Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli máte někdo reálné zkušenosti s novými motory Ducato konkrétně 2.2 103kw rok 2022..Přemýšlím nad koupi obytky s nájezdem 90tis, proto bych se chtěl zeptat na reálné zkušenosti s tímto motorem?Vím, že měly problémy s nekvalitnimi řemeny a něco s EGR,ale jinak moc o těchto motorech jsem nenašel. Děkuji za každou informaci
Nikdo ti neodpověděl a tak ti dám info jaké mám já.
Já mám 2,3, ale když jsem byl v servisu Fiat na garančce tak jsme nové motory 2,2 probírali s přijímacím technikem a ten říkal, že snad problém s rozvody vyřešili - údajně je ve Fiatu inovovali/ošidili. Základ toho motoru se údajně dával už i do jiných aut a měl by být spolehlivý. Asi by bylo dobré oslovit někoho, kdo dělá ve Fiatu a ví o čem mluví.
Mam 2,2 l, 132 kW, r.v2023, 9 st automat, najazdene 30000km. Motor sa daval do Jeepov, akurat mu vraj zmenili hlavu valcov.
Spotreba 10,5 l ,spotreba Ad Blue cca 1 l na 350 az 500 km podla stylu jazdy. Motor je bez problemov, oproti predchadzajucej verzii 2,3 l od Iveca je tichsi a ma mensiu spotrebu.
Zdravím, nechal jste si zkontrolovat rozvodový remen?praska tam dělají to zadarmo na svolavacku..
No já si myslím, že ptát se na foru je jedna věc, zeptat se v servisu Fiat je věc druhá. To bych ti doporučil.
Mám Fiat 2.2 Multijet (160 PS) - karoserie Benimar, Kupoval jsem ho v květnu 2023, nyní najeto 55 tis. km. Olej měním po cca 20 tis. km. Nedolévám a do výměny poklesne stav oleje o jednu čárku. Spotřebu nafty si sleduji, průměr za celou dobu 9,19 l/100km (po dálnici jen 110 km/hod) spotřeba ad-blue 0,3l/100 km. Kdyby mně nepřekousala kuna kabel od čidla NOX, neměl bych žádnou závadu. Trvale používám VIF diesel aditiv (letní i zimní).
Proti dřívějšímu 2,3 JTD (najel jsem s ním za 16 let 320 tis. km) je spotřeba nafty o 1 l nižší. Je to dáno hlavně delšími převodovými stupni. Šestý stupeň točí o cca 300 otáček méně. Na druhou stranu je nutné častěji do kopců řadit.
Před třemi dny dal Vaculík - AutoCz na YouTube hezké video o Fiatu Ducato kde porovnává i motorizace.
Reagoval jsem úplně stejně. Před 14 dny jsem koupil Boxera za 2 mil. Vaculík mně pěkně vyděsil.
tak já akorát ve 30 teď preventivně nechal vyměnit ten rozvodový řemen za ten již snad bezpečný.
čau, na základě tohoto vlákna jsem před rokem začal pátrat a zjistil toto:
Doporučeno: Zkontrolovat rozvodový řemen, je nějaký problém v špatné kvalitě dílu od GATES (číslo špatného řemenu 41862 ) . Novější DAYCO jsou již ok. Lze poznat podle profilu zubu - viz. obrázek.Podle Fiatu se dával novější až od 10/2023.
Tak jsem to u naše zkontrolova ( r.v. 2022 Ducato 2.2. ) a byl tam ten špatný, nechal jsem tedy ve 30 tis. provést výměnu za nový typ. Akorát váhám, za jak dlouho nechat měnit ten nový. Určitě nechci čekat těch 120 tis. km co je doporučeno. Co myslíte ?
zvirek Připojili následující obrazek: