Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Zima a matrace

Poslední aktualizace před 6 měsíců
A
AligatorNováček
Přidáno před 7 měsíců
Ahoj všem
měl bych dotaz jak řešíte v zimním období matrace sezení ?
ponecháváte jen tak jak jsou nebo je do něčeho balíte nebo přímo schováváte například domů ma půdu
? mame chvíli Hobby 460 z roku 2010 před tím jsme měli malé avenzo z roku 1986 a tam bylo nejlépe před zimou schovat bo se dost potil.
M
MetylČlen
Přidáno před 7 měsíců
Ja nechavam pres zimu stresni okna na minimalni vetrani (ta cca 1 cm skvira), v podlaze jsou origo fabricky pruduchy a davam ochrannej 'pytel' na celej karavan, kterej taky dejcha. Nepamatuju, ze by uvnitr neco vlhlo.

Naopak, kdyz jsem jednou vyndal Vorzeltu a nechal ji na pude, mysi si v tom pytli udelaly hnizdo. Takze cennejsi veci na pudu uz ani omylem.
S
sarikČlen
Přidáno před 7 měsíců
já mám na zimu obytnák ve stodole a také nechávám otevřené střešní větrání a veškeré veci jako matrace ,pokrývky a jiné nechávám v obytnáku a jednou za čas cirka za 2 měsíce pustím topení a aspon hodinu tam topím a pak vyvětrám a na jaře když svítí sluníčko tak vše ven at to na sluníčku vyvětrá a zatím bez problému
A
AligatorNováček
Přidáno před 7 měsíců
Tak já mám stání venku a pod plachtou , nerad bych něco zanedbal děkuji za názory ,
P
pechacciČlen
Přidáno před 7 měsíců
Na zimu necháváme matrace v karavanu. Nebalíme, nepřikrýváme. Jen je vytáhnu a postavím na bok nebo různě přes sebe. Matrace z postele vytáhnu a opřu o sebe do áčka. Hobbík dobře větrá i když je všechno zavřený.
M
MetylČlen
Přidáno před 7 měsíců

Aligator napsal:

@Aligator - Tak já mám stání venku a pod plachtou , nerad bych něco zanedbal děkuji za názory ,

U te plachty snad jen, at to dejcha. Pokud je to nejaka neprodysna plachta, pak je lepsi, kdyz lezi na necem, co udela mezeru mezi strechou a tou plachtou. Jinak je riziko, ze v mezivrstve muze kondenzovat voda, nebo se nekde udela pididirka, kterou pri trose stesti nachcije voda prave mezi tu folii a strechu. Pak to postupne muze najit nejakou netesnost ve tmelu, apod. Plus, pak stresni okna fakt nedejchaj. Videl jsem ruzne konstrukce, vcetne stresnich lati a dalsi veci.

Idealni je polopropustna plachta, ktera dejcha a propousti vlhko coby membrana ven, ale nepusti vodu dovnitr. Plus, musi umet vydrzet UV zareni a ne jako pojistna folie do strechy, ktera se musi brzo zakryt krytinou, jinak je na prach.

Dalsi vec je, nezaparkovat to nekam do kopriv, nebo vysoke travy, pak pri mlze ta trava/koprivy krasne naberou rosu a hezky ji priplacnou na spodek, coz taky umi delat divy. Takze pred zaparkovanim to aspon vysict, trava roste jeste v rijnu, pak uz prakticky ne. Ideal je, mit tam aspon kacirek, pres nej se voda vsakne, ale pokud je vrstva aspon 5-10 cm, tak to bezna trava jen tak neproroste. A nez tam neco zjara nalita, da se to polejt nejakou sragorou (samozrejme ne Roundup, pokud clovek nechce raka a mysli to s likvidaci zelene fakt vazne). Uplne staci starej dobrej Travex, cili chlorecnan sodny nebo draselny s kuchynskou soli. Porad se da koupit, videl jsem ho i v Nemecku jako beznou vec proti trave. Celou sezonu pak je klid a nestoji to ranec.

Jinak neni samozrejme spatny, pokud ma clovek starsi gumy, bud s tim obcas udelat kolecko, aby se nevymackaly placky, nebo to podspalkovat.

Nikomu to necpu, znam lidi, co na to serou uplne a presto maji kliku a nemaji problem. Ja osobne se tomu radeji povenuju a mam klid na dusi.
A
AligatorNováček
Přidáno před 7 měsíců
plachtu mam myslím dobrou

Díky vícevrstvé, paropropustné hydroizolační membráně a paropropustným materiálům má plachta jedinečné vlastnosti:

Udržuje téměř 100% těsnost.
Odvádí vlhkost, která se hromadí pod plachtou.
Chrání celý přívěs a jeho spodní část před škodlivými vlivy prostředí.
Odolává UV záření.
Aligator Připojili následující obrazek:
keg4064_i.jpg
PabloGSPabloGSČlen
Přidáno před 6 měsíců

pechacci napsal:

@pechacci - Na zimu necháváme matrace v karavanu. Nebalíme, nepřikrýváme. Jen je vytáhnu a postavím na bok nebo různě přes sebe. Matrace z postele vytáhnu a opřu o sebe do áčka. Hobbík dobře větrá i když je všechno zavřený.

Dělám to taky tak. Karavan mám zaplachtovaný (HTD plachtou) a pod přístřeškem. Matrace na bok, sedáky postavit, skříňky otevřít, všechna okna na mikroventilaci a dovnitř dám pohlcovač vlhkosti Ceresit. Jednou za čas zkontroluju, případně vyleju vysráženou vodu. Na jaře jezdím do Hykro na kontrolu vlhkosti (kvůli záruce) a říkají že je suchý jak dříví do krbu :-)

Jo, a taky jak píše Metyl karavan trochu přizvednu a podšpalkuju, abych odlehčil gumám.
Upravil PabloGS dne 13.10.2025 20:31, před 6 měsíců
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Aligator, Metyl, sarik, pechacci, PabloGS
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 9
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025