Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

euramobil

Poslední aktualizace před 8 měsíců
M
milda55Nováček
Přidáno před 10 měsíců
Ahoj. Nemá náhodou někdo svhema zapojení energobloku na euramobil 2017.dík za odpověď.Milda 55
V
VlasWČlen
Přidáno před 10 měsíců
Chce to trochu upřesnit typ energobloku.
Třeba Nordelettronica NE 355, nebo NE 185...
Nebo napsat konkrétní problém.
B
BeckerNováček
Přidáno před 10 měsíců
Ahoj Mildo, zkusil jsem hledat schéma energobloku pro Euramobil 2017, ale bohužel jsem nic konkrétního nenašel. Doporučuju zkusit kontaktovat přímo výrobce nebo servis Euramobil, často mají technické manuály, které nejsou veřejně dostupné online. Taky se podívej na specializované facebookové skupiny nebo fóra o obytných vozech, tam občas někdo podobné schéma sdílí. Hodně štěstí!
R
RudyČlen
Přidáno před 10 měsíců
S vysokou pravděpodobností tam budeš mít modul od Nordelettronica. Ovládací panel někde nad dveřmi a něco co vypadá jako panel s pojistkami. Zkus vypátrat jeho označení nebo sem alespoň dej jeho fotku. Pak se dá něco najít nebo poradit.
V příloze je blokové schéma mého energobloku, asi budeš mít jiný.
Upravil Rudy dne 12.07.2025 08:54, před 10 měsíců
Rudy Připojili následující soubor:
nordelettronice_ne274_nvod.pdf [4.51MB / 128 stažení]
M
milda55Nováček
Přidáno před 9 měsíců
Ahoj .Díval jsem se na číslo ,ale jsem v Řecku a to bych musel celé rozebrat. Problém mám v tom, že mně nejdou boční obrysovky a volal jsem do euramobilu a ti mně řekli, že je to ovládaný z energobloku.
milda55 Připojili následující obrazek:
photo-2025-06-23-10-05-47.jpg
D
dorkaigorČlen
Přidáno před 9 měsíců
Ahoj.
Pokiaľ Ti nejdú obrysovky, budeš mať vadnú poistku v nástavbe. Čo je príčinou jej vypálenia je otázne.
Pozri si poistky v nádtavbe. Vždy je pri nich aj zoznam, ktorá poistka čo chráni.
Ja mám Hymer a tieto poistky mám v bloku pod vodičovou sedačku a 4 ďalšie poistky sa nachádzajú pod spolujazdcovou sedačkou, kde je aj poistka na obrysové osvetlenie.
R
RudyČlen
Přidáno před 9 měsíců

milda55 napsal:

@milda55 - Ahoj .Díval jsem se na číslo ,ale jsem v Řecku a to bych musel celé rozebrat. Problém mám v tom, že mně nejdou boční obrysovky a volal jsem do euramobilu a ti mně řekli, že je to ovládaný z energobloku.

Na tom obrázku máš přídavný pojistkový panel na kterém jsou v podstatě jen relátka a zepředu pojisky, měl bys někde mít ještě ten hlavní s elektronikou. Nicméně, obrysovky mají pojistku u mne pod sedadlem řidiče (mám ale Mercedes). Předpokládám, že i u Fiatu budou pojistky pro vnější osvětlení někde mimo ten energoblok. Může však být, že napětí pro toto osvětlení je spínáno relátkem z energobloku.
G
gutČlen
Přidáno před 9 měsíců
Já spravoval ducato normálně plechovou krabici. Hladal jsem pojistky všude možně ,nějaké byly i za spolujezdcem na sloupku dveří dole. Výsledek byl že boční obrysovky svítily jen při zaplém klíčku a některé se zaply až po nastartování. Navíc se některé opět vyply. Musel jsem sehnat žárovky přesně podle výrobce jinak to řídící jednotka vyhodnotila jako chybu a vypla je.
M
MetylČlen
Přidáno před 8 měsíců
Cinan dela LED zarovky s presne spravnym odporem pro CANbus kontrolu. Takze ty jdou vymenovat prave do tech aut, ktere jsou citlive na presny odpor zarovky. Jen je vopruz se v tom prehrabovat (Alik, Temu). Ale vyplati se.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: dorkaigor, milda55, VlasW, Becker, Rudy, gut, Metyl
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 19
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025