Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Spouštěcí předni postel

Poslední aktualizace před 2 měsíce
I
InnkeeperČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj

Hledám hledám nenacházím...

Jde mi o spouštěcí system přední postele do L4Hš Ducata.
Něco málo jsem našel tady ( https://www.carav...ost_257860 )
ale stále jsem z toho lehce zelenej (zmatenej)

nápady by byly, ale netuším který z nich bude fungovat....
Kdyby náhodou měl někdo fungujicí řešení s nejakými rozměry na obdobné auto dost by mi to asi pomohlo

V autě mám "kukaň" nad kabinou (z výroby) a z několika zdrojů mi nebylo doporučeno ji dávat pryč.

Prioritou je rychlost složení a rozloženi. rozměrově stači pro děti (počítam teď se 120x180. Manuální zvedání nevadí
zatím jsem našel tyhle možnosti:

1. od LMC vzít náhradní díly co dodávají ke svým integrálum. Má to dvě negativa - do vestavby se to nevejde takže bych základní rám musel zmenšovat a je to neskutečně drahe (jen ten základní rám je asi 54kkč)
technický výkres asi z ruky nedají, tak leda to obšlehnout z nějakéo existujicího auta....ale i tak vestavba je prostě uzží a míra improvizace by byla nemalá

2. úplně opační přístup - svařit rám, přidat prkýnka ten zavěsit na 4 špagáty (pásy) a spouštět manuálně dolů.
ve spodní poloze podélně fixovat dalšíma dvěma špagáty a doufat že to bude držet ( ve smylu ze z toho nebude houpaci postel). nebo vymyslet něco čím by se to v dolní poloze fixlo (nějaký doraz nebo tak něco)

3. system "nůžky"
podobne jako 2. ale s tím rozdílem že by se nejezdilo dolů na spagátech ale v kolejnicích
tedy : v autě by byla na obou bocích přídělaná kolejnice, na rámu postele taky.v ní by jezdil jezdec a celé by to připomínalo systém "nůžek" (určitě se to jmenuje nějak lip) - tedy v horní poloze by byly nůžky zavřene (jezdci na koncích kolejnic) v dolní poloze otevřené (jezdci cca v jedné třetině kolejnic). Tohle je asi nejlepší řešení z hlediska stability v dolní poloze - ale zase nejnáročnější na výrobu (pokud by to už někdo měl a věděl rozměry tak super, ale vymýšlet to na koleně....)

4. Pak ještě kolega truhlář přišel s celkem jednoduchým napadem - na šířku auta do připravených oček zasadit dva hlavni nosníky, mezi to "skládací rošt" ze dřeva (prknýnka spojená špagátem) složeni by probíhalo tím že se rošt i nosníky sbali do kukaně a matrace se hodií na zadní postel

pořád mám pocit že nevidím nějak jednoduché řešení nebo si to příliš komplikuju

Diky za komentáře
Upravil Fun dne 25.01.2020 01:15, před 6 let
G
gutČlen
Přidáno před 6 let
Co udělat výlet do Kroměříže . Radim to má vychytané . Už na první straně jsou nějaké posuvy které drží postel.
woodvans.cz Jezdí mu to na elektriku ale určitě by šla udělat i nějaká ekonomická verze na ruční pohon.
S přípravou na elektriku.

Gut
KlikosKlikosČlen
Přidáno před 6 let
Plnohodnotnou postel na kabinou už dnes má dost fabrikových vestaveb - my máme stahovací od Knausu (mechanicky), vyrobit by to asi šlo, ale je to dost sofistikované. Knaus to v průběhu posledních let zavedl v několika různých verzích do všech svých vestaveb (příplatková výbava).

Nicméně na výstavě v Brně před 2 roky jsem viděl polský GLOBE TRAVELLER a tam to vyřešili opravdu jednoduše. Postel je na pantech a složená na boku auta a vypadá jako skříňka, po vyklopení se jen vysunou rošty. Část postele tvoří plocha nad kabinou. To by možná přesně odpovídalo i tvému vozu. A výroba mě přijde nejvíce jednoduchá...

Více viz fotky.

Odkaz na výrobce:
https://globe-tra...oyager-zs/
Klikos Připojili následující obrazek:
horn_postel_globetraveller1.jpg horn_postel_globetraveller2.jpg
J
Jakub SatekČlen
Přidáno před 6 let
Spouštěcí postel máme ve vestavba Knaus Boxstar Solution, Boxstar Freeway, Boxstar Street XL, Boxlife 600DQ, Boxlife 630DQ.

Rozmery lůžek jsou:
Classic 176x130cm
Vario 194x130cm
XL 207x130cm

Nosnost 300kg.

Více na www.campervans.cz
---Specializujeme se na obytné vestavby KNAUS a elektroinstalace obytných vozidel ---
M
mileČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj, mám vymontovanou manuálně stahovací postel z polointegrálu Carado 2014. Je kompletní včetně spouštěcího mechanismu, roštu , matrace , zespoda světla. Koupili jsme to už takto i s autem a určitě jí tam vracet nebudem Smile, naopak nám to takto vyhovuje.
Kdyby jsi měl zájem tak se ozvi , nejlépe asi sz.
Mirek
M
mariaČlen
Přidáno před 6 let
pokud máš na mysli tou kukaní to nad tapecírunkem, potom je tam překážkou nosník, který je patrně důvodem, proč ti nedoporučují to dávat pryč.
Na pár exemplářích jsem to viděl demontované. Myslím si, že to v nové vestavbě mají Martin a Johanka, pokud mne paměť neklame, má to v Renaultu předělané i vítěz vestaveb 2019 ( nejsem si jist ). Podmíněno je to ale vyztužením v jiném místě.

Já se toho bál, tak mám jednodušší verzi té polské. Část "kukaně" nad spolujezdcem je skříňka, zbytek je na nohy. Lůžko je podélně nad stolkem a sedadly, nohy jsou nad hlavou řidiče.
Máme to cca 120cm široké. Jaklová konstrukce s 5mm překližkou, na ní 100mm matrace. Je to rozdělené podélně na cca polovinu, propojení třemi panty. Sklápí se to ke stěně a stropu ( složené tvoří L), aretované do stropu.
Nikdy jsem to ale nezvedal, dá se pod tím v pohodě sedět, nepřesahuje to do uličky.
Za zadními sedadly mám výztužný rám na šířku celého auta, do kterého jsou chyceny pásy a zároveň slouží jako nosník postele

Verzi s konstrukcí a dřevěnými rošty jsem měl v předchozím autě. Rošty jsou těžké, neskladné. Nedovedu si představit, že bych to měl skládat, rozkládat, přenášet a někam ukládat rošty a matrace. Obzvláště ve vestavbě, kde bojuji o každý centimetr a kilo.
Upravil maria dne 26.01.2020 00:49, před 6 let
A
AndrzejNováček
Přidáno před 6 let
maria: jak dlouhou tu postel mas? Resp. jaka delka na nohy vysla v te kukani? Diky
M
mariaČlen
Přidáno před 6 let
celková délka 1850mm. Odhaduji cca 500mm nad kukaní. Kolena už mám asi mimo
JurajSKJurajSKČlen
Přidáno před 6 let
Skús sa pozrieť sem. Tento chlapík si to robil sám a vyzerá celkom funkčne. https://7globetro...lbst-bauen
freeridefreerideČlen
Přidáno před 6 let
pnovopnovoČlen
Přidáno před 6 let
udělal jsem do Mastra L4H3 165X95 video a foto na project_master_campervan
I
InnkeeperČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj
Díky všem
Už jsem měl rozkreslenou varianty co posílal @Klikos (vyklápěcí postel, s tím že bych místo vyklápění možná použil teleskopický výsuv : https://www.heyma...uride.html )

Nicméně varianta on @pnovo mě docela zaujala - jen v manuální verzi. Defakto by se mělo jednat o 4 pásy ze stropu držící rám postele , ke stropu by se prostě dopnuly tak natěsno aby to drželo o strop, v dolní poloze rám dojel do připravených západek (a částečně by ho taky držely pásy). postel by se zvedala postupně (přes ráčnu na páse)

Jinak jsem také zkusil obšlehnout systém z integrálu (jistá půjčovna mě nechala běhat libovolně dlouho v jejich autě s metrem) ale nakonec jsem to vzdal.
L
LadaMČlen
Přidáno před 11 měsíců
Ahoj, dovolím si využít toto vlákno.
Chystám se vyrobit spouštěcí postel do dřevěného domku - tedy pro stacionární použití. Hledám, jestli se nedá někde koupit hotový mechanismus spouštění na nějakých pásech, jako je v integrálních autech, ale našel jsem jenom komplet postele s AL rámem, které jsou jednak za ranec a druhak v "bydlíkových" rozměrech, já chci klasické dvojlůžko 200 x 160.
Máte někdo tip, kde to sehnat, nebo jak (nechat) vyrobit něco, co pomůže s přesunem postele mezi spací a úložnou polohou? Extra držet to nemusí, plánuji, že postel sjede na pevné dorazy a nějaká aretace v horní poloze se taky vymyslí.
K
KickstartNováček
Přidáno před 2 měsíce

Citovat

Ahoj
Hledám hledám nenacházím...
Jde mi o spouštěcí system přední postele do L4Hš Ducata.
Něco málo jsem našel tady
ale stále jsem z toho lehce zelenej (zmatenej)
nápady by byly, ale netuším který z nich bude fungovat....
Kdyby náhodou měl někdo fungujicí řešení s nejakými rozměry na obdobné auto dost by mi to asi pomohlo
V autě mám "kukaň" nad kabinou (z výroby) a z několika zdrojů mi nebylo doporučeno ji dávat pryč.
Prioritou je rychlost složení a rozloženi. rozměrově stači pro děti (počítam teď se 120x180. Manuální zvedání nevadí
zatím jsem našel tyhle možnosti:
1. od LMC vzít náhradní díly co dodávají ke svým integrálum. Má to dvě negativa - do vestavby se to nevejde takže bych základní rám musel zmenšovat a je to neskutečně drahe (jen ten základní rám je asi 54kkč)
technický výkres asi z ruky nedají, tak leda to obšlehnout z nějakéo existujicího auta....ale i tak vestavba je prostě uzží a míra improvizace by byla nemalá
2. úplně opační přístup - svařit rám, přidat prkýnka ten zavěsit na 4 špagáty (pásy) a spouštět manuálně dolů.
ve spodní poloze podélně fixovat dalšíma dvěma špagáty a doufat že to bude držet ( ve smylu ze z toho nebude houpaci postel). nebo vymyslet něco čím by se to v dolní poloze fixlo (nějaký doraz nebo tak něco)
3. system "nůžky"
podobne jako 2. ale s tím rozdílem že by se nejezdilo dolů na spagátech ale v kolejnicích
tedy : v autě by byla na obou bocích přídělaná kolejnice, na rámu postele taky.v ní by jezdil jezdec a celé by to připomínalo systém "nůžek" (určitě se to jmenuje nějak lip) - tedy v horní poloze by byly nůžky zavřene (jezdci na koncích kolejnic) v dolní poloze otevřené (jezdci cca v jedné třetině kolejnic). Tohle je asi nejlepší řešení z hlediska stability v dolní poloze - ale zase nejnáročnější na výrobu (pokud by to už někdo měl a věděl rozměry tak super, ale vymýšlet to na koleně....) Navíc celkově uvažuji o tom, že si nábytek vyrobím sám, v rozměrech, které potřebuji. Našel jsem skvělý železářství, https://stancomplect.com/cs/rezne-nas...ve-kotouce , které má spoustu užitečného vybavení na výrobu nábytku; možná se vám bude hodit i to.
4. Pak ještě kolega truhlář přišel s celkem jednoduchým napadem - na šířku auta do připravených oček zasadit dva hlavni nosníky, mezi to "skládací rošt" ze dřeva (prknýnka spojená špagátem) složeni by probíhalo tím že se rošt i nosníky sbali do kukaně a matrace se hodií na zadní postel
pořád mám pocit že nevidím nějak jednoduché řešení nebo si to příliš komplikuju
Diky za komentáře
Ahoj, podle mě to zbytečně nepřekombinovávej – na spaní pro děti většinou dobře funguje jednoduché řešení. Viděl jsem pár vestaveb, kde měli rám spuštěný na pásech nebo lankách a dole ho fixovali do dorazů nebo jednoduchých zámků, aby se nehoupal, a fungovalo to překvapivě dobře. Nůžkový systém je určitě stabilní, ale je dost náročný na přesnost a výrobu, takže bez hotových rozměrů je to dost práce.

Asi bych začal jednodušší variantou, kterou můžeš časem vylepšit. Hlavně je dobré udělat pevný rám a spolehlivé vedení, aby se to nezasekávalo – rychlé skládání pak není problém. Hodně taky pomůže inspirovat se přímo u hotových vestaveb, protože v praxi bývají řešení jednodušší než na papíře.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Innkeeper, gut, Klikos, Jakub Satek, mile, maria, Andrzej, JurajSK, freeride, pnovo, LadaM, Kickstart
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 22
Členové online 1
Stenly6

Celkem členů: 16,706
Nejnovější člen: Renije
TOPlist

Copyright © 2025