Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

úprava schodů do postele - adria

Poslední aktualizace před 22 dní
P
petr a pajaČlen
Přidáno před 27 dní
Ahoj všichni kutilové a campeři,

Velikonoce se blíží a někteří z Vás možná potřebují trochu inspirace. Dovolte mi představit Vám můj nápad. Předesílám ,že vše je upraveno a vyrobeno pro naše obytné auto Adria Coral 670SL
Na cestách pro spaní z různých důvodů vždy používáme rozloženou postel. Vystupovat po schodech a nahoře rozkládat malou matraci se nám jeví jako nepraktické a v noci chodit z rozložené postele na toaletu je podle nás velmi nebezpečné, a kdo by chtěl v noci matraci zase skládat?!? Proto jsem se rozhodl pro následující úpravu.
1. Otočil jsem výsuvnou desku, aby malá střední matrace neustále nespadala dolů. Okraj velmi dobře zabraňuje vyklouznutí.
2. Vyrobil jsem dvě podpěry ze dvou kusů dřeva, mezi které jsem vložil tenký hliníkový plech a zajistil jej šrouby. Nahoře jsem nalepil filc pro měkké dosednutí.
3. Demontoval jsem prostřední schod a podle toho vyrobil o něco delší schod, do kterého jsem vyfrézoval otvory pro panty. Poté jsem změřil druhý sklopný schod, rovněž vyfrézoval otvory pro panty a přišrouboval je k oběma dílům.
4. Ze spodní strany jsem na všechny schůdky nalepil filcové podložky, aby schůdky při jízdě neklepaly a já měl při zavírání lepší pocit.
5. Jelikož se snažím zbytečně nezvyšovat hmotnost auta, demontoval jsem spodní schůdek. (Vůbec mi nechybí.)
6. Přes den, když využíváme úložný prostor ve schůdcích, je tento schůdek sklopený dolů a nijak nebrání otevření obou dveří do prostoru pod postelemi.

Jako materiál jsem zvolil lehkou překližku, na kterou jsem nalepil podobnou dýhu. Z mého pohledu se přestavba povedla a pro nás starší je noční slézání už méně nebezpečné. Je mnohem příjemnější šlápnout bosou nohou na rovnou desku než na příčky nějakého žebříku nebo v našem věku skákat přímo z postele.
Přeji Vám Všem krásné velikonoční období, hodně zdraví, duševní pohodu a spoustu času stráveného s Vašimi miláčky.

Váš caravanista - kutil - Petr - dbcamp.eu
Upravil petr a paja dne 01.04.2026 16:20, před 27 dní
petr a paja Připojili následující obrazek:
img_9663.jpg img_9652.jpg img_9654.jpg img_9655.jpg img_9657.jpg img_9660.jpg img_9661.jpg img_9658.jpg
A
adnerČlen
Přidáno před 27 dní
se tím živíš, nebo si šel zrovna kolem? vypadá to dost dobře...
P
petr a pajaČlen
Přidáno před 22 dní
Ahoj Adner,
Děkuji za pochvalu, jsem rád když se moje nápady líbí, na tvoji otázku ,neživím se tím, mám nápady a kamaráda který mě s tím pomáhá ,pokud bys chtěl ozvi se jsem z Brna ,ted dodělávám ještě něco dalšího jak to bude tak to tady ukážu a pokud by byl zájem?......nic není ne možné.......
dělám ale nějaké drobnosti na 3d a se železem, se dřevem mě zatím pomáhají ha ha Wink ....
podívej se na moje stránky www.dbcamp.eu
Hezký den Petr
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: petr a paja, adner
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 25
Členové online 1
Stenly6

Celkem členů: 16,706
Nejnovější člen: Renije
TOPlist

Copyright © 2025