ahoj, na zadní nápravě vestavby do Ducata mám přídavné vinuté pružiny Goldschmit. Jedna z nich se zdá být na pokraji životnosti u důvodu koroze. Cena nových mne dost zaskočila, a pokud jsem to dobře pochopil, za podobné peníze se dají pořídit měchy. Předpokládám, že měchy mají daleko větší užitnou hodnotu. Je můj myšlenkový postup správný?
Za mě určitě ano. Mechy si můžeš kdykoliv přifouknout nebo naopak upustit. To využiješ např. při najíždění na trajekt, nebo při vyrovnání při parkování. I za jízdy je auto stabilnější.
badČlenPřidáno
před 10 měsícůjednoznačně dát měchy je to jiná jízda a podvozek si upravíš podle zatížení a jízdy. Taky jsem měl pružiny a ty jsem hned vyměnil.
Ahoj, měchy skutečně nabízejí větší možnosti nastavení tuhosti a výšky podvozku podle zatížení, což je oproti klasickým pružinám výhoda. Jsou ale složitější na montáž a údržbu a mohou být citlivější na poškození. Pokud je pro tebe důležité pohodlí a variabilita, měchy jsou dobrá volba, jen je potřeba počítat i s údržbou. Pokud jezdíš často plně naložený, měchy se opravdu vyplatí.