Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Demontáž dřezové baterie - hadičníky

Poslední aktualizace před 4 měsíce
P
pbxpbxČlen
Přidáno před 4 měsíce
Při zprovozňování vody jsem objevil, že dřezová baterie je na boku prasklá.
Prosím o radu, jak odpojit hadičníky viz fotky. Na konci hadičníku nevidím převlečnou matici, ale nerez váleček, který nemá žádný zářez, žádný záchyt. Do prostoru se dostanu jen jednou rukou, oběrma rukama to asi nezvládnu.

Prosím neměl někdo z vás s těmito hadičníky už čest a nemůže mi poradit, co s nimi?

Jinak je to dřezová baterie, vypadá to jako kuchyňský páková, ne-obytková baterief, takže novou budu asi kupovat v OBI.
pbxpbx Připojili následující obrazek:
img_1097_1.jpeg img_1092_1.jpeg
P
pbxpbxČlen
Přidáno před 4 měsíce
Je to tak, že zatlačím dolní černý kroužek nahoru vytáhnu modrou nebo červenou hadičku z nerezové objímky? Něco jsem si vygooglil, večer to půjdu vyzkoušet.
Meda BedaMeda BedaČlen
Přidáno před 4 měsíce
Zamačknutím černého dílu se to uvolní a trubka musí jít ven.
M
M
MetylČlen
Přidáno před 4 měsíce
Jo, je to tak. Ten cerny krouzek slouzi ke stisknuti kruhove planzety, ktera tu hadicku drzi 'zakousnutou'. Zastrcis ho do smeru toho spoje.

Pri zastrkavani se uz nic nemacka, planzeta uhne sama.
P
pbxpbxČlen
Přidáno před 4 měsíce

Citovat

@Meda Beda - Zamačknutím černého dílu se to uvolní a trubka musí jít ven.
M

A musí to jít volně bez použití nářadí? Mně to tedy jednou rukou nešlo.
M
MetylČlen
Přidáno před 4 měsíce
Ano, bez naradi.

To je tak, ze ta planzeta uvnitr ma takove zuby, ktere se 'zakousnou' do te hadicky proti vytazeni. V podstate dovnitr bys tu hadicku porad mohl cpat, kdyby bylo kam, ale ven to nejde diky te planzete. Predstav si to jako zraloci zuby v hube, zahnute dovnitr huby, do ktere strcis hadici. Zuby jsou zapichle v hadici a nejde s tim ven hnout, dovnitr by to slo, ale je tam doraz. To cerne je takova trubicka, kterou nacpes mezi tu hadici a ty zuby, takze ty zuby pak sedi na te cerne trubicce a hadici muzes vytahnout. Je to hrozne jednoduche, ale nemam tady zadny obrazek. Kdyby to bylo jo dulezity, poslu foto z prace, tam tyto hydraulicke konektory mame.

Stava se, ze se ty zuby hodne zakousnou, protoze nekdo za tu hadicku casnuje ve snaze ji vyskubnout a ono to nejde. Takze je potreba fakt ten cernej krouzek zarazit na doraz, aby vytahl zuby planzety z te hadicky. Nekdy to chce jednou rukou zatlacit ten cernej bazmek a druhou rukou hadicku vytahnout. Je nutny, aby ten cernej bazmek tam byl po celem obvodu stejne, protoze ty zuby jsou v celem kruhu. Nestaci z jedne strany nejak sejdrem tlacit. Nekdy pomuzou klesticky, ktery pouzijes misto prstu a opatrne je otevreny nasadis na hadicku a zatlacis tou rozevrenou celisti z protejsich stran na ten bazmek.

Pokud pak budes hadicku zase strkat dovnitr, presvedci se, ze nema konec poskozeny od te planzety. Kdyztak by se musel ten konec (kolmo!) seriznout. Za tou planzetou je O-krouzek, kterej tesni na vnejsim povrchu te hadicky. Pokud jsou tam skrabance, muze to kapat.
Upravil Metyl dne 26.03.2026 20:51, před 4 měsíce
P
pbxpbxČlen
Přidáno před 4 měsíce
Má cenu zachraňovat prasklou baterii? Viz foto. A když ano, tak jak?
Provizorně bych to mohl omotat stříbrnou duct tape, ale v hloubi duše tuším, že je to blbost.

P.S. Netušíte, proč ta baterie praskla? Dle prodávajícího v systému voda v zimě nebyla. Při koupi jsem si toho nevšiml.
pbxpbx Připojili následující obrazek:
img_1087_kopie.jpeg
P
PospíšiloviČlen
Přidáno před 4 měsíce
Velmi podobně mi praskla baterie v obytce, když jsem nechal přes zimu zavřený kohout. Mrazík ji roztrhl, zjistil jsem to až při prvním výjezdu v Jaroslavicích u Znojma. Opravovat nemá smysl, nová stojí cca patnáct stovek.
J
JménoČlen
Přidáno před 4 měsíce
Metyl: obecně nejlepší se mi na takovéhle vzduchové apod. koncovky zdají sikovky, těmi jde obepnout hadička a tlačit opravdu na celý bazmek dokola, aniž bych zároveň držel i hadičku. Ale neznám průměr těchhle hadiček, setkávám se u vzduchu s cca 4-8mm.
Z
ZangerrinusČlen
Přidáno před 4 měsíce
zkus tekutý hliník
A
APSERVISNováček
Přidáno před 4 měsíce
Na "rozebírání" těchto spojek používám plochý klíč. Plochý klíč stejného rozměru jako hadička (na hadičku průměru 10 mm je 10-tka klíč) nasadit na hadičku a na kroužek tlačit přes klíč. Kroužek se "nezarývá" do prstů, je rovnoměrně stlačený, oproti kleštím klíč "drží velikost", nepoškrábe hadičku. A klíč je vždycky menší než kleště - tyhle spojky nikdy nejsou v místě, kde je dostatek prostoru Grin
V
VlastraČlen
Přidáno před 4 měsíce

pbxpbx napsal:

@pbxpbx - Má cenu zachraňovat prasklou baterii? Viz foto. A když ano, tak jak?
Provizorně bych to mohl omotat stříbrnou duct tape, ale v hloubi duše tuším, že je to blbost.

P.S. Netušíte, proč ta baterie praskla? Dle prodávajícího v systému voda v zimě nebyla. Při koupi jsem si toho nevšiml.

Nemá smysl zachraňovat,koupit novou

P.S. Mráz je prevít a prodávající kecá,tohle samo od sebe nepraskne tímto způsobem Grin
M
MetylČlen
Přidáno před 4 měsíce
Jasne, ze keca. Voda mu zustala nahore na kartusi a zmrzlo to. Klasika.
P
pbxpbxČlen
Přidáno před 4 měsíce

Citovat

@Metyl - Jasne, ze keca. Voda mu zustala nahore na kartusi a zmrzlo to. Klasika.

Jestli jsi myslel mě, tak to pardon. Auto jsem koupil v polovině února v Německu a dotáhl ho sem po vlastní ose. Dle prodejce byla voda vypuštěná a já neměl kapacitu toto zkontrolovat. Navíc od této doby u nás už ani mrazy nebyly (občas ráno těsně pod nulou).
Ale souhlasím, že tam zůstala voda a mráz udělal své.
P
pbxpbxČlen
Přidáno před 4 měsíce

Citovat

@APSERVIS - Na "rozebírání" těchto spojek používám plochý klíč. Plochý klíč stejného rozměru jako hadička (na hadičku průměru 10 mm je 10-tka klíč) nasadit na hadičku a na kroužek tlačit přes klíč. Kroužek se "nezarývá" do prstů, je rovnoměrně stlačený, oproti kleštím klíč "drží velikost", nepoškrábe hadičku. A klíč je vždycky menší než kleště - tyhle spojky nikdy nejsou v místě, kde je dostatek prostoru Grin

Díky za radu - fungovalo to skvěle. Jen po příště ještě nám všemumělům připomeň, že máme odstranit tlak v systému otevřením ostatních kohoutů při vypnutém čerpadle.
Měl jsem za to, že jsem to udělal, ale podle množství vody v mém oblečení, v zásuvkách, na stěnách a na podlaze tomu tak nebylo. Ale taky to mohlo být sluníčko, které se do bydlíku dopoledne řádně opřelo, vodu ohřálo a ta se roztáhla. Smile
M
MetylČlen
Přidáno před 4 měsíce
Kazdy uspech konci vystrikem, ne? Grin
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: pbxpbx, Meda Beda, Metyl, Pospíšilovi, Jméno, Zangerrinus, APSERVIS, Vlastra
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 36
Členové online 0

Celkem členů: 16,758
Nejnovější člen: Michal09
TOPlist

Copyright © 2026