Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Jakou dálniční známku do Slovinska s obytňákem?

Poslední aktualizace před 7 měsíců
A
ATOLNováček
Přidáno před 7 měsíců
Tak to studuji všude možně a pořád se v tom nedokážu zorientovat....někde píší, že pokud je to obytňák oficiálně zapsaný v dokladech, tak kategorie A2.....jinde to zase rozporují, že je směrodatná výška nad přední nápravou....do 1.3 metru a nad 1.3 metru.
Mám polointegrál Ducato, takže nad přední nápravou mám více než 1.3 metru. Máte s tím někdo prosím vás konkrétní zkušenosti?
Z
ZangerrinusČlen
Přidáno před 7 měsíců
jj Slovinsko tu dražší.........
směroplatná je výška nad přední nápravou a kontroly po tom občas jdou a nemusí to být na dálnicí mě kontrolovaly jako běžná prohlídka a když zjistily že mám dalniční podle spz tak typek vytáhl metr a změřil kolik mám nad přední nápravou ..... na silnici 3 třídy 1 km od madarských hranic
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 7 měsíců
Zangerrinus
Kontrolovali tě na silnici 3. třídy? 😮
Dálniční poplatky jsou hezky a přehledně udávané na www.tolls.eu.
Upravil Tomik Kralu dne 10.10.2025 07:38, před 7 měsíců
Z
ZangerrinusČlen
Přidáno před 7 měsíců
Jj jezdíme takovou zkratkou přes jeden hraniční přechod ..silnice třetí třídy - ale úspora asi 20 minut a jednou najednou blikačky , chtěli jen doklady a doklady od auta , naskenovaly si spz a jak zjistili že máme koupenou dalniční tak vytáhl metr a šel měřit výšku nad přední nápravou a kontroloval jestli máme koupenou správnou , takže z toho vyplývá že na dálnici tě zkontroluje kamera jestli máš známku nebo ne ale když tě zastaví , tak kontrolují jestli máš správnou známku
Jan NovacekJan NovacekČlen
Přidáno před 7 měsíců
Obytný auta jsou v kategorie 2A (levnější) jako ostatní auta do 1.3m nad přední nápravou.
Info tolls.eu, nebo https://evinjeta.dars.si/cs/seznam-zm...ch-vozidel dole PDF "Seznam změřených vozidel" kde se mimo jiné píše: "Modely vozidel (např. VW T5, Fiat Ducato, Ford Transit atd.), které jsou uvedeny ve zmíněném seznamu změřených vozidel
a jsou registrovány jako obytná vozidla, jsou zařazeny do mýtné třídy 2A bez ohledu na výšku vozidla nad přední nápravou." (stejný text i v originálu ve slovinštině)
Jan Novacek Připojili následující obrazek:
screenshot_from_2025-10-10_08-48-58.png
A
ATOLNováček
Přidáno před 7 měsíců
Tak jsem se díval, co mám napsaný v TP. Tam je uvedeno vozidlo zvláštního určení - obytný automobil. Ale v OTP je pouze vozidlo zvláštního určení.
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 7 měsíců
Je to 2A

Obrázek hovoří jasně.

Známky vždy kupujte na oficiálních stránkách, ne od překupníků, nepodporujte šmejdy.

Tajže zde: https://evinjeta....elfcare/en

Citovat

Druhá kategorie mýtného A: obytná vozidla (bez ohledu na výšku) a dvoustopá vozidla s výškou nad přední nápravou do 1,30 m* a jejichž maximální přípustná hmotnost nepřesahuje 3 500 kg, ať už s přívěsem nebo bez něj (dále jen: 2A);
Upravil Fun dne 10.10.2025 09:42, před 7 měsíců
Fun Připojili následující obrazek:
snmek_obrazovky_2025-10-10_093449.png snmek_obrazovky_2025-10-10_094056.png
A
ATOLNováček
Přidáno před 7 měsíců
taky bych to tak viděl....teď jsem jim tam pro jistotu poslal e-mail, tak uvidím, jestli mi odpoví....
A
ATOLNováček
Přidáno před 7 měsíců
takže mi odpověděli hned....

Dear Sir/Madam,
if you have a camper with 3.500kg or less and in vehicle`s registration licence document is stated that this vehicle is a camper
then you should buy 2A class e-vignetta.
Best regards,
Dimitrij PIŠLJAR
Center cestninskega sistema
Klicni center
DARS d.d.
Grič 54, Ljubljana
T: +386 1 518 83 50

Vážený pane/paní,
pokud máte obytný vůz s hmotností 3 500 kg nebo méně a v technickém průkazu vozidla je uvedeno, že se jedná o obytný vůz,
pak byste si měli zakoupit elektronickou dálniční známku třídy 2A.

A velký techničák si pro jistotu vezmu s sebou.
sipadansipadanČlen
Přidáno před 7 měsíců

Zangerrinus napsal:

@Zangerrinus - Jj jezdíme takovou zkratkou přes jeden hraniční přechod ..silnice třetí třídy - ale úspora asi 20 minut a jednou najednou blikačky , chtěli jen doklady a doklady od auta , naskenovaly si spz a jak zjistili že máme koupenou dalniční tak vytáhl metr a šel měřit výšku nad přední nápravou a kontroloval jestli máme koupenou správnou , takže z toho vyplývá že na dálnici tě zkontroluje kamera jestli máš známku nebo ne ale když tě zastaví , tak kontrolují jestli máš správnou známku

V předchozí verzi podmínek bylo upřesněno, že vozidlo musí být klasifikováno jako M1 / obytný automobil..
N1 SA obytný automobil Ti dříve neprošel, pak na Tebe nahlíželi jako na obyčejný vůz na který se vztahuje výška nad nápravou.
Podle mě zcela správně, N1 není osobní automobil.
Kategorie ve znění tak, jak jsou uvedeny v tomto vlákně a definovány od 05/2025 už dokonce omezení na M1 zrušily.

Takže z toho vyplýva pouze to, že 2A je vždy správně ve Slovinsku pokud máš klasifikaci jako OA ....
sipadansipadanČlen
Přidáno před 7 měsíců

Zangerrinus napsal:

@Zangerrinus - jj Slovinsko tu dražší.........
směroplatná je výška nad přední nápravou a kontroly po tom občas jdou a nemusí to být na dálnicí mě kontrolovaly jako běžná prohlídka a když zjistily že mám dalniční podle spz tak typek vytáhl metr a změřil kolik mám nad přední nápravou ..... na silnici 3 třídy 1 km od madarských hranic

Nesmysl, měl by ses smazat, omluvit a hlavně nemást začátečníky.
Oni pak najdou podobně mylné názory a začínají být zmateni a přestanou věřit i tomu, co je jasně napsáno a sami si to přečtou.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: ATOL, Zangerrinus, Tomik Kralu, Jan Novacek, Fun, sipadan
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 26
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025