Mám dotaz, je zde někdo, kdo řešil aktualizaci map navigace TomTom v originálním Fiaťáckém radiu „Uconnect 10“ a má s tím zkušenost či ví jak na to?
Problém tkví v tom, že naše auto (rok výroby 2023) je osazeno originálním Uconnect 10“ infotainmentem s navigací Tom-Tom (verze map z r. 2021), kde se má celý systém vozidla pravidelně automaticky aktualizovat „na dálku“ pomocí tzv. „Telematického boxu“.
Víc jak půl roku se snažím o aktualizaci, dle návodu k vozidlu jsem si vytvořil účet na
https://maps.mopa... , zadal VIN, nahrál do telefonu aplikaci Uconnet, ale tu se mi nepodařilo propojit s vozidlem. Ve Fiatu mi všichni dlouho tvrdili, že to prostě nefunguje, ale poradit jak aktualizovat mapy nedokázal nikdo. Následně bylo zjištěno, že problém tkví v tom, že auto není osazeno z výroby oním Telematickým boxem, který má integrovanou SIMku a má se starat o aktualizace. Dle vyjádření výrobce není (nebo v době prodeje nebyl) t. box pro dovoz do ČR povinný. Do starších verzí Uconnect 5“, 7“, lze mapy stáhnout na USB disk a následně nahrát přímo do rádia, u tohoto to nelze, neboť se předpokládá propojení s t. boxem.
Telematický box dle vyjádření Fiatu dodatečně do auta namontovat nelze.
Řešili jste někdo stejný problém?