Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Kde sehnat zimní pneu na obytku

Poslední aktualizace před 5 měsíců
Lubos a DasaLubos a DasaČlen
Přidáno před 6 měsíců

Kosak napsal:

@Kosak - Ahoj. Díky za názory.
Nedávno jsem přešel z obytného přívěsu na auto, tak saju informace.
Opravdu foukáte pneumatiky na tlak 5,5baru, jak je na štítku auta?
Mám Knaus Sky Wave 7m na fiat Ducato.

Taky záleží jaké máš pneumatiky na autě. Na nich je vyznačen max. povolený tlak a ten je někdy menší než těch 5,5 bar. Zejména např. u zimních pneumatik. Pak musíš respektovat údaj na pneumatice.
K
KosakNováček
Přidáno před 6 měsíců
Ok. Mám Continental VanContact Camper 225/72 R16 CP, takže 5,5 baru lze, jen mi to přišlo hrozně moc.
Místo zimáků hold pořídím ty samé celoročky a budu je používat jen jako zimáky.
FJRFJRČlen
Přidáno před 6 měsíců
Než budete kupovat pneu podívejte se do TP
FJRFJRČlen
Přidáno před 6 měsíců
Smile
FJRFJRČlen
Přidáno před 6 měsíců
Variabilní provedení vozidla, jsou tam i “C” pneu
I
Ivan a HankaČlen
Přidáno před 6 měsíců
Důležité je dodržet u pneu rozměr, index rychlosti (SI) a index nosnosti (LI) (oba indexy mohou být dle TP nebo vyšší). Index nosnosti pláště je garantován při doporučeném huštění - vše by mělo být na bočnici uvedeno.
CP pláště mají oproti C zesílenou bočnici kvůli dlouhodobému stání zatíženého vozidla a zároveň pro vyšší odolnost bočnice proti poškozeni mimo komunikace. Myslím si, že na STK je jedno, jestli je to C nebo CP plášť... Je zajima SI a Li... moje osobní zkušenost z minulého bydliku...
Osobně mám Michelin cross climate na obytce i Octavce třetím rokem a jsem max spokojený. Obytku hustim na 5,3 až 5,4 bar.
Upravil Ivan a Hanka dne 05.11.2025 22:22, před 6 měsíců
OndrejOndrejČlen
Přidáno před 5 měsíců
Mezi dalšími záznamy v TP by mělo být variabilní provedení vozidla a tam další možnosti pneumatik. Já tam mám “céčka” zapsaná… Používám v zimě zimní, v létě letní, oboje C podle techničáku. CP se vyrábějí pouze celoročky
Ondrej Připojili následující obrazek:
img_0301.jpeg
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Kalimero, Fun, Vlastra, sipadan, FJR, Autoroller, PetrM, Kosak, Lubos a Dasa, Ivan a Hanka, Ondrej
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 12
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025