když jsou pod ní kola. Smile

PS: plachty určené na karavany nekryjí zadní část, protože tam jsou horní úchyty nosiče. Tohle je třeba ověřit, pokud to má být čistě na nosič na kouli, kde se plachta dá i vzadu stáhnout až dolu.
Upravil LadaM dne 24.03.2022 13:38, před 4 roky
S
StiriusČlen
Přidáno před 4 roky
Hm, asi koupím prostě plachtu, kterou nebudu mít na převoz, ale když budeme někde stát. Problém byl primárně s tím, jak jsme byli na větru, písku, soli. Jak to tak čtu :-)
Vlasta1Vlasta1Člen
Přidáno před 4 roky
To LadaM:

PS: plachty určené na karavany nekryjí zadní část, protože tam jsou horní úchyty nosiče. Tohle je třeba ověřit, pokud to má být čistě na nosič na kouli, kde se plachta dá i vzadu stáhnout až dolu.

Pořádná plachta na karavan kola zezadu kryje. Je rozřízlá, na suché zipy a zapíná se do sebe tak, že horní držáky jen prochází mezerou mezi sepnutými díly.
L
LadaMČlen
Přidáno před 4 roky
to Vlasta1
Koukal jsem na toho Königa, jak jsi psal a vypadá propracovaně. I cena tomu odpovídá, ale s tím nemám problém. Lepší ochrana = složitější balení, což nevadí na dlouhý přejezd do destinace, ale na každodenní manipulaci už se to projeví (proto to taky fotí na tom sklopném držáku, kde k tomu krásně můžeš Smile ). Ale já kola plachtuju primárně kvůli schování před pohledy a ne kvůli špíně. Stejně jsou vždycky špinavější po vyjížďce než po cestě za autem Smile
Každopádně až se ta moje rozdrbe tak, že už nepomůže sříbrnka, vím kam sáhnout dál. Díky!
S
StiriusČlen
Přidáno před 4 roky
Koupil jsem tohle, tak uvidíme... https://www.puhy....15104.html
M
mariaČlen
Přidáno před 4 roky
ale ta je max. na dvě kola, pokud jsem to správně pochopil
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Stirius, mkovi, Vlasta1, maria, _luky_, LadaM
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 19
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025