Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

S rezervou nebo bez? (obytné auto)

Poslední aktualizace před 6 měsíců
FJRFJRČlen
Přidáno před 6 měsíců
Taky jsem jezdil rok bez rezervy, ale byl jsem z toho trochu nesvůj. Protože ve všech autech i na přívěsu jsem rezerva měl. Dal jsem ho tam letos na jaře, právě včas 😅
J
JménoČlen
Přidáno před 6 měsíců
Já v tomhle ohledu nenechávám nic náhodě. V osobáku mám knoty, sprej, čínský špuntovací vruty, kompresorek i rezervu. Tu běžně (kvůli lpg nádrži v jejím místě) jen "dojezdovou", menší, aby nezabírala moc místa v kufru a moc nevážila (jedničková oktávka s 205/55r16 a jako rezerva kolečko z fabie junior 155/80r13 :-)), kterou ale před delší cestou s přívěsem, pokud nezapomenu, měním za standardní velikost. Přívěs samozřejmě taky s rezervou.
Musím ale zaklepat, že za 25 let řízení jsem nikdy nemusel řešit defekt na cestě, buď kolo poklidně ušlo přes noc, nebo se dalo dojet s občasným dofouknutím a nebozízek s knotem použít až někde v klidu.
Jen jednou to bylo trochu na hraně, když kousek před Prahou na dálnici začalo auto (bez přívěsu) podivně drncat, zastavil jsem na prvním vhodném místě a udiveně čuměl - jedno zadní kolo vyboulené po víc jak půlce obvodu, ne bok, ale běhoun uplně šišatý. Hned jsem kolo téměř vypustil, aby se guma neroztrhla, ale ještě moc nežvýkala a 20 kiláků domů úspěšně opatrně dojel.
LUBALUBAČlen
Přidáno před 6 měsíců
Také vozím rezervu a při posledním výjezdu teď v říjnu na ni i došlo. Zbortila se kostra pneumatiky a vozidlo začalo vybrovat. Naštěstí jsem dodjel do kempu kde jsem to v klidu vyměnil a dojel 800km na rezervě. Hned mě naskočily ty černé scénáře kdyby mi to řachlo kdekoliv ve zúžení nebo na Brenneru kde je to také zúženo. Tam bych se s opravnou sadou mohl tak akorát vyfotit.
V
VlastraČlen
Přidáno před 6 měsíců
Také po čtyřech letech bezproblémové jízdy budu raději pořizovat rezervu.Máte nějaký tip kvůli váze na lehký ráfek (AL) splňující nosnost pro Ducato 2021 ,hever,klíč ? Samozřejmě strýček Googl je plný tipů ale osobní zkušenost je k nezaplacení.
I
Ivan a HankaČlen
Přidáno před 6 měsíců
Také se rád něco dozvím.... Nějakou rezervu za rozumnou cenu bych také uvítal... Ducato Maxi rv 2020

1. Krok - namontování držáku rezervy mám splněn. Už dlouho.
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 6 měsíců
Já jsem řešil rezervu tak, že jsem koupil nový plecháč a celoroční pneu. Umístil jsem ji do garáže. Držák jsem nechtěl proto, abych nenavýšil hmotnost.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 32
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025