, naopak nám to takto vyhovuje.Citovat
Ahoj
Hledám hledám nenacházím...
Jde mi o spouštěcí system přední postele do L4Hš Ducata.
Něco málo jsem našel tady
ale stále jsem z toho lehce zelenej (zmatenej)
nápady by byly, ale netuším který z nich bude fungovat....
Kdyby náhodou měl někdo fungujicí řešení s nejakými rozměry na obdobné auto dost by mi to asi pomohlo
V autě mám "kukaň" nad kabinou (z výroby) a z několika zdrojů mi nebylo doporučeno ji dávat pryč.
Prioritou je rychlost složení a rozloženi. rozměrově stači pro děti (počítam teď se 120x180. Manuální zvedání nevadí
zatím jsem našel tyhle možnosti:
1. od LMC vzít náhradní díly co dodávají ke svým integrálum. Má to dvě negativa - do vestavby se to nevejde takže bych základní rám musel zmenšovat a je to neskutečně drahe (jen ten základní rám je asi 54kkč)
technický výkres asi z ruky nedají, tak leda to obšlehnout z nějakéo existujicího auta....ale i tak vestavba je prostě uzží a míra improvizace by byla nemalá
2. úplně opační přístup - svařit rám, přidat prkýnka ten zavěsit na 4 špagáty (pásy) a spouštět manuálně dolů.
ve spodní poloze podélně fixovat dalšíma dvěma špagáty a doufat že to bude držet ( ve smylu ze z toho nebude houpaci postel). nebo vymyslet něco čím by se to v dolní poloze fixlo (nějaký doraz nebo tak něco)
3. system "nůžky"
podobne jako 2. ale s tím rozdílem že by se nejezdilo dolů na spagátech ale v kolejnicích
tedy : v autě by byla na obou bocích přídělaná kolejnice, na rámu postele taky.v ní by jezdil jezdec a celé by to připomínalo systém "nůžek" (určitě se to jmenuje nějak lip) - tedy v horní poloze by byly nůžky zavřene (jezdci na koncích kolejnic) v dolní poloze otevřené (jezdci cca v jedné třetině kolejnic). Tohle je asi nejlepší řešení z hlediska stability v dolní poloze - ale zase nejnáročnější na výrobu (pokud by to už někdo měl a věděl rozměry tak super, ale vymýšlet to na koleně....) Navíc celkově uvažuji o tom, že si nábytek vyrobím sám, v rozměrech, které potřebuji. Našel jsem skvělý železářství, https://stancomplect.com/cs/rezne-nas...ve-kotouce , které má spoustu užitečného vybavení na výrobu nábytku; možná se vám bude hodit i to.
4. Pak ještě kolega truhlář přišel s celkem jednoduchým napadem - na šířku auta do připravených oček zasadit dva hlavni nosníky, mezi to "skládací rošt" ze dřeva (prknýnka spojená špagátem) složeni by probíhalo tím že se rošt i nosníky sbali do kukaně a matrace se hodií na zadní postel
pořád mám pocit že nevidím nějak jednoduché řešení nebo si to příliš komplikuju
Diky za komentáře