Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Zdravím, vyměnil jsem na OA zadní nápravu BPW 2100 dnes fa AL-KO, ale zadní tlumiče Sachs boge 38 17

Poslední aktualizace před 6 měsíců
T
TurciČlen
Přidáno před 1 rok
Zdravím, vyměnil jsem na OA zadní nápravu BPW 2100 dnes fa AL-KO, ale zadní tlumiče Sachs boge 38 1700 125 225,075 104 003G bohužel už nevyrábí .Nebyl by tady majitel OA LAIKA (kreos 3010, nebo jiný typ s AL-KO nápravou) ochotný zjistit typ tlumičů? Děkuji Turek
M
MarianMČlen
Přidáno před 1 rok
Ahoj,tak jim napiš, jaká je relativní náhrada.
T
TurciČlen
Přidáno před 1 rok
N30/15X105A bohužel nedostupné, tak kdyby někdo věděl kde dohledat?
Lubos a DasaLubos a DasaČlen
Přidáno před 1 rok
Před čtyřmi lety jsem řešil stejný problém, již nevyráběné tlumiče na zadní nápravu AL-KO u OA. Tehdy jsem sehnal kontakt na AL-KO Technology CZ s.r.o, Razov 1217, 76312 Vizovice, tel. 577 454 342. Vyhledali a dodali mi jiný typ, který ten původní nahradil.
B
BrendaNováček
Přidáno před 6 měsíců
Ahoj, mám sice jiný typ obytného auta, ale řešil jsem podobný problém. Doporučuji kontaktovat přímo AL-KO nebo některého ze specializovaných prodejců náhradních dílů na nápravy – často dokáží doporučit odpovídající alternativu za původní tlumiče. Případně zkuste hledat podle rozměrů a uchycení. Držím palce!
M
MetylČlen
Přidáno před 6 měsíců
Rozmer a uchyceni nestaci, tlumic je nastaven na urcite mechanicke hmoty. Urcite bych tohle konzultoval s dealerem nebo vyrobcem. Najet na hrboly a dobre rozdovadet napravu diky nevhodnym tlumicum je rozhodne adrenalin.
J
JménoČlen
Přidáno před 6 měsíců

Metyl napsal:

@Metyl - Rozmer a uchyceni nestaci, tlumic je nastaven na urcite mechanicke hmoty. Urcite bych tohle konzultoval s dealerem nebo vyrobcem. Najet na hrboly a dobre rozdovadet napravu diky nevhodnym tlumicum je rozhodne adrenalin.

Brenda ty rozměry možná myslel jako základní vodítko. Je i možné, že v požadovaném rozměru se třeba ani nic nevhodného nevyrábí. A nebo naopak už jen něco "nevhodného", ale i tak to nejspíš bude pořád lepší, než původní nefunkční tlumiče ...
Když jsem u osobáku (jedničková oktavka combi s dodatečným lpg a tažným) měnil zadní pružiny za typ pro nejtěžší verzi dvojkového superba combi 4x4, tlumiče jsem neřešil (respektive dal nové, ale vzhledem ke "značce" Japanpart budou pravděpodobně dost univerzálních parametrů) a jak při mé časté jízdě na limitech auta, tak při tažení obytného přívěsu nebo přetěžování velkým nákladním vlekem, nepociťuji zhoršení jizdních vlastností, naopak (což byl záměr a cíl výměny). A to mám v zadních kolech 2,8-3,5 bar podle zátěže, teploty a nálady při foukání :-) Nic neodskakuje. Samozřejmě je mi jasný, že až tlumiče ztratí třeba 30% účinku, budou na výměnu, zatímco nějaký silnější, odpovídající těm pružinám (nebo origo s origo pružinami) by se daly dojezdit třeba do 40% původního účinku.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Turci, MarianM, Lubos a Dasa, Brenda, Metyl, Jméno
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 22
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025