Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

S rezervou nebo bez? (obytné auto)

Poslední aktualizace před 6 měsíců
daluksdaluksČlen
Přidáno před 15 let
Vozíte ssebou v bydlíku rezervní kolo? Určitě je to lepší než opravný kit na pneu, ale máte na ni místo? A co ta váha? Podělte se o Vaše zkušenosti. Jezdím autem skoro 30let a píchnul jsem 1x.
zdenek a Irena Lbczdenek a Irena LbcČlen
Přidáno před 15 let
No, až jednou poškodíš pneu neopravitelně, třeba poškozením boku, budeš rád za rezervu. U nových aut se rezerva dodává jen na přání zákazníka a to včetně klíče na kola a heveru. Je dobré mít alespoň "dojezdovku". Pro klid duše a nebýt závislý na cizí pomoci. !y:_
G
GULIČlen
Přidáno před 15 let
AHOJKY LIDI :_
Rezerva je pod autem a nevím o ní. ALE když příjde správný čas ničím ji nenahradíš. I to dojezdový kolo je lepší než nějaká tuba, která nemusí fungovat. Jinak souhlas se Zděndou.
Upravil GULI dne 01.12.2010 21:51, před 15 let
TajfunTajfunČlen
Přidáno před 15 let
Už se to tu někde řešilo já po defektu levé přední kdy z ní zbyli trosky bych bez rezervy paty z baráku nevytáh.
PetrNPetrNČlen
Přidáno před 15 let
U karavanu platí totéž! Bez rezervy nevyjíždět ani ze dvora!!! Nepřál bych nikomu ten horor v zahraničí, když zjistíte, při nenápadném styku s obrubníkem, že už máte na karavanu už jen jedno funkční kolo ......... :o:t
S
stepanČlen
Přidáno před 15 let
.... taky jsem ještě za svoji 18-letou kariéru řidiče kolo u auta nepíchnul, ale to jen proto (viz. Murphyho zákon) , že s sebou vždy vozím rezervu :-))) ... jakmile bych jednou vynechal tak 100% píchnu ! ...

kolik váží taková rezerva ? 15-20 kg ? ... to za klid v duši stojí :-)))
furgonfurgonČlen
Přidáno před 15 let
S obytňáčkem jsem "píchnul" akorát jednou a ta díra v délce cca 30cm stála za to a zbytek cesty jsem mohl prd...kou cvakat 12ku kulatinu v očekávání kdy mě bouchne ta druhá guma.A podotýkám že ty gumy byli dva roky starý s polovičním vzorkem.
Jarda a Zuzka
Laika Ecovip 409
M
AnonymČlen
Přidáno před 15 let
Vozím rezervu a mám i opravný kit. Za 12let sem píchnul 2 x kdy jsem nepotřeboval ani opravný kit - to co mi zneškodnilo gumu zůstalo uvnitř a v pohodě sem dojel a 3 x tak , že bych pěnu z opravného kitu musel modelovat do tvaru pneu , naposledy v létě , na dalnici byl bordel a vjel sem do toho a začalo mi ucházet kolo, než sem to zjistil a zastavil byla pneu prořezaná na bocích od disku. Bez rezervy bych nejezdil, na cestách ven bych dal nejradši dvě.
Upravil Anonym dne 02.12.2010 11:04, před 15 let
MrFreeze85MrFreeze85Člen
Přidáno před 14 let
Chtěl bych znát váš názor na vožení dvou rezerv. Máme karavan dvouosák, jedna rezerva má klasicky místo v kastlíku s lahvemi na plyn a druhou bych dal pod karavan až skoro dozadu. Je to zbytečné vozit dvě nebo radši tahat cca 2x15kg a mít téměř kdykoliv jistotu dojetí do cíle?
Vectra B Caravan 74kW 205Nm + Oase 575 1000/1300kg
JirkacJirkacČlen
Přidáno před 14 let
Pokud to utahneš a nevadí ti to,tak proč ne.Ale většina lidí bojuju s každým kilem navíc.
Jirka
POSÁDKA Adria Matrix
MikeyMikeyČlen
Přidáno před 14 let
Když jsem jezdil ještě s našima, tak jsme na dovolené píchli skoro každý rok. Nevím, čím to bylo, ale vždycky jsem si tak vprostřed dovolené říkal, kdy to asi přijde. A většinou (když už jsme do té doby nepíchli) nás čekala výměna. Ať už praskla pneumatika následkem velkého vedra nebo jsme najeli na něco ostrého či se na kole udělala boule. Nutno říct, že takové příhody se nám stávaly jen na asfaltkách, nikoli na nějakém štěrku nebo lesní cestě. Jednou se nám stalo, že jsme měli v mžiku prázdné kolo a v servisu nikdo díru nenašel. Tak kolozas přifoukli a jeli jsme dál. Proto jsem překvapený, že tu někdo jezdí 30 let a rezervu nikdy nepotřeboval.
Já jezdím zatím jen čtyři roky a kolizi s kolem jsem měl už dvakrát. Jednou se urval ventýlek a podruhé jsem při objíždění odbočujícího auta najel na hranatou trubku pod vrstvou sněhu, která zasahovala přes krajnici. Nutno říct, že v druhém případě mi nepomohla ani ta rezerva, protože byla v háji obě kola. A protože byl pátek večer, bylo to v háji o to víc.
V obytňáku vozíme plnohodnotnou rezervu pod kapotou. Jednak tam na ní máme místa dost a kolo tam tak nepřekáží a jednak se fakt bojím, co by kdyby... !y:a!t
L
lada721Člen
Přidáno před 14 let
Souhlasím s Jirkou jen bych si s předpokládanou délkou dvouosáku dával pozor při opouštění silnice, či popojíždění po nezpevněných površích. Čím delší přesah od zadních kol tahouna, čím delší karavan tím větší riziko, že zadní částí podlahy někde štrejchneš.:_
smartass1smartass1Člen
Přidáno před 14 let
vozit samozřejmě s sebou...
http://www.carava...o_id=87835
smartass1 Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
vladazvladazČlen
Přidáno před 14 let
Opravný kit je výmysl výrobců jak ušetřit váhu a peníze. Určitě rezervu s sebou, podle mých zkušeností buď píchnu tak, že nepotřebuju nic (hřebík ucpe díru a kolo uchází pomalu) nebo je pneu nadranc a kit by nic nespravil...
DoskocilDoskocilČlen
Přidáno před 14 let
Ahoj. Kdo nikdy nepích, tak jej to teprve čeká, komu nikdy nepraskla guma, tak jej to teprve čeká, kdo se nikdy nenaboural, tak jej to teprve čeká. Čáo, Pepa:r
simchasimchaČlen
Přidáno před 14 let

Citovat

Doskocil napsal:

Ahoj. Kdo nikdy nepích, tak jej to teprve čeká, komu nikdy nepraskla guma, tak jej to teprve čeká, kdo se nikdy nenaboural, tak jej to teprve čeká. Čáo, Pepa:r

A nebo také nečeká. Ahoj. P.

Automatické sloučení 01.01.2012 11:49:

Citovat

smartass1 napsal:

No tak s takovýma gumama je třeba vozit raději 4 rezervy, ne?
Upravil simcha dne 01.01.2012 12:49, před 14 let
VasuVasuČlen
Přidáno před 14 let
Vloni cestou do Itálie na nejrušnější Rakouské dálnici mi uletěl ventil na disku na zadním kole. V tom místě nebyl odstavný pruh, proto jsem jel opatrně ještě 500 m za odstavný pruh. Při zvedání kola za řidičem mě odhazoval závan vzduchu při průjezdu kamiónů. Měl jsem náhradní ventil i lepící sadu, nic se nedalo použít, jedině kvalitní rezerva. Pak při opravě pneu, a po výměně ventilu byla vadná i pneumatika. Dneska poučení, při každém převažování, či výměně pneumatiky požaduji také výměnu ventilu ! V Dobrých pneuservisech to dělají automaticky. Já osobně, nikdy bez dobré rezervy.
mengic333mengic333Člen
Přidáno před 14 let
Mam rezervu stale so sebou. Defekt som mal parkrat co mi uchadzal vzduch. Ale ked som isiel po dialnici v Macedonsku, tak som chytil na zadnom kole a tak som si uvedomil, ze som rezervu nepozrel asi tri roky. Mal som studeny pot a to bol hic. Odvtedy si davam pozor na rezervu na aute aj karavane.st)
ivan64ivan64Člen
Přidáno před 14 let
U obytky bez rezervy se ani nehnu. Po loňské cestě do Chorvatska co mě praskly kordy hned u dvou pneu, kde tu horší jsem měnil a zbytek cesty jsem mohl jet tak do sta km a přitom jsem si celou cestu zpět připadal jako bych jel krávě na ocase jak se auto vrtělo.
smartass1smartass1Člen
Přidáno před 14 let

Citovat

simcha napsal:

Citovat

Doskocil napsal:

A nebo také nečeká. Ahoj. P.

Automatické sloučení 01.01.2012 11:49:

Citovat

smartass1 napsal:

No tak s takovýma gumama je třeba vozit raději 4 rezervy, ne?

...souhlasím s panem Doskočilem, to že se to nestalo, neznamená, že se to nemůže nebo přímo nestane, dobré je býti vždy připraven na nejhorší, nevím proč, ale na stav gum jsem stále nenašel tu správnou odpověď...
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 23
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025