Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli máte někdo reálné zkušenosti s novými motory Ducato konkrétně

Poslední aktualizace před 6 měsíců
S
SlowlyShootNováček
Přidáno před 1 rok
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli máte někdo reálné zkušenosti s novými motory Ducato konkrétně 2.2 103kw rok 2022..Přemýšlím nad koupi obytky s nájezdem 90tis, proto bych se chtěl zeptat na reálné zkušenosti s tímto motorem?Vím, že měly problémy s nekvalitnimi řemeny a něco s EGR,ale jinak moc o těchto motorech jsem nenašel. Děkuji za každou informaci
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 1 rok
Nikdo ti neodpověděl a tak ti dám info jaké mám já.
Já mám 2,3, ale když jsem byl v servisu Fiat na garančce tak jsme nové motory 2,2 probírali s přijímacím technikem a ten říkal, že snad problém s rozvody vyřešili - údajně je ve Fiatu inovovali/ošidili. Základ toho motoru se údajně dával už i do jiných aut a měl by být spolehlivý. Asi by bylo dobré oslovit někoho, kdo dělá ve Fiatu a ví o čem mluví.
V
vlaraNováček
Přidáno před 1 rok
Mam 2,2 l, 132 kW, r.v2023, 9 st automat, najazdene 30000km. Motor sa daval do Jeepov, akurat mu vraj zmenili hlavu valcov.
Spotreba 10,5 l ,spotreba Ad Blue cca 1 l na 350 az 500 km podla stylu jazdy. Motor je bez problemov, oproti predchadzajucej verzii 2,3 l od Iveca je tichsi a ma mensiu spotrebu.
S
SlowlyShootNováček
Přidáno před 1 rok
Zdravím, nechal jste si zkontrolovat rozvodový remen?praska tam dělají to zadarmo na svolavacku..
K
klapounNováček
Přidáno před 1 rok
No já si myslím, že ptát se na foru je jedna věc, zeptat se v servisu Fiat je věc druhá. To bych ti doporučil.
P
Pepa z PlzneČlen
Přidáno před 1 rok
Mám Fiat 2.2 Multijet (160 PS) - karoserie Benimar, Kupoval jsem ho v květnu 2023, nyní najeto 55 tis. km. Olej měním po cca 20 tis. km. Nedolévám a do výměny poklesne stav oleje o jednu čárku. Spotřebu nafty si sleduji, průměr za celou dobu 9,19 l/100km (po dálnici jen 110 km/hod) spotřeba ad-blue 0,3l/100 km. Kdyby mně nepřekousala kuna kabel od čidla NOX, neměl bych žádnou závadu. Trvale používám VIF diesel aditiv (letní i zimní).
Proti dřívějšímu 2,3 JTD (najel jsem s ním za 16 let 320 tis. km) je spotřeba nafty o 1 l nižší. Je to dáno hlavně delšími převodovými stupni. Šestý stupeň točí o cca 300 otáček méně. Na druhou stranu je nutné častěji do kopců řadit.
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 1 rok
Před třemi dny dal Vaculík - AutoCz na YouTube hezké video o Fiatu Ducato kde porovnává i motorizace.
freeride, Tivat, zvirek, koko0925
Z
zvirekČlen
Přidáno před 1 rok

Tomik Kralu napsal:

@Tomik Kralu - Před třemi dny dal Vaculík - AutoCz na YouTube hezké video o Fiatu Ducato kde porovnává i motorizace.

Uff, mám 2184 ccm :-)
Jan Novacek, Pospíšilovi, koko0925
K
koko0925Člen
Přidáno před 1 rok
Reagoval jsem úplně stejně. Před 14 dny jsem koupil Boxera za 2 mil. Vaculík mně pěkně vyděsil.
Z
zvirekČlen
Přidáno před 1 rok
tak já akorát ve 30 teď preventivně nechal vyměnit ten rozvodový řemen za ten již snad bezpečný.
K
karlicČlen
Přidáno před 6 měsíců
Z internetu: Dojezdili jsme: Porucha na dálnici A5 a potkaný motor

AI říká,:
Toto je velmi vážný problém. Pokud Vám praskl rozvodový řemen a zničil se motor u dva a půl roku starého Ducata, máte nárok na záruční opravu nebo výměnu motoru, protože k takovému selhání by nemělo dojít.

​1. Okamžitá řešení a kroky: ​Nehýbejte s autem: Nepokoušejte se motor nastartovat, abyste nezpůsobil/a další poškození. ​Kontaktujte prodejce/autorizovaný servis: Okamžitě vozidlo odtáhněte do autorizovaného servisu Fiat Professional a trvejte na řešení v rámci záruky. Zdůrazněte nízký věk vozidla a prasknutí řemene. ​Dokumentace: Shromážděte veškerou dokumentaci (kupní smlouva, servisní knížka, faktury za údržbu). Pokud jste dodržel/a předepsané servisní intervaly, Vaše pozice je silná. ​2. Diskuze a fórum (Potvrzení problému): ​Ano, na diskuzních fórech se to ŘEŠÍ. Problémy s rozvodovými řemeny u motorů 2.2 Multijet (jedná se o motory PSA/Ford/Stellantis, které používá Ducato od roku 2021) jsou známé. Uživatelé často zmiňují potřebu zkrátit interval výměny (mnozí doporučují max. 100 000 - 120 000 km) kvůli riziku předčasného selhání nebo natahování. ​Servisní akce/Svolávačky: I když nemusí existovat veřejně oznámená svolávací akce, je vysoce pravděpodobné, že existují interní servisní kampaně (bulletiny), které řeší kvalitu řemene, napínáků nebo předepisují úpravy softwaru/výměny součástí v rámci garance. ​Žádejte vysvětlení: V servisu žádejte ověření všech otevřených servisních akcí, které se týkají Vašeho VIN kódu a rozvodového mechanismu.

​Klíčové: Vzhledem k věku vozidla (2,5 roku) je nutné tlačit na záruční reklamaci a trvat na bezplatné opravě/výměně motoru. Nechte si písemně potvrdit důvod selhání.
Upravil karlic dne 08.11.2025 16:05, před 6 měsíců
Z
zvirekČlen
Přidáno před 6 měsíců
čau, na základě tohoto vlákna jsem před rokem začal pátrat a zjistil toto:

Doporučeno: Zkontrolovat rozvodový řemen, je nějaký problém v špatné kvalitě dílu od GATES (číslo špatného řemenu 41862 ) . Novější DAYCO jsou již ok. Lze poznat podle profilu zubu - viz. obrázek.Podle Fiatu se dával novější až od 10/2023.

Tak jsem to u naše zkontrolova ( r.v. 2022 Ducato 2.2. ) a byl tam ten špatný, nechal jsem tedy ve 30 tis. provést výměnu za nový typ. Akorát váhám, za jak dlouho nechat měnit ten nový. Určitě nechci čekat těch 120 tis. km co je doporučeno. Co myslíte ?
zvirek Připojili následující obrazek:
unnamed.jpg
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: SlowlyShoot, Tomik Kralu, vlara, klapoun, Pepa z Plzne, zvirek, koko0925, karlic
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 23
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025