FJRČlenPřidáno
před 6 měsícůTaky jsem jezdil rok bez rezervy, ale byl jsem z toho trochu nesvůj. Protože ve všech autech i na přívěsu jsem rezerva měl. Dal jsem ho tam letos na jaře, právě včas 😅
Já v tomhle ohledu nenechávám nic náhodě. V osobáku mám knoty, sprej, čínský špuntovací vruty, kompresorek i rezervu. Tu běžně (kvůli lpg nádrži v jejím místě) jen "dojezdovou", menší, aby nezabírala moc místa v kufru a moc nevážila (jedničková oktávka s 205/55r16 a jako rezerva kolečko z fabie junior 155/80r13 :-)), kterou ale před delší cestou s přívěsem, pokud nezapomenu, měním za standardní velikost. Přívěs samozřejmě taky s rezervou.
Musím ale zaklepat, že za 25 let řízení jsem nikdy nemusel řešit defekt na cestě, buď kolo poklidně ušlo přes noc, nebo se dalo dojet s občasným dofouknutím a nebozízek s knotem použít až někde v klidu.
Jen jednou to bylo trochu na hraně, když kousek před Prahou na dálnici začalo auto (bez přívěsu) podivně drncat, zastavil jsem na prvním vhodném místě a udiveně čuměl - jedno zadní kolo vyboulené po víc jak půlce obvodu, ne bok, ale běhoun uplně šišatý. Hned jsem kolo téměř vypustil, aby se guma neroztrhla, ale ještě moc nežvýkala a 20 kiláků domů úspěšně opatrně dojel.
LUBAČlenPřidáno
před 6 měsícůTaké vozím rezervu a při posledním výjezdu teď v říjnu na ni i došlo. Zbortila se kostra pneumatiky a vozidlo začalo vybrovat. Naštěstí jsem dodjel do kempu kde jsem to v klidu vyměnil a dojel 800km na rezervě. Hned mě naskočily ty černé scénáře kdyby mi to řachlo kdekoliv ve zúžení nebo na Brenneru kde je to také zúženo. Tam bych se s opravnou sadou mohl tak akorát vyfotit.
Také po čtyřech letech bezproblémové jízdy budu raději pořizovat rezervu.Máte nějaký tip kvůli váze na lehký ráfek (AL) splňující nosnost pro Ducato 2021 ,hever,klíč ? Samozřejmě strýček Googl je plný tipů ale osobní zkušenost je k nezaplacení.
Také se rád něco dozvím.... Nějakou rezervu za rozumnou cenu bych také uvítal... Ducato Maxi rv 2020
1. Krok - namontování držáku rezervy mám splněn. Už dlouho.
Já jsem řešil rezervu tak, že jsem koupil nový plecháč a celoroční pneu. Umístil jsem ji do garáže. Držák jsem nechtěl proto, abych nenavýšil hmotnost.