Tak se podelim o informace s prestavbou trojkombinace na kompresorovou lednici...
1. nejprve je potreba vymontovat starou lednici:
1a. vymontoval jsem si mrizku pro lepsi pristup zezadu:
1b odmontoval lednici pomoci 4 bocnich sroubu:
1c. odmontoval privod plynu pro lednici a zaslepil zaslepkou:
1d. po vyndani lednice vypada prostor takto:
2. nyni prisla na radu konverze 230V lednice na 12V (vymena kompresoru za 12V)
2a. konverze (delal mi to pan ze Slaného - chladar - mohu poskytnout kontakt v sz, lednici mel u sebe cca tyden - zkousel ruzna mnozstvi plneni chladivem, aby lednice jela jak ma - optimalni doby sepnuti, spravna teplota atd... ... cena v mem pripade 2000Kč... ), kompresor jsem mel vlastni:
2b. zkouska spotreby - 4,1Amper pri behu motoru kompresoru, cyklicky zmereno cca 30A za 24h. cili na 100Ah LiFePo baterii, udrzi jet 3 dny.
3. uprava a priprava mista po stare lednici na vlozeni nove lednice: (lednice je zapojena na stavajici kabelaz 12V rozvodu ze stare lednice - jen se na konektoru lednice na elektrobloku prepinuje na kompresorovou lednici ( jak zde bylo doporuceno - vskutku to funguje na vybornou)
4. samotna montaz lednice (vetraky zustaly pro jistotu z predchozi trojkombinace pro pripadny odvod tepla z kompresoru - ve vedrech (32C) jsem nameril 48st C na kompresoru, coz neni nic drastickeho:
Prestavba mi zabrala jeden vikend (cca 12 hodin) a to jen proto, ze jsem to delal poprve a byl velmi opatrny.
nynejsi zkusenosti jsou velmi pozitivni: v kombinaci se solary 200W na strese jsem za 3 mesice pouzivani nezaznamenal zadny problem a baterie (100Ah LiFePo) se nikdy nedostala pod 40% i pri ne zrovna slunecnych dnech.
PS: lednice trojkombinace se stala jaksi redundantni proto ji nabizim v sekci burza/prodej ke koupi...