Mam dotaz stran elektronickeho TP. Predchozi auto melo klasicky TP. Kdyz jsem zadal o povoleni LEZ [Nizkoemisni zona] pro Londyn, ulozil jsem do eformulare scan papiroveho TP a obdrzel jsem zpetne do 1 mesice registraci.
Zel nove auto uz nema papirovy TP. Poslal jsem tedy vypis z elektronickeho TP. Uz je to rok a nic.
Mate nekdo radu, jak dosahnout registrace pro LEZ v Londyne i s eTP? Diky.
Už vyřešeno. Před rokem to ještě nefungovalo, ale teď to prošlo jako po másle.
Ještě, abych to uzavřel... "po másle" znamená, že se mi okamžitě ozvali, ale při bližším čtení jsem zjistil, že...
... jsem vlastně jen registrovaný v systému, ale že vozidlo neodpovídá podmínkám ULEZ.
Tak jsem jim napsal dopis, ve kterém jsem jim opět poslal kopii TP, že vozidlo odpovídá Euro VI.
A oni mi odpověděli, že jim musím poslat technický průkaz (ano ten. který jsem jim poslal už 2x).
Takže jsem jim jej poslal ještě jednou s vysvětlením, že se v ČR změnil zákon a od 1.1.2024 lze u nově registrovaných aut doložit pouze elektronický TP. Citace zákona atd.
Teprve poté, tedy dnes, mi přišlo potvrzení pro LEZ, ULEZ a Blackwall and Silvertown Tunely. Tak pokud někdo pojedete do Londýna, nepodceňujte to. Může to vyjít draho.