Hledám čím napojit otvor, vnější průměr 60mm na odpadní nádrži šedé vody do trvalé kanalizace v kempu?
Jak vyřešit redukci z 60mm otvoru na menší průměr hadice?
Jaký průměr hadice a jakou hadici zvolit, aby byla skladná a zabrala co nejméně místa?
Upravil karlic dne 28.06.2025 10:52,
před 1 rok
karlic Připojili následující obrazek:
Koukal jsem se všude možně a na 60mm jsem nic nenašel ani ve světě ani u nás.
"Jak vyřešit redukci z 60mm otvoru na menší průměr hadice?"
To je prosím to co jsem psal, co hledám, co poptávám. Neboli chci asi tak průměr hadici 20mm, ta nezabere moc místa a tu přes něco napojit na tu odpadní nádrž 60mm.
Pokud to nejde koupit, nechal bych si od soustružníka vytočit redukci třeba ze silonu .
Upravil Tomik Kralu dne 28.06.2025 16:20,
před 1 rokUrčitě to musí jít ofiko nějak řešit, jen získat info jak na to. Nechce se mi věřit, že by v kempech v Chorvatsku nikdo nenapojoval karavan na odpad na parcele, který je tam v kempech celkem běžný.
Upravil karlic dne 29.06.2025 19:23,
před 1 rokřešil jsem to samé .....redukce z unihoby 29kč hadice ,náhradní díl vysavače 40mm - 291kč
nepošlu , nevim která to byla , ja chodil pul hodiny po obchodě se vzorkem trubky a zkoušel ......jen vim že jich tam bylo celá řada postupně 20/30,20/40,20/50,20/60,30/40,50/40,60/40,atd takže jsem si napřed našel hadici a pak zkoušel .....
zkus GUMEX. Není tam žádný tlak, mělo by stačit cokoli za pár korun.
pokud nenajdeš tak 3D tisk, jak je psáno výše
Soustružit ze silonu bude zbytečně drahý a silon je nasákavý.
já mám na odpadu sice průměr 50mm, ale udělal jsem to přes odpadní redukce ( novodur ) z UNI HOBBY na 32mm
a 2 ks odpadní hadice pračka nebo myčka ( sběrný dvůr )