Tak to studuji všude možně a pořád se v tom nedokážu zorientovat....někde píší, že pokud je to obytňák oficiálně zapsaný v dokladech, tak kategorie A2.....jinde to zase rozporují, že je směrodatná výška nad přední nápravou....do 1.3 metru a nad 1.3 metru.
Mám polointegrál Ducato, takže nad přední nápravou mám více než 1.3 metru. Máte s tím někdo prosím vás konkrétní zkušenosti?
jj Slovinsko tu dražší.........
směroplatná je výška nad přední nápravou a kontroly po tom občas jdou a nemusí to být na dálnicí mě kontrolovaly jako běžná prohlídka a když zjistily že mám dalniční podle spz tak typek vytáhl metr a změřil kolik mám nad přední nápravou ..... na silnici 3 třídy 1 km od madarských hranic
Jj jezdíme takovou zkratkou přes jeden hraniční přechod ..silnice třetí třídy - ale úspora asi 20 minut a jednou najednou blikačky , chtěli jen doklady a doklady od auta , naskenovaly si spz a jak zjistili že máme koupenou dalniční tak vytáhl metr a šel měřit výšku nad přední nápravou a kontroloval jestli máme koupenou správnou , takže z toho vyplývá že na dálnici tě zkontroluje kamera jestli máš známku nebo ne ale když tě zastaví , tak kontrolují jestli máš správnou známku
Tak jsem se díval, co mám napsaný v TP. Tam je uvedeno vozidlo zvláštního určení - obytný automobil. Ale v OTP je pouze vozidlo zvláštního určení.
taky bych to tak viděl....teď jsem jim tam pro jistotu poslal e-mail, tak uvidím, jestli mi odpoví....
takže mi odpověděli hned....
Dear Sir/Madam,
if you have a camper with 3.500kg or less and in vehicle`s registration licence document is stated that this vehicle is a camper
then you should buy 2A class e-vignetta.
Best regards,
Dimitrij PIŠLJAR
Center cestninskega sistema
Klicni center
DARS d.d.
Grič 54, Ljubljana
T: +386 1 518 83 50
Vážený pane/paní,
pokud máte obytný vůz s hmotností 3 500 kg nebo méně a v technickém průkazu vozidla je uvedeno, že se jedná o obytný vůz,
pak byste si měli zakoupit elektronickou dálniční známku třídy 2A.
A velký techničák si pro jistotu vezmu s sebou.